Vaporesso Revenger

Vaporesso Revenger
ReviewVaporesso Revenger

De Vaporesso Revenger 220W set is verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood en zwart. De Revenger van Vaporesso wordt geleverd met de nieuwe NRG Mini Tank in combinatie met de Revenger 220W Mod. Dit alles voor een prijs van €84,95 (op het moment van schrijven) bij Just Smoke Green

Inhoud verpakking

 • Revenger ModVaporesso Revenger
 • NRG Mini Tank
 • GT4 Core coil
 • GT8 Core coil
 • Reserve Pyrex Glass
 • USB laadkabel
 • Gebruiksaanwijzing

Het ziet er allemaal erg chique uit als je de verpakking opent. Het doosje is dikker dan de brievenbus, dus je zal op de postbode moeten wachten als je deze set bestelt.

Vaporesso RevengerAan de buitenkant van de verpakking staat beschreven wat er in de verpakking zit en wat de specificaties zijn. Ook staat er met een rouwrandje geschreven dat dit product nicotine bevat en dat dit een zeer verslavende stof is. Uiteraard bevat de set geen e-liquid, dus ook geen nicotine. Het zal iets zijn om geen gezeur met de wet te hebben. Ook is het zo dat deze set de NRG MINI tank bevat, terwijl in de U.S.A. de gewone NRG Tank van 5 ml in omloop is. Helaas mogen er in Nederland geen tankjes meer verkocht worden met een inhoud boven de 2ml.

 

Revenger MOD

Fabrikant: Vaporesso
Winkel: www.justsmokegreen.nl
Soort: Mod
Type: Box mod met temperature control
Chip: OMNI-board
Accu: 2x 18650 (niet inbegrepen)
Afmetingen: 45 x 89 x 28 mm
Gewicht:
138 gram
Aansluitingen: 510, verende centerpin
Materialen: Aluminium met IML coating
Vermogen: 5W – 220W
Spanning:
Max. 8.5V
TC:
100ºC – 315ºC / 200ºF – 600ºF
Weerstand bereik: 0.05Ω – 5Ω
Modes: VW, CCW, CCT, VT (Ni, Ti, SS), TCR, RCT, Bypass
Opladen: extern of via micro USB passthrough

 

Het Design

Phil Busardo noemde de Vaporesso Revenger in zijn  video review een ‘fingerprint magnet’ en dat is het ook zeker. Elke vingerafdruk kun je prima zien op deze mod. Uiteraard kun je ook nog een tijdje het fabrieksplastiek erop laten zitten, maar ook dat heeft niet zo z’n charmes. Dus wen maar aan de vingerafdrukken.

De Mod ligt zeer lekker in de hand. De vuurknop druk je gemakkelijk in. Er is een duidelijk klik te horen. Door dat er o.a. gebruik gemaakt is van aluminium voelt de mod niet al te zwaar aan.

Via een kleine inkeping aan de onderkant van de achterkant, kun je gemakkelijk bij de accu’s komen. Aan de hand van een + en – icoontje zie je precies hoe je je accu’s moet plaatsen. Deze zijn in serie aangesloten op elkaar.

Aan de onderzijde van de mod zie je de ventholes voor de accu’s.

Vaporesso RevengerDe 510 aansluiting zit mooi gecentreerd. En heeft een verende centerpin. Er is enkel geen RVS plaatje (plateau) aangebracht om te voorkomen dat de tanks op de mod krassen. Kortom, bij herhaaldelijk een tank er op en af te schroeven zul je in de toekomst krassen krijgen aan de bovenkant van je mod. Deze zullen dan ook alleen maar waarneembaar zijn als je tank eraf is, dus een al te groot issue hoeft het niet te zijn. Maarrrr, de tank die erbij geleverd zit heeft een extra mini plaatje aan zijn 510 aansluiting. Hierdoor staat de tank net niet helemaal flush op de mod (het scheelt 1mm), waardoor krassen voorkomen worden.

Het display betreft een OLED 0.96″ en is helder en duidelijk afleesbaar. Helaas spiegelt de mod heel erg waardoor ik geen mooie foto’s kon nemen van het scherm en wat het scherm allemaal te melden heeft.

Vaporesso Revenger

De puff timer is natuurlijk niet af te lezen als je aan het dampen bent.

 

Knoppen & Combinaties

Vaporesso Revenger

 • Aan/Uit zetten: 5x kort achtereen op de vuurknop drukken
 • Scrollen door modes: menuknop ingedrukt houden. Om naar de volgende mode te gaan, menuknop even los en dan weer ingedrukt houden. Sneller gaat helaas niet.
 • Mode aanpassen: 3x kort achtereen op menuknop drukken. (denk aan van VW naar CCW te gaan of van VT naar CCT/TCR te gaan of van TCR naar het invoeren van de TCR waarde te gaan)
 • Scherm draaien: + en – knop tegelijk indrukken
 • Firmware versie: menuknop en vuurknop tegelijk indrukken. (V1.0 staat er bij mij + datum)
 • Menu lock: menuknop en + knop tegelijk indrukken. Let op alleen de menuknoppen zijn dan gelockt, er kan nog wel gevuurd worden.
 • Resistance lock: menuknop en – knop tegelijk indrukken. Let op dit kan alleen in een temperature control mode. Er verschijnt dan een slotje naast het getal dat de weerstand weergeeft.
 • System Set: vuurknop en – knop tegelijk indrukken (dit kan alleen na de eerste update) Anders geldt: door het menu klikken tot er System Set staat en dan 3x kort achtereen op de menu knop drukken. Scrollen door System Set doe je met de – en + knoppen.
 • Optie selecteren: menuknop ingedrukt houden

Ik moet de eerste nog tegen komen die graag zijn scherm gedraaid wilt hebben 😉 En voor diegene die opzoek zijn naar een ‘stealth’ modus, deze zit er (nog) niet op.

 

Modes

Door de menuknop voor langere tijd vast te houden (2 seconde) verspring je van de ene mode naar de andere. Makkelijk tussen de diverse modes scrollen zit er niet bij. Je zult steeds even de menuknop weer in moeten drukken

VW

Dit is de variabele wattage mode. Bedoeld voor standaard coils die gemaakt zijn van bijvoorbeeld kanthal. De bijgeleverde coils damp ik in deze mode. Via de + en – knoppen kun je makkelijk het wattage instellen.

Via het System Set menu kun je zorgen dat je de VW mode op “smart VW” kunt zetten. Dan verschijnt er een kleine “S” op het scherm. De smart VW functie zorgt ervoor dat je mod bij elke nieuwe tank een bijhorende wattage stand zoekt. In tegenstelling tot de Pico, die deze functie ook kent, onthoud de Vaporesso Revenger niet welk wattage je hebt ingesteld bij een bepaalde tank/weerstand.

Ook kun je via het System Set menu gebruik maken van de “high – normal – low” functie binnen de VW mode. Bij high zal de mod in de eerste seconde van je hijsje een wat hoger wattage geven dan je hebt ingesteld. Dit zodat de rampup tijd wordt verkort en je meteen met een volle damp begint. Bij low zal de mod een iets lager wattage in de eerste seconde geven dan dat je hebt ingesteld. Dit om rustig een opbouwend hijsje te creëren. Bij normal zal de mod vanaf de eerste seconde het precieze wattage afgeven wat je hebt ingesteld. Op welke functie de mod staat kun je links boven in je scherm aflezen.

Als je in de VW mode 3x kort achtereen op de menuknop drukt, dan kun je ook nog kiezen voor CCW. CCW staat voor Custom Curved of Wattage. Hiermee kun je per seconde instellen hoeveel wattage je wilt. Dit kan je instellen op de mod zelf, maar ook via de PC.

VT: SS, Ni, Ti

Dit is de variabele temperatuur mode. In deze mode kun je temperatuur gecontroleerd dampen. De mod kent 3 soorten VT modes: SS (stainless steel), Ni (nikkel), Ti (titanium). Je zorgt er dus voor dat je coil materiaal match met één van deze modes. Om tussen SS, Ti en Ni te switchen maak je gebruik van de menuknop door deze langer in gedrukt te houden. Net zoals je tussen alle modes switch. Links boven op je scherm zie je SS, Ni of Ti staan.

Bij de VT mode kun je de temperatuur instellen met de + en – knoppen. De Vaporesso Revenger staat standaard ingesteld op Fahrenheit. Uiteraard wil je dampen in Celsius, hier kom je door op de + of – knop te blijven drukken, dan verspringt de mod vanzelf van Fahrenheit naar Celsius.

Ook wordt de ‘pre heat’ wattage weergegeven op je scherm. Wil je deze veranderen, dan zul je eerst naar System Set moeten gaan. Hierin kun je bij de optie VT mode de pre heat instellen. Je komt er al snel achter dat je graag je firmware update wilt uitvoeren, omdat even van je VT mode naar System Set en weer terug een aardig wat klikken kent. Na de eerste firmware update kun je met één klik in de System Set zijn en kom je automatisch weer terug in het menu waar je gebleven bent.

Binnen de VT mode kun je 3x kort achtereen op de menuknop drukken om te kiezen voor CCT of TCR. CCT staat voor Custom Curve of Temperature. Hierbij kun je per seconde aanwijzen welke temperatuur je ingesteld wilt hebben. Dit kan op de mod zelf, of via de PC ingesteld worden. Ook kun je kiezen om de TCR van het desbetreffende coil materiaal aan te passen. TCR instellen binnen de VT mode kent zijn limieten. Zo kun je binnen VT SS niet een TCR instellen voor een Ni coil. Wil je geen limieten bij het instellen van je TCR dan is het handig om naar de TCR mode te gaan.

TCR: M1, M2

TCR staat voor Temperature Coefficient of Resistance. Hierbij kun je zelf je weerstand coëfficiënt instellen voor je coil materiaal. M staat voor memorie. Je hebt dus 2 geheugen plaatsjes.

BYPASS

De bypass mode maakt van je variabele mod een mechanische mod. Dit is bedoeld voor coils die je ook in de VW mode zou gebruiken, enkel kun je hierbij het wattage niet instellen. De mod geeft zoveel damp af als dat de batterijen vol geladen zijn.

System Set

vaporesso RevengerDit is eigenlijk geen mode. Het is een menu waar je instellingen in kunt veranderen. Als je dit menu wilt ingaan zul je 3x kort achtereen op de menuknop moeten drukken. Vervolgens kun je in System Set scrollen met de + en – knoppen. Selecteren doe je overigens weer door je menuknop iets langer ingedrukt te houden.

 1. VW mode: Voor het instellen van je High, Normal of Low functie
 2. VT mode: Voor het instellen van de pre heat
 3. Time set: Voor het instellen van datum en tijd en of je een klokje wilt op je startscherm
 4. Default: Terug naar fabrieksinstellingen
 5. Smart ON/OFF: Smart functie activeren of uit zetten
 6. Screen timeout: Wanneer je scherm uit moet gaan
 7. Exit: Om uit dit menu te komen

Na de eerste firmware update kom je gemakkelijk in dit menu door de – knop en de vuurknop tegelijk in te drukken.

 

Firmware

Om de nieuwste firmware op je Vaporesso Revenger te krijgen ga je naar www.vaporesso.com –> Support –> Firmware.

Door op het plaatje te klikken van Revenger V1.02 opent meteen het download venster. Volg de instructies op die je PC geeft. Ik weet niet of dit ook werkt voor mensen die geen windows PC hebben, maar de exe-file suggereert dat het alleen voor windows is.

Het is een ZIP file, eenmaal uitgepakt zie je dat er een Word document bij zit, dit is de handleiding. Vervolgens installeer je het .exe bestand. Dit is een programma waarmee je o.a. de nieuwe firmware op je mod kunt zetten.

Vaporesso Revenger

Ik ga in deze review niet alle functies uitleggen van het programma, spelenderwijs kom je daar zelf snel genoeg achter.

Wat we nodig hebben voor de firmware update is het SF_UPDATE icoon. Als je daar op klikt moet je vervolgens zelf het bestand selecteren dat bedoeld is voor de update. Het had wat mij betreft allemaal een stuk eenvoudiger gemogen 😉
Enfin, je bent dus opzoek naar het vape-8868V12.02.bin bestand. En dat vind je in je mapje waar je net het ZIP bestand hebt uitgepakt. Eenmaal gevonden druk je op update.

Het is echt van belang dat je tijdens deze update niet je USB kabel uit je mod haalt, anders zou je de Mod kunnen beschadigen of sterker nog, niet meer kunnen gebruiken.

Als de update gelukt is, staat er op het scherm van de mod de vraag of je deze update wilt. Druk op de + knop en geniet van je nieuwe firmware!

Ohja… wat mij overkwam… ik had gewoon een standaard USB kabeltje gebruikt wat altijd rondzwerft rondom mijn laptop. Als ik deze in de Vaporesso Revenger steek en de andere kant in mijn laptop, begint de mod direct op te laden. Maar de software kon mijn mod niet zien door dit laadkabeltje. Kortom ik moest echt een USB datakabel hebben, die overigens met de Revenger mee wordt geleverd.

 

NRG Mini Tank

Vaporesso Revenger Fabrikant: Vaporesso
Winkel:
www.justsmokegreen.nl
Soort: Clearomizer
Inhoud: 2ml
Diameter: 23 mm
Lengte: 47 mm
Aansluitingen: 510
Materialen: RVS, Pyrex Glass

 

De Tank

Het is een topfiller, inhoud van 2ml met een reusachtige coil en een standaard airflowcontroller zoals we die kennen bij vele subohm tanks. De topcap bevat een draaimechanisme, als je de tank wilt vullen zul je het dakje er iets af moet draaien/schuiven. Hierdoor ontstaat er een opening van 4mm waardoor je je tank kunt vullen. Het opendraaien gaat erg stroef. Naar mate je het vaker open en dicht draait krijg je er wat meer gevoel bij. Ook een druppeltje e-liquid er tussen kan het makkelijker maken, maar verwacht geen wonderen. Tenslotte wil je ook dat de tank goed afgesloten blijft. Persoonlijk had ik liever een topcap gehad die ik er helemaal af kon draaien.

De driptip bevat een 510 aansluiting en loopt wijd uit. Aan de binnenkant zie je duidelijk de gaatjes zitten voor de anti-spit-back.

 

Coils

Er zitten twee coils bijgeleverd. De GT4 en de GT8, beide 0,15Ω. Op de site van Vaporesso zie je a.d.h.v. een plaatje wat de verschillende coils zijn, want er bestaan nog meer soorten GT coils.

Vaporesso Revenger

Alleen de GT CCELL coil bestaat uit een keramisch laagje, de rest heeft een soort van katoenen wick. Ik zelf kan niet op de site zien wat voor coil materiaal er gekozen is.

Op de coils staat duidelijk beschreven wat het wattage bereik is, wat het ideale/beste wattage bereik is en hoeveel weerstand de coil is.

Het monteren van de coils gaat net zo gemakkelijk als dat je bij andere tanks gewend bent. In de bijsluiter staat een tekening die het nog eens allemaal duidelijk weergeeft.

Vaporesso Revenger

Ik raad altijd aan om nieuwe coils voor te strijken met e-liquid. Zodat ze al wat e-liquid hebben opgenomen alvorens ze de tank in gaan. Hierdoor kun je sneller beginnen met dampen en is de kans op een dry hit nihil.

Je coil kun je gewoon vervangen als er minder dan de helft e-liquid in de tank zit.

Het verschil tussen de twee mee geleverde coils…. De GT4 bevat 2 coils en de GT8 bevat 4 coils. Beide zijn 0,15Ω en toch zul je verschil merken. De GT8 bevat namelijk meer draad. Draad dat warm moet worden, hoe meer draad een coil bevat, hoe meer power je nodig hebt om deze snel warm te laten worden. Wat ik dus opmerk als ik beide coils test op 60W: de GT4 geeft warmere damp dan de GT8. De dampproductie bij de GT8 is groter (dus ook meer e-liquid verbruik). En de GT8 coil kan nog hogere wattages aan. Raadzaam is om deze coils niet te gebruiken onder de 40W, dit omdat ze niet snel genoeg warm worden. Het lijkt dan haast of er een delay op je mod zit. Met de meegeleverde coils is alleen subohmen met DL mogelijk.

Er zijn twee dingen die ik op moment van schrijven nog niet kan mededelen. Ik zie namelijk nog geen prijs van de coils op internet staan. En ik heb de Vaporesso Revenger net een dag, dus ik kan ook niet melden hoe lang ik met een coil doe.

 

Vullen

Klepje open, vullen, klepje dicht. Zoals eerder vermeld, het klepje gaat erg stroef. En dit vind ik dan ook echt een nadeel aan het tankje. Het vulgat is ruim zat.

Vaporesso Revenger

 

Gebruik

Als je dan eenmaal alles binnenste buiten hebt gekeerd, je tank gevuld hebt met e-liquid is het tijd om te gaan dampen. De mod ligt lekker in de hand, weegt niet te veel en met je duim kun je prima de vuurknop bedieden.

Er zit geen vertraging op de mod, wat ik erg fijn vind.

Hoe de accu’s in de mod moeten staat keurig aangegeven, doe je het per ongeluk toch verkeerd, niets aan de hand. De mod is hier tegen beschermd.

De airflowcontroller kan dicht. Maar ik kan mij niet voorstellen dat iemand daar behoefte aan heeft ;-). Dit werkt erg makkelijk.

Als je de accu’s oplaadt via de Vaporesso Revenger zelf, krijg je een duidelijk plaatje te zien op je scherm hoe lang het nog per accu duurt.

 

Conclusie

Dit is een complete set voor de die-hard subohmer. De mod met de tank en de fabriekcoils zijn een set die het net zo gek kunnen maken als een zelf gemaakte build op een RDA. Het is een beest! Absoluut niet weggelegd voor mensen die rustig een dampje willen doen, het is een mod bedoeld voor grote wolken.

De smaak is wat mij betreft ook goed in balans. Natuurlijk zal het in een RDA iets zuiverder zijn, maar dit is een minimaal verschil.

Het scrollen door de verschillende modes had van mij iets makkelijker gemogen met de + en – knoppen, maar eenmaal gewend stoort dit niet. De Vaporesso Revenger heeft alle functies in huis die een mod anno 2017 nodig heeft.

De prijs voor deze set is echt een koopje. Het is een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding!

Voor mij is dit de subohm set van 2017!  Ik kan niet wachten tot dat ik fanatieke subohmers kan overhalen deze set te gebruiken 😉

Voordelen

 • Alles is in te stellen op de mod, hoeft niet perse op de PC
 • Ligt lekker in de hand, niet zwaar
 • Accu’s zijn op te laden in de mod zelf
 • Firmware updates aanwezig
 • Na firmware update een handige toetsencombinatie voor System Set
 • Coils die hoge wattages aankunnen, vergelijkbaar met een RDA
 • Zeer duidelijk scherm
 • Tijd voor scherm is in te stellen
 • Genoeg TC functies
 • High – Normal – Low functie in de VW mode

Nadelen

 • Draaisysteem op topcap om te vullen gaat erg stroef. Daarnaast had ik liever een topcap die er helemaal af kan
 • Andere tankjes dan de NRG tank kunnen krassen bovenop de mod geven

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)

29 gedachten over “Vaporesso Revenger

 1. Hoi Banana,
  Ik damp voornamelijk 70% VG e-liquids of met een nog hoger VG gehalte. Momenteel erg verzot op Monster Melon (dan wel de zelf gemaakte clone). Zeker in de Vaporesso Revenger is een hoog VG gehalte aan te raden.

 2. Hi 2Vape,
  Bedankt voor je snelle reactie!
  Ik vape momenteel mint. Ben eigenlik niet zo van de smaakjes en voor mij is het voornamelijk ivm stoppen met roken haha.
  Ik zou graag mouth to lung roken en weet dat de revenger daar eigenlijk niet voor bedoeld is, maar op welke stand kan ik hem dan het beste zetten? Ik rook nu op HIGH – 30watt.

  Groeten,
  Banana

 3. Hey Banana,

  Oke dan.. tja uhm, uitdaging hoor!
  Je zegt het zelf al de Revenger is er niet voor bedoeld al kan de mod het zeker wel aan. Waar het aan ligt is de tank zeker met de tank die er standaard bij geleverd wordt. Om MTL te kunnen dampen dien je de airflow zo dicht mogelijk te zetten (nooit helemaal dicht) en je wattage eigenlijk niet boven de 25W. Daarnaast is een drip tip die smaller is aan de bovenkant ook een fijnere manier om MTL te dampen.

  Maar de coils die bij de NRG tank horen zijn niet bedoeld om onder de 30 a 25W te dampen. Want dan worden ze niet op tijd warm genoeg. Het is alsof je een biefstuk gaat bakken op het aller laagste vuur. Ik zou je bijna een andere tank aanraden 😉 Of even flink oefenen met DL (direct to lung).

  Ik zelf damp met de Revenger DL op 30W high 😉 Ik heb er wel een andere tank op zitten; maar ook die is niet geschikt voor MTL. Dit omdat de originele tank mij te snel leeg is. Ik gebruik momenteel de Vaporesso Estoc Tank, maar ook die is niet echt aan te raden voor MTL.

  Als je niet van de smaakjes bent, zou je ook eens kunnen kijken naar pure base als in VG of een mengsel van VG en PG. Te bestellen op o.a. save vape. Dan damp je als het ware ‘smaakloos’. Om te stoppen met roken zou je ook een Justfog Q16 of P16 kunnen gebruiken, handzaam starters model, echt een MTL’er. Bij mij is het echt een hobby geworden. Wel heel gaaf dat je als ‘stopper’ met een Revenger rondloopt.

  Succes weer!

  Alisha- 2Vape

 4. Hi Alisha, Kheb sinds kort de Revenger en voor mij bevalt het so far so good. Echter als ik de GT8 Coil erin gooi krijg ik de melding ‘Atomizer Short’. 8/10 x kreeg ik deze melding. Het heeft wel 2x gedaan, maar dan met heel klein beetje liquid, zodra ik de tank helemaal vul, krijg ik weer de melding ‘Atomizer Short’. Enige idee waarom?

 5. Goedemorgen eQ,

  Het verhaal wordt natuurlijk een beetje frappant dat de set het wel doet met weinig e-liquid en atomizer-short geeft bij een volle tank.

  Ik denk zelf dat gewoon in die ene GT8 coil zit. Daar zit wellicht een fabrieksfoutje in. Kortom andere coil en probleem is waarschijnlijk opgelost.
  Mocht het zo zijn dat je mod zo reageert bij alle GT8 coils, is er iets niet helemaal pluis met de minimale weerstand ‘acceptatie’ van de mod.

  Mocht je er nu een andere coil in doen (ook een GT8) en die doet het prima, dan kun je je oude coil open maken en dan kun je zien ‘waarom’. Het zou kunnen zijn dat er 2 spiralen net elkaar niet aanraken bij geen druk, als de druk in de tank toeneemt door veel e-liquid met nog wat niet ontsnapte lucht…zou het misschien zo kunnen zijn dat de spiralen elkaar net wel aanraken. En dan vliegt de weerstand omlaag… Te laag om nog veilig te kunnen dampen en je krijgt die melding op je scherm. Ook kan het zijn dat er niet genoeg wick in zit waardoor er e-liquid zou lekken naar de centerpin. Dan zou er onder je coil en in de base het vochtig moeten zijn. Dan kun je die melding ook krijgen.

  Oke hele hoop tekst. Wat ik eigenlijk zeg, ik denk niet dat je zelf het euvel kan verhelpen. Gewoon nieuwe / andere GT 8 coil erin.

  Succes!

  Groetjes Alisha

 6. İk vind het helemaal mooi, top man! Kga het gelijk uitproberen. Laat weten hoe het afloopt.

 7. Je had gelijk Alisha, het lag inderdaad aan de Coil, vandaag nieuwe gehaald en werkt prima. Melding was trouwens Low Atomizer en geen Short Atomizer. Zal even die andere even een deze dagen proberen uitelkaar te halen.

 8. Kijk, probleem opgelost. Blij te horen. Low atomizer en short… Tja het ligt dicht bij elkaar. Het ene is te laag en de ander kortsluiting. Maar kortsluiting is eigenlijk natuurlijk ook te laag of geen weerstand. Whatever 😂

  Het kan zijn dat de plus net de behuizing aanraakt of dat er 2 coils tegen elkaar aankomen. Enfin… Jij bent weer een happy vaper!

 9. Dank je wel! Wel nog 1 vraag, heb inmiddels ook de firmware upgrade uitgevoerd, maar kzie nog steeds geen Celsius ipv Fahrenheit. Moeten we hiervoor een instelling om gaan zetten?, want kzie dat niet in je beschrijving staan.

 10. Kijk hier heb ik natuurlijk wel een antwoord voor. Duw de + button in tot de maximale Fahrenheit. Laat los en druk er daarna nog 1x op. Je komt nu in Celsius.

  Mijn wedervraag is wel: Wat heb je te zoeken in een TC menu als je kanthal coils gebruikt? Ik nam aan dat die coil die het niet deed, de standaard mee geleverde coil was…en dus kanthal is. Correct me if i am wrong.

 11. Haha, ben een beginner en idd heb er niks te zoeken, heb via een maatje al geleerd hoe ik het moet gebruiken. En die Celsius is gelukt! Nogmaals bedankt voor je snelle reactie.

 12. Vraagje wat kan ik meer dan anders met de
  Vernieuwde firmware update kortom waar is de update goed voor?

 13. Oioi,

  De Vaporesso Revenger bevalt echt top!!
  Maaaaar… nu wil ik een andere tank aanschaffen alleen heb ik er geen idee van of tanks van andere merken dan Vaporesso ook passen / goed zijn ?
  En zo ja: naar welke merken moet ik kijken en welke moet ik links laten liggen?

  thx

 14. Hi TPP,

  Alle tanks met een 510 aansluiting passen op de revenger. Wellicht wil je rekening houden met de diameter, zodat je voor het zicht niet een te dikke tank op je mod hebt met overhang. Maar dat is alleen esthetisch.

  Verder kun je even kijken naar de coils die bij je nieuwe tank horen. Wil je meer dan 20W dampen en neem je een tank waarbij de coils niet hoger kunnen, is dit natuurlijk een domper voor je.

  Of wilde je over gaan op RBA? Een leuke RDA is de VandyVape mesh rda. Deze kan ook met mesh maar ook met gewone coils. En als RTA ben ik nu zelf bezig met de VandyVape Kylin. Daar heb ik zelf nog even moeite mee, het wicken is af en toe het probleem. Maar de smaak is fenomenaal! En anders de Gemini van Vaporesso ook een zelfbouw tank. Hele goede smaakafgifte, fantastische airflow. Alleen waar ze ze nog verkopen weet ik niet van de Gemini. VandyVape producten kun je bij justsmokegreen.nl vinden.

  Maar betreft gewone tanks met ‘fabriek’ coils heb ik even geen goeie tip. Want wat zoek je? De NRG tank bij de Vaporesso lijkt me een behoorlijk monster, dus heftiger ga je het niet krijgen momenteel.

  Zou je iets rustiger willen is wellicht een Melo tank van Eleaf wat voor je. Dan wel de nieuwe met de EC2 coils. De Melo3 ben ik niet over te spreken omdat deze een rubbertje heeft net boven de coil, en dat geeft soms een rubber bijsmaak.

  SMOK heeft ook leuke tanks, wel allemaal vaak voor het subohmen.

  Hoop je hiermee wat meer informatie te hebben gegeven, waar je wat mee kan. En anders hoor ik het graag

  Groetjes Alisha

 15. Hallo,
  Leuke review !! Ik heb het toestel gisteren gekocht maar omdat ik mijn liquids zelf maak (voor de eerste maal) moet deze nog een aantal dagen “staan” om goed gemengd te zijn. Nu vraag ik mij af of er ook coils zijn waar je zelf de katoendraad kan in verwerken en waar je deze kan verkrijgen. Het toestel staat nu in VW mode maar ik krijg deze met geen meter op High. Weet jij hoe je dit kan aanpassen?
  Alvast bedankt.w

 16. Hoi Wim,
  Leuk dat je mijn review waardeert.
  Voor de NRG tank bestaan geen coils met RBA deck. Wellicht kun je wel een andere tank kopen waarbij je dit zelf kunt doe. Ze noemen dit een RTA. Een dripper wordt een RDA genoemd en de overkoepelende term is RBA (ReBuildable Atomizer). Dan heb je gewoon een deck waarop je je eigen coil met wick (katoen) kunt wikkelen. Of als je ze pre made koopt; kunt installeren.

  High > Als je naar System Set gaat en dan naar 1. VW mode; daar hun je kiezen uit de verschillende standen waaronder ‘High’. Met de update kom je door de – knop en de vuurknop in te drukken in System Set. Zonder de update gaat het via de ouderwetse manier: Menu knop lang in gedrukt houden, en dan weer los laten en weer lang in gedrukt houden, zo scrol je door de TC en VW menu’s net zolang je bij System Set komt.

  Hoop je hiermee geholpen te hebben! Een fijn Paasweekend alvast!

  Groetjes Alisha

 17. Ik heb hem sinds kort ook, prima apparaat . Tevens ook mijn eerste mod, vanochtend rookte ik nog sigaretten.
  Ik heb express gekozen voor dit apparaat juist omdat ik hier zowel Dl en MTL kan dampen. 😊

  Ik heb voor mtl de Justfog q16 clearomizer erbij gekocht, staat voor mtl op 30 watt en voor Dl gebruik ik de bijgeleverde nrg tank op 60 watt.

  Prima aankoop dus. 👍🏻

 18. Hoi Twan,

  Meeste modjes kunnen wel mtl als dl ingesteld worden… Maar je hebt gelijk; prima aankoop gedaan 😁

  Die q16 op 30Watt vind ik nog al wat. Verbrand je coil dan niet? Ik zou verwachten dat 20W wel de max is bij de q16 coils. Ik zelf heb het dan ook niet geprobeerd.

  Veel damp plezier!

 19. Hoi,
  Zoals ik al zei: ik ben pas begonnen met vapen, wel geteld 2 en halve dag nu dus ik heb hier verder niet veel kennis van . 😉

  Bij de NRG tank staat de beste wattage op de coils aangegeven maar op de Q16 clearomizer kon ik dat niet terug vinden, ook niet op het doosje dus dit was een pure gok vanuit mijn kant.😏

  Maar gelukkig is de coil (nog) niet verbrand, het enige wat mij op 30 watt opviel was dat hij wel erg scherp overkwam met inhaleren maar geen verbrande smaak.
  Ik ga hem dadelijk eens gebruiken op 20 watt, kijken hoe hij dan smaakt . 😉

  Bedankt voor de info in ieder geval! 👍🏻

 20. Ahh.. Dan denk ik even verder met je mee. De JustFog 1.6 ohm coils kunnen op de ‘bijbehorende’ justfog batterij (of welke batterij dan ook) tot ca 4.2 volt.

  Watt = volt in kwadraat / weerstand

  4,2^2 / 1,6 = 11 watt

  Er zijn ook justfog coils van 1,2 ohm in omloop, dan zou je uitkomen op 14,7 watt.

  En die 4,2volt heb ik gebaseerd op lekker door dampen. Niet op zomaar 1 of 2 hijsjes per 10 minuten. Dan zou je wellicht op 4,4 volt ook kunnen dampen. Wat uit zou komen bij 12w of 16w.

  Maar zo lang je geen verbrande coil krijgt is het goed. Je merkt dit snel genoeg. Verbrande coil is niet iets waar je nog een tweede hijsje van zou nemen.

 21. Geprobeerd op 20 Watt, dampt wat aangenamer dan op 30 watt dat is vrijwel zeker maar toch even op Google rond gekeken en daar vond ik een omschrijving van de clearomizer om Mr.joy waarin beschreven staat dat de aanbevolen wattage tussen 6 en maximaal 12 ligt. 🤔

  Is dat niet een beetje er laag of ligt dat nu aan mij, ik ga het wel testen . Dat zeer zeker wel. 😉

 22. Hoi Twan,
  Onze berichten kruisten elkaar waarschijnlijk net. Zie mijn vorige reactie met de berekening.
  De JustFog Q16 is een echte MTL tank, geschikt voor de beginner. En daar hoort ook een beginner wattage bij.

  De eleaf GS June tank (met gs air coils) kunnen tot 20 / 25 watt. Afhankelijk van de weerstand. Dat is ook een tank voor MTL. En eventueel een rustige DL.

  Daarnaast heeft Vaporesso ook andere tanks die werken met EUC coils. Die zijn ook voor DL en MTL bedoeld met een wattage van 20 tot 30W.

  Zo heeft iedere tank zn eigen coil, met zn eigen wattage. En iedere gebruiker zn eigen wensen.

  Leuk dat je het testen waard vindt

 23. Hoi,

  Ik zag inderdaad net dat onze berichten elkaar gekruist hadden.
  Maar ik heb het getest, nu dampt het een heel stuk zachter maar dit komt helaas niet ten goede van de smaak van de liquid. 🤨
  Het is eigenlijk zo goed als smaakloos geworden, je proeft het wel maar het is nu niet zo lekker om over naar huis te schrijven . 🙄

  Bedankt voor de tips wat betreft de tanks, coils en bijbehorende wattage daar ga ik mij nog zeker in verdiepen en (eventueel ) aanschaffen.
  Daar kan ik wel wat mee 👍🏻

 24. Waarom gaat de accu zo snel leeg? Je kan amper heledag mee doen..! Als je een dag je uit bent heb je een probleem… is dit met de update te maken denkt u.? Heb nog een oude update erop staan.

  Dank u.

 25. Hoe lang een accu mee gaat, hangt samen met andere aspecten. Zo zal de accu sneller leeg gaan als er een hoger wattage gebruikt wordt. Ook bij het gebruik van een coil met een lagere weerstand zal de accu sneller leeg gaan. Eigenlijk alles wat er voor zorgt dat je meer e-liquid verdampt, zal er voor zorgen dat de accu ook sneller leeg raakt.

  Hoop je vraag hiermee een beetje beantwoord te hebben. Wellicht is het voor jezelf in de toekomst fijn te kijken naar een mod waar 3 accu’s in gaan. Daarmee kom je de dag wel door

Stel een vraag of geef een reactie