Cigarrillos – El Toro

Cigarrillos – El Toro

cigarillos
 
Naam: Cigarrillos
Merk: El Toro
Winkel:  www.housofliquid.nl
PG/VG: 50% PG 50% VG
Nicotine: 12 mg
Inhoud: 7ml
Prijs: 3,95 euro (actie)
Tankcracker: nee

 

Omschrijving product door verkoper.

El Toro maakt gebruik van de meest verfijnde tabaksbladeren om op een natuurlijke manier smaak te geven aan de liquids. Het resultaat is voortreffelijk: heerlijk droge tabaksaroma’s met karakteristieke ondertonen. De verschillende tabaksbladeren zorgen voor een variëteit aan smaken. Als jij op zoek bent naar echte, natuurlijke tabakssmaken is dit je merk! Gemaakt zonder suikers en kunstmatige stoffen waardoor deze tabakssmaken worden omschreven als ‘ as close to the real thing as it gets’. Voor de damper die echt wil genieten!

‘De eerste en originele El Toro smaak. Gemaakt met specifiek geselecteerde Cubaanse tabaksbladeren met uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Cigarrillos Naturales levert natuurlijke, notige ondertonen en een goede ‘throat hit’. Voldoening voor de sigarettenliefhebber, maar een openbaring voor shagrokers!’

logo
Omschrijving product door 2Vape.

Allereerst gaat mijn dank uit naar www.houseofliquid.nl, waarvan ik drie liquids mocht testen om te reviewen; El Torro – Eden, El Toro – Cigarrillos, El Toro – Virginie Prime

De beoordeling van de service, informatie en het product in het algemeen heb ik al omschreven in de review Eden – El Toro. Ik kan niets anders zeggen dan op en top.

 
Cigarrillos – El Toro op 12mg

 De geur, die doet meteen denken aan een tabaksliquid. Beetje muffig.

De smaak wanneer ik de liquid zonder te dampen proef; het heeft, naast de vieze ongedampte liquid-smaak, iets weg van nougat en karamel. Snickers komt in de buurt. Overigens wil ik niet zeggen dat de liquid ‘vies’ is, maar liquid die je puur op de tong proeft, is eigenlijk gewoon altijd verre van lekker. Ik doe het vaak om enige hints te krijgen wat ik kan gaan proeven in de damp.

De kleur is transparant en heeft een lichte sisal tint.

IMAG2484Ik heb de liquid getest in mijn kayfun lite plus. Met Muji cotton als wick. Ik had iets meer gier verwacht. Het zou kunnen dat ik even wat minder gevoelig ben voor de gier omdat ik hiervoor mijn tank gevuld had met Eden – El Toro. En misschien ook vanwege de term Cigarrillos. Maar de gier is voldoende aanwezig! Wel is de druk in mijn longen groots. Zeer zwaar. Te vergelijken met het gevoel als je zware shag rookt. De damp is gemiddeld.

De smaak… Het is geen liquid waarbij de aroma’s je om de oren vliegen. De liquid is een beetje saai. Niet negatief saai, maar er zit weinig poespas aan. Moet er eigenlijk wel om lachen, terug denkend aan de sigaret; daar zat ook geen poespas aan. Wanneer ik inhaleer is het de saaie liquid die naar binnenstroomt, als ik dan uitadem kom ik meer tegen. Zeker via de neus, of als ik daarna nog even met mijn tong over mijn gehemelte streel. Het zijn gedachten van koffie, nougatine. Het is niet iets tastbaars wat ik kan omschrijven qua smaak, enkel associaties. Dus het smaakt niet naar koffie, het smaakt wel bij koffie. Het zullen de nootachtige ondertonen wel zijn. Naarmate ik het wattage omhoog schroef, krijg ik meer damp. Ook het nootachtige komt beter vrij. Het glijdt meer de keel in, als een likeurtje bij de koffie. Persoonlijk zou ik dus deze liquid warm willen dampen, de smaak komt dan beter tot zijn recht.

Ondertussen ben ik nu een dag verder met nog steeds de liquid in mijn tank. Ik begin deze steeds beter te waarderen. Het blijft een zware liquid, maar de smaak is goed. De smaak vol; vol associaties en de nootachtige ondertonen begin ik steeds meer tegen te komen. Het is zeker weten niet over één kam te scheren met andere liquids met tabakssmaak. Gier in mijn keel is nog steeds hetzelfde.

Cigarrillos, wie kent ze niet. De dunne kleine sigaartjes met vaak een felle gier. Ik denk dat de term Cigarrillos niet in de smaak van deze liquid terug komt. Het heeft wel betrekking op de gier, niet op dezelfde smaak. De kleine sigaartjes hebben vaak een hele duidelijk krachtige smaak. Ik denk dat men zich dan ook niet moet laten misleiden door de naam. Ben je een roker en houd je niet van sigaren? Wel van shag/ sigaretten, dan kan deze liquid wel degelijk iets voor je zijn. 

De liquid komt voor mij in de buurt van zware shag. Iets wat ik voorheen nauwelijks rookte. Daarom zou het voor mij persoonlijk geen ADV zijn. Het is voor mij te zwaar. Dus zware shag rokers… probeer hem eens, ben benieuwd!

De liquids zijn verkrijgbaar in 6, 12 en 18mg/ml nicotine en hebben tijdelijk een actieprijs van 4,95 voor 3,95 voor 7ml.

De andere twee liquids van El Toro waar ik een review overgeschreven heb, zijn:

Eden
Virginia Prime

Klik op de liquidnaam om ook daar mijn review over te lezen

Getal tussen de 1 en 10. Waarbij 1 = niet aanwezig, en 10 = wel aanwezig.
Het is geen cijfer als in een rapport het is slechts mijn persoonlijke waarneming.
op 12mg nicotine
Damp: 6
Gier: 8
ADV: Nee.

Stel een vraag of geef een reactie