Kayfun V4 Clone – SMOKELESS

Kayfun V4 Clone – Smokeless

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Fabrikant:
Winkel:www.smokeless.nu
Soort: RBA
Type: RTA
post: 2x positief, 2x negatief
Diameter: 22mm ~ 23mm
Lengte: 75,5mm ~ 71,5mm
Inhoud: 4ml
Aansluitingen: 510
Materialen: RVS
Prijs: € 42,95

Winkel

De winkel waar ik de Kayfun V4 Clone voor mag reviewen is Smokeless Vlissingen. Het is een fysieke winkel met vele producten op voorraad. Op het internet kun je ze vinden via www.smokelessvlissingen.nl of je kunt ze bezoeken op het adres:

Smokeless – Primera Vlissingen, Lange Zelke 2, te Vlissingen

De Kayfun V4 clone is dus ook te bestellen via het internet. Op de site staat vermeld: “Vandaag besteld, dezelfde dag nog aangeleverd bij PostNL”.

Mij is gevraagd dit product te vergelijken met de originele Kayfun V4. De originele Svoemesto Kayfun V4 is o.a. te verkrijgen bij www.svoemesto.de zelf.

Normaliter heeft Smokeless Vlissingen clones van het merk ‘Tesla’. Daar gingen zij ook vanuit toen zij deze Kayfun V4 inkochten. Totdat het niet in een Tesla doosje binnen kwam, maar in een (bijna) origineel Svoemesto doosje. Zou het een afgekeurd originele Kayfun zijn? Of is het een replica die gebruik maakt van het originele logo? En tot slot werkt de tank wel naar behoren?

Smokeless bedankt voor het mogen reviewen van jullie product!

Kayfun V4 Clone Smokeless & Kayfun V4 Original

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aller eerst is er natuurlijk het schappelijke prijsverschil, en terecht! Voor het origineel betaal je 149,95 euro en deze clone is te koop voor 42,95 euro.

Op het eerste gezicht lijkt het allemaal wel veel op elkaar. Van een afstand kon ik ook echt niet onderscheid maken tussen mijn eigen originele Kayfun V4 en de net gekregen clone. Naast elkaar zien we de verschillen wel.

Ik moet wel melden dat ik mijn originele Kayfun V4 al 2 weken in gebruik heb, deze is al helemaal schoon, de zegel is al verbroken en kan ik dus deze niet geheel ‘nieuw’ tonen. Ik heb er voor gekozen om de Kayfun clone niet schoon te maken voor de foto’s. Dit omdat ik graag laat zien hoe het product eruit ziet als je deze dus zou bestellen. Hier en daar zit wat machine olie, wat overigens zeer makkelijk schoon te maken is.

Sommige afbeeldingen zijn kleiner weergegeven. Je kunt ze makkelijk vergroten door er op te klikken.

Links: Kayfun V4 ORIGINEEL                                                                                Rechts: Kayfun V4 CLONE
Verpakking

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe zien dat er op het originele doosje nog een extra stickertje zit, met een batch nummer erop. Ook de zegel verschilt: de originele maakt gebruik van een zegel die maar eenmalig gebruikt kan worden, zoals het hoort bij een zegel. De clone heeft een zegel dat een herbruikbare sticker is, deze valt niet in stukjes als je deze probeert los te peuteren.

Inhoud

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In het doosje zien we precies dezelfde onderdelen, zowel bij de clone als bij het origineel. Als we dichterbij gaan kijken zie ik toch een verschil in drukwerk op de gebruiksaanwijzing.

In het boekje staat bij beide dezelfde informatie. De gegevens van de  afmetingen en de gebruikte materialen zijn identiek volgens de boekjes.

DOLYMPUS DIGITAL CAMERAe tank, de polycarbonaat tank en het glazen venstertje zijn van afstand identiek. Door met een stukje metaal te tikken tegen het venstertje denk ik te beoordelen dat het venstertje ‘echt’ glas is (het klinkt niet als plastic, zoals de kunststof tank wel doet). Uiteraard heb ik niet een heel laboratorium om dit 100% zeker te weten. Het voelt hetzelfde als het glazen venstertje van het origineel.

De polycarbonaat tank van de clone is helderder, beter afgewerkt en schroeft goed vast aan zowel de clone als het origineel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet glazen venstertje van de clone vertoond wat rafels. Dit is dan typisch een gevalletje ‘clone’. Het is niet mooi afgewerkt in tegen stelling tot het glaasje van het origineel.

 

De tank

Het is een mooie tank. De clone ziet er betrouwbaar uit, aan de buitenkant heb ik er niets op aan te merken. De afmetingen zijn gelijk aan het origineel en het materiaal ziet en voelt ook hetzelfde. Al heeft de clone wat meer lichte lijnen in het RVS lopen. Iets ruwer lijkt het.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het logo is van het origineel zeker mooier. Het maakt het van de clone niet lelijk, maar naast elkaar, zie je toch dat het origineel net meer precisie heeft. Voor mij geen issue, het verschil mag er dan ook zeker weten zijn.

Ook de naam ‘Svoemesto’ staat op beide tanks nauwkeurig afgebeeld. Enkel zien we wel verschil in lettertype en heeft de clone geen spatie tussen svoe en mesto, wat bij het origineel wel lijkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De onderdelen van de tank

Uiteraard kan het zijn, dat ik net niet een juiste foto heb genomen uit de juiste hoek. Of dat ik net een braampje niet heb gezien wat er toch blijkt te zijn. Ik heb mijn uiterste best gedaan om alles zo goed mogelijk te bekijken en scherp te fotograferen. De tank is, zoals eerder vermeld, niet schoon gemaakt. Er zit hier en daar nog wat olie / vet op vanuit de fabriek. Dat was bij het origineel ook, enkel heb ik dat nooit vast gelegd op foto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De driptip inclusief o ringen gaan gelijk op. De Top nut heeft bij het origineel een iets fijnere afwerking. Beide bevatten twee afgevlakte stukken in het schroefdraad zodat bij het vullen van de tank de overdruk weg kan. De topcap is het onderdeel wat het meest op elkaar lijkt. Ik zou deze zelf niet uit elkaar kunnen houden. Rechts is de clone, deze heeft nog last van olie / vet, laat je niet misleiden. Het schroefdraad is zeer precies en vertoont geen bramen.

De tanksegmenten hebben allemaal dezelfde afmetingen als het origineel. Het schroefdraad is mooi bij de kloon. Enkel bij het bovenste segment van de tank (die met de ronde gaatjes) vond ik één kleine braam in het schroefdraad.

De ‘evaporation chamber’ ofwel chimney gaat op het eerste gezicht gelijk op. Om toch zeker te zijn van mijn zaak heb ik de lengte van dit onderdeel gemeten met een schuifmaat. Het origineel kwam uit op 3,76 cm en de clone op 3,75 cm. Dit is een verschil van 0,1mm en voor mij tot nu toe verwaarloosbaar.

Wel kwam ik bij de chimney een ‘grote’ braam tegen in de gaten. Het bleek achteraf totaal geen invloed te hebben op het gebruik van de tank. Toch is het een schoonheidsfoutje. Voor mij is het niet storend, je kan het eventueel ook makkelijk weg vijlen. Zie foto hier onder en kijk dan naar de afwerkingen van de gaten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot slot kijken we verder naar het deck van de Kayfuns. Dit is voor mij erg van belang. Schroefjes die niet pakken of dol gedraaid zijn vind ik altijd een vervelend euvel bij clones. Maar daar heeft deze Kayfun V4 clone geen last van.

De schroefjes van het origineel glimmen iets meer en zijn iets boller. De grip op de schroefjes van de clone zijn goed. Ook het in en uitschroeven in het deck gaat goed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ring op het deck ziet er zowel van binnen als buiten goed uit. Ze passen ook goed op elkaar. M.a.w. de onderdelen van de clone passen moeiteloos op die van het origineel en andersom. Nogmaals wil ik benadrukken dat wat je op de foto ziet echt enkel maar vuiligheid is vanuit de fabriek. Ik heb dit schroefdraad goed bekeken en gevoeld, geen bramen.

Wederom bij de base geen klachten. Airflow werkt, de 510 aansluiting zijn even lang en breed. De o-ringen zitten goed en vertonen geen rafels. Ook het plaatsen van het deck op de base en het aandraaien hiervan gaat bij de clone probleemloos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De veer. Tja… ik kan het niet testen. Ik durf niet met zekerheid te zeggen of de clone ook zilver bevat. In het boekje staat van wel. Toch laat ik dit vraagstuk even open.

Gebruik

Ik heb beide tanks opgebouwd met dezelfde build. Beide hebben een weerstand van 1,3 ohm en een Muji cotton pad wick.

Het gebruik van de tank is vrij simpel. Nouja… simpel… je moet wel even opletten wat je dus allemaal aan het doen bent. Om de tank te vullen schroef je makkelijk je driptip-houder (Top Nut) los en druppel je de e-liquid naar binnen…. ALS je eerst de liquid-controller dicht hebt gezet. Anders vul je de tank en loopt het net zo hard er weer uit. Als je dan klaar bent, alles dicht zit draai je aan de onderkant van de base (liquid-controller) weer de boel open kun je gaan dampen.

Dat vullen bij de clone heeft net een andere uitwerking dan bij het origineel. Het origineel kan ik namelijk helemaal tot aan de nok toe vullen. Deze clone kan ik maar vullen tot het bovenste segment van de tank (lower part of the top cap). Tot de ronde ‘gaatjes’. Kom ik daarboven, heb ik een stukje ‘vapetowel’ nodig. Als ik de tank helemaal tot aan het schroefdraad van de top nut zou vullen, en ik draai de top nut terug, dan komen er een paar druppels uit de bovenkant van de tank. Dit is een kleine hoeveelheid die makkelijk weg te vegen is en voor de rest geen problemen geeft. Het is enkel wel even opletten.

Duidelijk staat in het boekje:

The tank is not meant to be filled further than the lower edge of the threading for the top nut.

Oplossingen voor het vullen van de clone:

  1. Nog langzamer dan langzaam je top nut terug draaien.
  2. De tank tot de ‘ronde gaatjes’ vullen
  3. De druppels afdoen met een stukje papier

Eenmaal gevuld, tijd om eens een dampje te nemen. En nog één.. en nog één… Merk ik nou verschil? Hmmz moeilijk, niet echt eigenlijk. Hij borrelt niet, lekt niet, geeft evenveel damp als mijn originele met dezelfde build. Smaak is naar wens. Ik ben eigenlijk best wel tevreden over de clonefun V4. Ik heb de tank niet kunnen betrappen op iets wat mij niet bevalt. Oke dat vullen was net even anders dan bij mijn origineel, er gaat een halve milliliter minder in…

Conclusie

Door de verschillen die we net gezien hebben is het wel duidelijk dat het om een replica gaat en niet om ‘afgekeurd’ model van Svoemesto zelf. De tank werkt zeer zeker naar behoren! Het is een tank van 42,95 euro, met een mooie afwerking. Op een klein braampje na en een niet echt mooi afgewerkt glazen venstertje… is ie voor de rest mooi. Het vullen is even opletten, maar geen storende factor. Als je het eenmaal weet heb je het ook direct onder de knie. Het is voor mij een zeer betrouwbare tank in gebruik. Geen dryhits gehad, geen lekkages, alleen maar fun!

Ik vind het gewoon een zeer goede en leuke tank die verdomd veel lijkt op de Kayfun V4 van Svoemesto.

Te bedenken dat het origineel 150 euro kost… is dit zeer zeker een aanrader voor een ieder die een V4 (clone) wil en die er misschien niet de portemonnee er voor heeft.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tutorial Kayfun V4 YouTube by Phil Busardo

 

 

 

Getagd:

Stel een vraag of geef een reactie