Kayfun Lite Plus – Svoemesto (KFL+)

Kayfun Lite Plus – Svoemesto (KFL+)

 kflFabrikant: Svoemesto
Website: www.svoemesto.de
Soort: RBA
Type: RTA
Diameter: 22mm
Inhoud: 4,5ml
Lengte: 51,5mm
Aansluitingen: 510
Materialen: RVS – kunststof ring

Winkel

Ik heb de Kayfun tegelijkertijd gekocht met mijn Semovar MOD. Dit heb ik direct in Duitsland gedaan. Maar je kan ook heel goed binnen Nederland de Originele Kayfun bestellen. Op www.dampertje.nl verkopen ze deze ook voor €79,99. Op het eerste gezicht lijkt het alsof je bij dampertje 5 euro meer betaald dan bij Svoemesto zelf. Enkel vanuit Duitsland het product laten komen brengt ook hoge verzendkosten met zich mee. Met beide winkels heb ik goede ervaring.

Er zijn verschillende types van de Kayfun.

Kayfun 3.1Vulschroef en airflow(controller) zitten aan de zijkant van de tank. Originele driptip bestaat uit verloop stukje. Heeft aan de onderkant een liquid opvang bakje, daarom is deze tank ook wat langer. Tank wordt niet meer gemaakt
Kayfun liteVulschroef zit aan de onderzijde, geen opvang lekbakje en geen verstelbare airflow. Tank wordt niet meer gemaakt
Kayfun lite plusGeen opvang lekbak, kortom compactformaat, airflowcontroller en vulschroef aan de onderzijde.

Gebruik

De onderdelen:

(v.l.n.r) chimney (bestaande uit twee delen), RVS venster, base, driptip, onderkant tank, kunststof venster, bovenkant tank, topcap
onderdelen kfl

Als alles in elkaar zit, zou je denken te kunnen gaan beginnen….

 1. Draai het vulschroefje aan de onderkant eraf
 2. Vul de KFL+, met behulp van een naaldflesje
 3. Draai het schroefje terug
 4. Zet de KFL+ rechtop, wacht een minuutje en dampen maar.

Makkelijker kan haast niet. Moet je natuurlijk wel zelf eerst je coil opbouwen. En dat kost soms wat meer moeite. Er zijn op YouTube verschillende tutorials over te vinden.
Eén van de tutorials is deze:

Nu hoef je natuurlijk niet een gasbrander aan te schaffen om een build te maken. Je kan uiteraard ook het gasfornuis gebruiken. En ook de Ohm meter hoeft niet persé als je een variabele MOD hebt die de weerstand (R) in ohm kan aflezen.

De spullen die je sowieso nodig hebt:
– een boortje of schroevendraaier om over heen te wikkelen.
– een nagelknipper om de kanthal af te knippen
– kanthal. Ik ben begonnen met 28 Gauge. Gekocht bij Easy Vapes
– een wick soort; silica, katoenen wat, bamboe, cellucotton. (Zie hier mijn review over wicksoorten en waar te kopen)
– Liquid.
– Hitte. Die hitte kan komen van een gasbrander, van het gasfornuis of zelfs als je je coil gemonteerd hebt, van je MOD/ batterij.

Andere filmpjes die leuk zijn om te kijken:

Naam Coil  (link)Maker
Double Barrel CoilRiP Trippers
Clapton CoilRiP Tripper
Twisted CoilRiP Tripper
Mesh Cotton Build aramosizq

kfldualcoil

Dual Twisted Coil

Als we eindelijk de coil gebouwd hebben kunnen we het tankje dus gaan vullen. Uiteraard ziet het er verleidelijk uit om dit via de bovenzijde te doen. Ik raad ook echt iedereen aan dit één keer te doen (NOT), dan is die verleiding dus ook meteen weg. Op het moment dat je de kayfun langs de bovenkant vult, het dekseltje er op draait, zal de liquid langs elke weg van je kayfun gaan lekken als een malle. Gebruik de vulschroef dus. De tank maakt namelijk gebruik van een onderdruk systeem.

IMAG2497Aan de onderzijde zit naast het vulschroefje nog een schroefje waar je de airflow mee in kan stellen. Zo kun je dus luchttoevoer, tijdens het nemen van een hijsje, regelen. Je kan dit geheel instellen naar eigen wens. Soms zul je toch deze wat meer dicht moeten zetten bij dikke vloeistoffen en soms wat meer open bij erg dunne vloeistoffen.

Het tank gedeelte bestaat uit drie segmenten. Bij het middelste segment heb je de keuze uit kunststof of metaal. Ik persoonlijk vind het kunststof glaasje erg handig, zo kan ik met mijn ogen waarnemen of mijn tankje nog vol genoeg zit. Het metalen deel is ook handig. Dit gebruik ik als ik liquids damp met een hogere PH waarde. Deze zure liquids kunnen namelijk aan kunststof gaan vreten en dit zwakker maken.

Ik vind het gebruik van de Kayfun erg fijn. Als sluit perfect op elkaar aan. Geen bramen in het schroefdraad, alles is flush en het damp genot is super. Het is een hele andere wereld dan de standaard clearomizers. En ik ben ook zeker blij deze stap gemaakt te hebben.

1939758_10153074048782699_1825169216_o
longmode

Bij de kayfun kun je ook allerlei accessoires bestellen om het nog meer te personaliseren. Je kunt verschillende kleurtjes aan ‘raampjes’ bestellen. Of het kunststof raampje vervangen voor glas. Ook bestaat er een nano en een long kit. De long modus heb ik zelf ook aangeschaft. 10ml tank!! 10ml vloeistof neem ik dan mee. Wat mij wel keer op keer opviel was dat de kayfun begon te lekken als ik nog 1/4 deel liquid in de tank had zitten. Elke keer weer. Ik denk dat het luchtdruk verschil gewoon te groot is dan.

Alle onderdelen zijn los te bestellen mocht je ooit iets kwijt raken of dat er iets kapot gaat. Ik heb mijn kayfun nu al 8 maanden, deze heeft redelijk vaak de grond geraakt, doordat ik deze liet vallen. En hij doet het nog steeds!

Het is echt een zeer robuuste tank. Zeker zijn geld waard! Het kost wat onderzoek en YouTube tijd, maar dan heb je zeker weten ook wat.

Kayfun Clones

Van de Kayfun zijn vele clones gemaakt. Zowel van de Kayfun lite, 3.1 alswel de kayfun lite plus. Veel van die clones werken naar behoren. Ze hebben meestal een zachter prijsje. Soms vind je wel eens een braampje in het schroefdraad, al met al; de prijs is er vaak ook naar. Er zijn ook verschillen op te merken voor het oog, die voor de rest geen invloed hebben op het damp gemak. Hier onder volgt een foto sessie van twee hele fijne tanks. 1 Originele Kayfun en 1 Clone. De clone is gekocht bij we-vape en we zijn er zeer tevreden over.

Wat ook wel eens kan, is dat de clone een dusdanige verbetering is van het origineel. Nu hoeft dat niet voor iedereen zo te zijn. Hieronder een review van P Bursardo die de Russian (kayfun clone) vergelijkt met de Kayfun Lite(origineel). Let op het gaat hier om de Lite en niet de Lite Plus versie als waar we het in deze review over hebben.

Voordelen

 • 4,5ml tank
 • zelf wikkelaar (RTA)
 • Vervangbare driptip / 510
 • 510 aansluiting
 • airflowcontroller
 • onderdelen zijn los te bestellen
 • meerdere setups mogelijk
 • Alles is RVS inclusief de schroefjes (geen roest)

 

Nadelen

 • Altijd een schroevendraaier nodig om bij te vullen
 • raampje wat mee geleverd is, is kunststof
 • geen verstelbare centerpin (heb ik ook niet nodig gehad)

 

Probleem & Oplossing

 1. Langs boven vullen, gigantische lekage
  Het kan wel. Hiervoor dien je enkel even de airhole met je duim of vinger dicht te houden, liquid vullen, top cap er half opschroeven, dan de hele tank op zijn kop houden, duim van de airhole af en top cap verder vullen.
   
 2. Fluitje in mijn Kayfun bij het nemen van een hijsje
  Het kan met verschillende zaken te maken hebben. Je coil kan te dicht op je airhole zitten. Soms heeft het maken van een diagonale coil al succes. Alles geprobeerd? Haal dan je centerpin los. En draai deze opnieuw terug. Controleer door af en toe aan de airhole te zuigen of het fluitje nu juist toe neemt of afneemt. Het is even zoeken, maar het werkt wel.
 3. Kayfun laten vallen? En nu zitten de tankdelen scheef en krijg ik ze niet meer los.
  Pak een waterpomptang en een theedoek. Pak je tank in in de theedoek. Dit voorkomt dat je niet met je tang je tank beschadigd. Waarschijnlijk zit het schroefdraad van de twee klemmende delen niet op 1 lijn. Door even met de tang een knijpje te geven, klikken de onderdelen weer goed en kun je ze weer los draaien.
   
 4. 100% VG zorgt voor dryhits.
  Dat zou heel goed kunnen. Let op het wick soort dat je gebruikt. Deze moet goed kunnen absorberen. Daarnaast is het iets wat dicht schroeven van de airflowcontroller wel een must. Zodat er meer vacuüm ontstaat. Mocht je toch een dryhit hebben, dan je vinger op de airhole houden en via de driptip in je tank blazen. Niet te hard, ook niet te zacht. Als je het goed doet zie je door je vloeistof een bubbel van beneden naar boven schieten. De druk in de tank is nu wat hoger, waardoor de liquid meer richting de coil gedrukt wordt.

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: