Plume Veil v1.5 by Aethertech

Plume Veil v1.5 by Aethertech

 plume veilFabrikant: Aethertech
Winkel: www.ewolk.nl
Soort: RBA
Type: RDA
post: 3, positieve post is gesplitst
Diameter: 22mm
Lengte: 29.5 mm
Aansluitingen: 510
Materialen: Gold plated base, RVS behuizing
Prijs: € 110 (pre-order)

Winkel

Plume veil doosIk heb de Plume Veil in de pre-order gekocht bij eWolk. Omdat de fabrikant Aethertech steeds zijn release datum verschoof, moesten we even een paar weekje wachten. Via een forum werden we goed op de hoogte gehouden en voor de mensen voor wie het te lang duurde was er zelfs de optie zich terug te trekken uit de pre-order. Ik zeg service!!

Toen ik ein-de-lijk mijn Plume Veil binnen kreeg, was het onmogelijk voor mij om de topcap van de base af te krijgen. Na lang wrikken en trekken, kwam deze dan toch los. Het probleem wat daarna volgde: ik kreeg de top cap niet meer terug op de base. Contact opgenomen met E-wolk, wederom prima service, ik kreeg een nieuwe opgestuurd.

Plume Veil nummer 2. Top cap ging stroef. Maar daar ben ik blij mee. Als je enkel even wat wil drippen, vind ik het niet fijn dat ik heel de topcap steeds los trek.

Maar toen ik de rest bekeek. Wat een bizarre afwerking van Aethertech. Bramen in het schroefdraad, krasjes aan de buiten- en binnenkant, flinke hapers aan de centerpin. Kortom ik was not amused. Veel geld betalen voor een high-end product wat qua afwerking niet aan je verwachting voldoet.

Dan komt het moeilijkste punt. Wat wil je? Geld terug en geen Plume veil, of wel een Plume Veil en de afwerkingen voor lief nemen. Vele rondom mij zeiden: niet accepteren, meteen terug sturen. Nu heb ik besloten deze te houden. Ik wilde een originele Plume Veil, ik heb een originele Plume Veil. En hij dampt als een malle!!

E-wolk heeft natuurlijk niets te maken met de afwerkingen van het product, enkel met de afhandeling. En de afhandeling is prima verlopen. En met een beetje borstel en veil werk, kun je hem zelf makkelijk ‘afwerken’. Al snap ik dat andere mensen dit misschien niet zouden accepteren. Tot dat je weet hoe de Plume dampt….

 

Plume Veil V1.0 & Plume Veil V1.5

Ik heb enkel de V1.5. Dus mijn vergelijking komt voort uit de conslussies die ik van het internet heb getrokken. Zie hier de verschillen:

 Plume Veil V1.0
Plume Veil V1.5
LogoWas groots aanwezigStuk kleiner
510-ConnectieIets te lang voor sommige devicesKorter gemaakt
Deckredelijk- acceptabelietsje dieper
BaseDe eerste versie was  gold-plated, de v1.2 niet meerBase is gold plated
ContactenBrass / messingBrass / Messing en silverplated
Airflow3 airflowcontrol puntenDe ‘main’ airflow is nog iets groter gemaakt

 

Gebruik

Plume veil verschillende kanten

De onderdelen:

onderdelen

Deck Base
Topcap topcap
AFC Topcap AFC Topcap
Kunststof delrin Delrin up down

De Plume Veil kwam binnen in een klein sieraden doosje, netjes in de watten gelegd. Onder in zat een zakje met 6 schroefjes. Kortom 4 in gebruik en 2 als reserve. De Plume Veil had geen meegeleverde driptip.

Voor het gemak heb ik even onderscheid gemaakt tussen de twee delen topcaps. De bovenste heb ik topcap genoemd, het onderste noem ik AFC topcap, omdat deze de airholes bevat.

airflow downMet deze RDA kun je daadwerkelijk alle kanten op! Op drie punten is de airflow instelbaar. Zo kun je aan de onderzijde van de RDA een keuze maken uit airflow. In de AFC topcap zitten namelijk drie gaatjes, deze kun je overeen laten komen met de airhole in de base. Deze airholes zijn erg kenmerkend voor de Plume Veil, ze komen namelijk uit bij de negatieve posts. Kortom direct bij de coil. Het klikken van de AFC topcap op de base gaat erg stroef. Eigenlijk ben ik er wel blij mee. Als je build eenmaal goed is, hoeft deze topcap er niet meer af.

2 airflowsVervolgens hebben we in het midden ook een optie voor instelbare airflow. Deze kan ingesteld worden voor single coil builds of voor Multi-coils build. Dit kan makkelijk gedaan worden door dat de topcap vrij makkelijk draait. Ook trek je deze makkelijk eraf in tegenstelling tot de topcap die op de base zit. Ik kijk voordat ik de topcap erop zet, hoe ik dat wil hebben. Met beide airholes open, of enkel 1.. of misschien zelfs geen. Alles kan gewoon met deze RDA.

Delrin up downAan de bovenkant in de topcap hebben we een kunststof ring zitten met schroefdraad. Deze kun je makkelijk heen en weer schroeven. De ring komt dan naar boven of naar beneden, ligt er net aan welke kant je opdraait. Hiermee kun je de airholes boven op de topcap ook open of dicht zetten. Ik zelf heb het idee dat dit eigenlijk mee draait om het feit dat je de dampkamer kleiner of groter maakt. Als ik de delrin naar beneden draai, wordt mijn damp veel warmer. Bijna heet bij sommige builds. Ik houd van veel wolken en een goede smaak, maar wil niet graag mijn lippen verbranden. Dus bij mij is de delrin helemaal naar boven. Het is dat mijn driptip er op aansluit, anders zou ik de delrin helemaal weglaten, maar dan heb ik in dit geval geen 510 aansluiting meer voor mijn driptip.

4 strands paralel build hit

Doordat het deck vrij ruim is en je te maken hebt met een dubbele positieve post, kun je ook wat grotere coils maken. Zo heb ik na wat standaard coils eerst getest te hebben, de 4- strands parallel coil van Rip Trippers na gebouwd. Heb je de mogelijkgeid, dan is deze build zeker een aanrader.

4strand coil gloeiend

De gaten in de posts zijn erg groot. Hierdoor kun je gewoon een dubbele 24gauge (0.50mm) draad door heen laten lopen zonder moeite.

De schroefjes zijn makkelijk aan te draaien. Deze hebben een fijne grote kop. Ik heb het idee dat ik wat strakker kan draaien dan bij mijn andere RDA’s. Het kanthal breekt niet zomaar.

De centerpin is instelbaar, en dit gebeurd los van de positieve post. Dat vind ik toch zo’n pluspunt. Soms heb je RBA producten die ook verstelbaar zijn, en dat dan heel de positieve post los bungelt op je deck. Dat is hier niet het geval. Het is dan ook niet heel veel wat de centerpin naar binnen of naar buiten kan, maar wellicht precies genoeg. Helaas dat mijn centerpin wel hele grote bramen heeft, hij beschadigd mijn centerpins van mijn MOD’s. Gelukkig is het te verhelpen.

plume op stingrayHij dampt verschrikkelijk lekker. De damp is heel veel, de smaak is heel intens, alles klopt gewoon aan dit ding. Dit is mijn favoriete RDA.  Ik heb totaal geen spijt van mijn bestelling. Ook al heeft deze zichtbare min punten, die neem ik voor lief. De verhoudingen tussen alles is zo perfect afgesteld door Aethertech, helemaal top!! Ik zou ook een ieder deze RDA aanraden. Zelfs beginners! Het is een gecompliceerd stukje ontwerp,  maar zo makkelijk om mee te werken! Ik ben echt nog nooit zo enthousiast geweest over een RDA. Ook tijdens het opbouwen van een build gaat alles heerlijk vloeiend en makkelijk.

Binnenkort krijg ik ook een opdracht om een Plume Veil Clone te reviewen. Ik ben zeer benieuwd wat ik daarvan ga vinden. Beter dan dit kan gewoon niet.

Plume Veil Clones

Hier wat clones onder elkaar. Er zijn overigens op YouTube genoeg beoordelingen te vinden over diverse clones. En dit zijn ook niet de enige clones van de Plume Veil.

FabrikantwinkelPrijs
TobecoLakraft17,50 euro
Walruswe-vape39,95 euro
InfiniteVaperlounge27,75 euro
FasttechFasttech10,04 dollar
TeslaSmokeless24,95 euro

Review & Tutorial YouTube

Rip Trippers – plume veil RDA

 

Voordelen

  • dubbele positieve post
  • verstelbare centerpin, zonder dat de post mee draait
  • 3 manieren van airflowcontrol
  • ruim deck
  • grote schroeven
  • Airflow makkelijk in te stellen
  • Gold plated, zorgt voor een juiste verbinding

 

Nadelen

  • Geen meegeleverde driptip
  • Slechte afwerking door fabriek
  • AFC topcap klemt in het begin heel erg.

 

Een gedachte over “Plume Veil v1.5 by Aethertech

Stel een vraag of geef een reactie