Eden – El Toro

Eden – El Toro

eden Naam: Eden
Merk: El Toro
Winkel:  www.housofliquid.nl
PG/VG: 50% PG 50% VG
Nicotine: 12 mg
Inhoud: 7ml
Prijs: 3,95 euro (actie)
Tankcracker: ja

 

Omschrijving product door verkoper.

El Toro maakt gebruik van de meest verfijnde tabaksbladeren om op een natuurlijke manier smaak te geven aan de liquids. Het resultaat is voortreffelijk: heerlijk droge tabaksaroma’s met karakteristieke ondertonen. De verschillende tabaksbladeren zorgen voor een variëteit aan smaken. Als jij op zoek bent naar echte, natuurlijke tabakssmaken is dit je merk! Gemaakt zonder suikers en kunstmatige stoffen waardoor deze tabakssmaken worden omschreven als ‘ as close to the real thing as it gets’. Voor de damper die echt wil genieten!

‘Droom jij van een exotische tabak met de verfijnde smaak van appels? El Toro Eden verlegt de grenzen van tabaks- en fruitsmaken. Pure Cubaanse tabak met unieke frisheid en lichte, kruidige ondertonen. Donker en fris tegelijk, simpelweg een unieke smaak!’

logo

Omschrijving product door 2Vape.

Allereerst gaat mijn dank uit naar www.houseofliquid.nl, waarvan ik drie liquids mocht testen om te reviewen;  El Torro – Eden, El Toro – Cigarrillos, El Toro – Virginie Prime

Twee dingen die mij meteen opvielen:
1. Ze verkopen liquid in 7ml en 60ml flesjes!!
2. Tabak, alles draait om de belevenis van tabakssmaak

En als ik dan het zoveelste flesje liquid in mijn handen heb, welke dan naar tabak zou moeten smaken, ben ik meteen heel sceptisch. Want wat gaat er naar 40 kankerverwekkende stoffen en teer smaken? Niets! Anderzijds, welke brandpeuk geeft de volledige smaak van tabaksbladeren? Daarom denk ik dat er ook niets gelogen is aan de term ‘natuurlijke tabakssmaak’.

IMAG2481De flesjes kwamen in een bubbel enveloppe binnen. Ik kreeg er een mooie sticker bij, een visite kaartje met ‘bedankt voor je bestelling’ en een waarschuwingskaartje over de inhoud van het product. Overigens staan hier alle talen op, behalve Nederlands.
Wat er ook op staat, evenals op de flesjes is: Manufactured by Concept Liquids Ltd
Volledige transparantie over waar de liquids
tot stand komen, hoe ze tot sIMAG2482tand komen en welke ingrediënten er gebruikt worden.Kortom, verzending & informatie is op en top.

Op de site van houseofliquid zijn er ook proefpakketjes te vinden. Verzending is bij besteding boven de €35 gratis en voor een ieder die zich aanmeld om de nieuwsbrief te ontvangen krijgt dan eenmalig ook nog een korting van 5%.

IMAG2475De liquids van 7ml zijn in kunststof flesjes verpakt en verzegeld op een manier die ik steeds vaker tegen kom. De dop lijkt namelijk ‘los’ te zitten en niet verzegeld te zijn. Er zit namelijk binnen in de dop nog een kleine dop. Deze is, i.c.m. kinderslot, degene die de hele boel verzegeld.

 

De flesjes zijn voorzien van een makkelijke ‘doseertuit’. Het VG/ PG gehalte was even zoeken. Het stond niet bij de productomschrijving uiteindelijk bij de veel gestelde vragen op de website kwam ik de volgende zin tegen: “Onze liquids hebben een 50/50 verhouding, tenzij anders aangegeven in de productomschrijving. “

 

EL TORO – EDEN op 12mg

De geur, die doet meteen denken aan een tabaksliquid. Voor mij ruikt het naar een pakje sigaretten met een zoete ondertoon. Eigenlijk ruiken de meeste ’tabaks’ liquids wel zo.

De smaak. En dan niet de smaak van de damp, nee een druppeltje puur op de tong. Bitter en appel. Duidelijk de smaak van appel. Van die kleine rode zoete stevige appeltjes.

De kleur is transparant en heeft een lichte sisal teint.

IMAG2474Ik heb de liquid getest in mijn kayfun lite plus. Met Muji cotton als wick. Het eerste wat mij opviel was dat er zowel gier als damp volledig aanwezig is. De gier is echt optimaal en dat er daarnaast ook nog zoveel damp vrij komt, is best fijn! Zowel op 8 watt als op 10,5 watt en hoger blijft de gier hetzelfde. De damp wordt enkel meer naarmate het wattage omhoog gaat.IMAG2477

De smaak is in mijn belevenis een mix tussen sigaretten en natte sigaretten in. Een natte sigaret kun je natuurlijk niet roken, maar wellicht dat eenieder wel eens in de regen een sigaretje heeft gerookt, terwijl er een druppel regen op je peuk viel. Dat geeft net een andere smaak. En dat is de smaak die ik terug vind in deze liquid. Op het eind proef je wat zoets. En al helemaal wanneer je door de neus uitademt, dan krijg je dat zoete te pakken. Ik kon het niet zo snel refereren aan de appel smaak. Nu ik weet dat het appel is, vind ik dat deze appel wel voor de zoetheid zorgt, maar niet prominent een appelsmaak mee brengt. Tevens is de zoete smaak iets wat opvalt als je het vergelijkt met een sigaret. Het is namelijk geen hele zoete liquid. Wie een zoetekauw is en normaal koekiehuppeldepup liquid dampt, zal dit niet als zeer zoet ervaren.

Ik vind de liquid lekker. Het effect op mijn keel en de druk op mijn longen doet mij denken aan de tijd dat ik nog een pakje sigaretten per dag rookte. De smaak doet mij niet denken aan mijn oude vertrouwde sigarettenmerk, maar zoals aangegeven; niets smaakt naar teer, en dat zou ik ook niet willen. En ook niet alle sigarettenmerken smaken hetzelfde.

De smaak blijft nog lang in de mond zitten. En dat is ook een effect dat we terug zien bij de brandpeuk. Dus ja, je krijgt het gevoel van roken; in je keel, in je longen (op de borst), de smaak die achterblijft in je mond. Ja het smaakt naar tabak. Nee hij heeft niet de exacte smaak als die ik destijds gewend was. Daarnaast heeft deze Eden een bijsmaak; zoet.

De liquid heeft een nachtje in mijn tank gezeten.
Ik zie wel aanslag op mIMAG2483ijn kunststof gedeelte van mijn KFL+, ik denk dat dit wellicht komt door de pH waarde van de toegevoegde appel. Uiteraard kan ik dit niet zeker weten, omdat ik dit niet kan testen. Wel zal ik als tip mee geven deze liquids niet in een goedkoop plastic tankje te dampen. Pyrex glas kan hier prima tegen en wat dikkere kunststof tankjes zullen slechts aanslag vertonen.

De liquids zijn verkrijgbaar in 6, 12 en 18mg/ml nicotine en hebben tijdelijk een actieprijs van 4,95 voor 3,95 voor 7ml.

De andere twee liquids van El Toro waar ik een review overgeschreven heb, zijn:

Cigarrillos
Virginia Prime

Klik op de liquidnaam om ook daar mijn review over te lezen

Getal tussen de 1 en 10. Waarbij 1 = niet aanwezig, en 10 = wel aanwezig.
Het is geen cijfer als in een rapport het is slechts mijn persoonlijke waarneming.
op 12mg nicotine
Damp: 7
Gier: 9
ADV: Ja.

Getagd:

Stel een vraag of geef een reactie