Kanger Subtank MINI Het verschil

Kanger Subtank MINI Het verschil

P3316869Fabrikant: Kangertech
Website: Smokeless Vlissingen
Soort: Clearomizer / RBA
Type: Bottomcoil
Diameter: 22mm
Inhoud: 4,5ml
Lengte: 6,5cm (incl drip tip)
Aansluitingen: 510
Materialen: RVS, Pyrex Glass

Gebruik

Ik heb al enige tijd de gewone of ‘grote’ Kanger Subtank in bezit. Toch besloot ik ook een MINI aan te schaffen. Dit omdat de MINI een diameter van 22mm heeft en daarom beter op mijn MOD’s past. De ‘grote’ heeft een diameter van 25mm. Het gebruik is vrijwel gelijk bij beide tanks. Daarom een mini review om het verschil aan te duiden tussen de beide tanks. Een klein verslag over de Kanger Subtank ‘groot’ is HIER te vinden.

De verpakking:

Kanger SubtankKanger Subtank Mini
1x Kanger Subtank compleet met 1,2 ohm coil1x Kanger Subtank mini compleet met 1,2 ohm coil
1x Top cap voor RBA modus1x Deck voor RBA modus
1x Deck voor RBA modus
1x Extra fabriekscoil met 0,5 ohm1x Extra fabriekscoil met 0,5 ohm
1x Beautyring van 25mm naar 22mm (van chroom)
1x Zakje met organic cotton pad1x Zakje met organic cotton pad
1x Zakje met schroevendraaier, extra schroefjes en twee voor gemaakte coils voor in de RBA modus. Geen extra rubberen ringen.1x Zakje met schroevendraaier, extra schroefjes en twee voor gemaakte coils voor in de RBA modus. En extra rubberen ringen.
GebruiksaanwijzingGebruiksaanwijzing
EchtheidskaartjeEchtheidskaartje
1x Extra Pyrex Glass

P3316863

Het is duidelijk dat bij de MINI het niet nodig is om de topcap te moeten veranderen als je van fabriekcoils over wil stappen naar het RBA-deck. Dit omdat het RBA gedeelte bij de MINI bijna dezelfde hoogte heeft als dat een fabriekscoil heeft. Dit zorgt er ook voor dat je geen inhoud verlies hebt als je voor de RBA style kiest. Hetgeen wat wel bij de ‘grote’ aan de hand is; Fabriekscoils is 6ml tankinhoud en RBA deck is 4,2ml tankinhoud. Overigens past het RBA deck van de MINI ook in de ‘grote’ Subtank. Let wel dat het deck van de MINI bedoeld is voor single coils, daar waar de gewone ruimte biedt voor dual coils.

P3316870

Ook zit er een duidelijk zichtbaar verschil in de base van beide tanks. De ‘grote’ tank heeft 3 gaatjes, de mini heeft één sleuf. Ook zit er een verschil in looks op de ring onder de airflowcontroller.

P3316871

Aan de 510 aansluiting zien we ook een groot verschil: De MINI maakt geen gebruik van een verende centerpin. Dit is misschien een punt waar ik even aan moest wennen toen ik overstapte van de ‘grote’ naar de MINI

Tot slot zit er zichtbaar een verschil in de drip tips. Zowel de vormgeving als wel de diameter. De diameter van de drip tip bij de MINI is net iets groter.

Ik heb beide tanks nu al een langere tijd in bezit. En ik moet zeggen dat de smaak in de MINI beter naar voren komt. In het begin viel het mij wel op dat de airflow net ietsje minder was bij de MINI, maar dat went snel. Ook de net wat grotere doorgang in de drip tip zorgt voor een fijne damp bij de MINI. Het enige voordeel wat de grote Subtank mij nu nog biedt is enkel dat er meer liquid in kan. Des ondanks dat enige voordeel, pak ik toch steeds vaker naar de MINI en laat ik de groter Subtank  steeds vaker links liggen.

Bij de grote had ik wel eens last van condens vorming bij de airholes. Dit heb ik bij de mini nog niet gehad.

 

Voordelen van de MINI t.o. de ‘grote Subtank’

  • Past mooi op de meeste MOD’s vanwege de diamtere
  • Er hoeft geen topcap verwisseld te worden als met schakelt tussen fabriekcoils en RBA deck.
  • Extra ringen mee geleverd
  • Extra Pyrex Glass mee geleverd
  • Beter smaak

 

Nadelen van de MINI t.o. de ‘grote Subtank’

  • Geen verende centerpin
  • Ietsje minder airflow
  • Minder inhoud dan z’n grote broertje

 

Tot slot nog drie foto’s die het verschil in afmetingen weergeven van de Subtanks. De MOD op de foto is een SM Semovar en heeft een diameter van 22mm

(klik op de foto om deze te vergroten)

Stel een vraag of geef een reactie