4 Strand Parallel Coil Build

4 Strand Parallel Coil Build

 

 IMAG2907_BURST020
 

Materiaal: Kanthal
Diameter draad: 30mm, 4 draden tegelijk
Diameter coil/ boortje: 2,4 mm
Aantal wikkelingen: 10
Weerstand: 0.5
Tank: – RDA Plume Veil
Wick:
Organic Cotton

4strand coil gloeiend

Na een aflevering Rip Trippers ben ik meteen aan de slag gegaan. Hier onder meteen het filmpje van Rip Trippers – 4 Strand Parallel Coil Build

Het moeilijkste voor mij was om te zorgen dat de 4 losse kanthal strengen niet teveel gebogen waren en recht naast elkaar liepen. Daar was ik het langst mee bezig. Uiteindelijk bleek dat dit vrij snel oplost als je begint met wikkelen. De draden krijgen dan hun positie. Kortom beetje gelijk houden en recht trekken en gewoon beginnen met wikkelen, komt helemaal goed.

IMAG2900

IMAG2897Ik heb een 2,4mm boortje gebruikt en 0.30mm (28AWG) kanthal. Net zoals in het filmpje. De strengen waren ongeveer 14cm lang en dit was lang genoeg om lekker te kunnen werken. Door dat het de eerste keer was, was ik erg lang bezig met die vier strengen recht te krijgen. Ik had ze natuurlijk even kunnen tourchen, maar eigenwijs als ik ben, probeerde ik dat gewoon uit de losse pols. En uiteindelijk liepen de draden nog steeds krom ten opzichte van elkaar, maar daar merk je niets van eenmaal aan het wikkelen.

Ik raakte wel een beetje de tel kwijt. 10 wikkelingen was wat ik wilde behalen. Ik kwam uiteindelijk op 15 uit. Dit omdat meer bezig was met de draden recht te wikkelen dan met het tellen van de aantal wikkelingen.

De draden moeten namelijk strak naast elkaar liggen en mogen niet kruislings of over elkaar lopen. Ik haalde dit effect beter door mijn boortje te draaien i.p.v. mijn hand steeds te laten wikkelen. Achteraf heb ik de teveel gemaakte wikkelingen verwijderd, dit ging prima. Ook het terug tellen ‘hoeveel wikkelingen ik nou gemaakt had’ gaat ook super met deze constructie.

Deze build kan eigenlijk alleen maar gemaakt worden op een groot deck waarbij de positieve post twee ingangen heeft. Anders red je het niet met afstand. Als de coil in de posts hangt is het erg van belang dat je deze in zijn geheel probeert te centreren. Ik kwam er dus achter dat op het moment dat ik mijn topcap terug plaatste, het kanthal net de binnenste rand raakte van de topcap. Dat betekent; geen damp. En om de coil helemaal passend erin te krijgen, is het van belang deze dus een beetje diagonaal te buigen. Let wel op dat je bij het wrikken en trekken aan je coil, er zorg voor draagt dat de wikkels naast elkaar blijven liggen.

Ook een tip die ik aan een ieder mee kan geven is het volgende: Zorg dat de kant die in de negatieve post gaat boven ligt. En de kant die in de positieve post gaat onder ligt. Een coil die gewikkeld wordt en waarbij de uiteinden dezelfde kant op wijzen zal aan de ene kant een draad hebben lopen die boven langs de spoel gaat, en aan de andere kant een draad hebben lopen die onderlangs de spoel komt. Als je de coil diagonaal gaat leggen, werkt dit het beste als de negatieve post dus van boven af komt, anders heb je kans je coil losser te maken.

IMAG2905Als de coil dan eindelijk lekker ligt, alles goed aangedraaid is, kijk ik altijd even naar de weerstand. Zo kan ik eventueel nog een wikkeling erbij of eraf halen.

Ik heb gekozen om Organic Cotton pads te gebruiken. Dit ging vrij simpel. Eerst was ik bang dat het vierkantje te kort zou zijn voor deze lange coil. Maar het past precies.

IMAG2912

Ik heb het deel wat ik er als eerst door trok een beetje onder de coil gelegd. Helemaal aan de buitenzijde van mijn deck. Zodat deze niet de airhole belemmerd die uit de negatieve post komt. Vervolgens heb ik er wat juice over heen gedaan om de coil voor de eerste keer te kunnen testen.

4 strands paralel build hit

 Van zoveel oppervlakte komt natuurlijk heel veel damp af. Maar soms kan teveel oppervlakte er ook voor zorgen dat het te lang duurt voordat er überhaupt een pluimpje dampt vanaf komt. Deze coil gaat meteen als een gek tekeer. In minder dan een seconde schiet de damp al rond je oren.

IMAG2908Na alles getest te hebben; de wick, de coil, de contact punten. Was het tijd om de boel netjes af te werken. Ik heb toen pas de draden bij geknipt aan de achterzijde van de posts. Het zou zonde zijn, zoveel werk te verrichten en uiteindelijk te vroegtijdig af te knippen.

De katoenen wick heb ik gewoon losjes boven op de coil gelegd, toen ik de topcap monteerde.

En dan was het eindelijk tijd om te proeven. Fenomenaal!! IMAG2920De smaak is super, de rook ontwikkeling is perfect. Alles klopt gewoon aan de Plume Veil met zijn 4 Strands Parallel build. Al met al was ik er 30minuten mee bezig en ik raad ook zeker een ieder ander aan deze build eens te maken. Zeker als je een Plume Veil hebt! Dit is voor mij de beste build ooit!

 

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: