Mesh build in Kraken

Vicious Ant Kraken Dual Mesh Build

Mesh Build in Kraken van Vicious Ant. Via deze foto review help ik je graag op weg om een dual coil met mesh wick te maken in de Kraken (Genesis style RBA)

 P3316911Naam coil: Dual mesh build genny style
Materiaal: Kanthal
Diameter draad: 32mm / 28AWG
Diameter coil/ boortje: mesh dikte
Aantal wikkelingen: 2x 4/5
Weerstand: 0,5 ohm
Tank: 
Kraken
Wick:
Mesh #400

Beschrijving

Het is een build waarbij je veel geduld moet hebben. Bij het oprollen van de mesh moet je niet gek staan kijken als je daar 10minuten mee bezig bent. Ook het oxideren, het voorgloeien, van de mesh is iets waarbij je beter geduld kan hebben. Als je het voorgloeien niet lang genoeg doet, kan het zomaar zijn dat je dry hits blijft krijgen.

Ik heb een dubbele coil gemaakt voor in de Kraken. Dit heb ik gedaan met 28 gauge kanthal 4/5 wikkelingen en heb mesh #400 gebruikt als wick.

Om te beginnen heb ik mijn Kraken nog even schoon gemaakt van de vorige sessie.

P3316876

Ik heb eerst gekeken welke afmeting mesh ik nodig heb. In principe heb je genoeg aan de hele lengte van de centerpin van de Kraken.

(klik op de foto om deze te vergroten)

De mesh stukjes kwamen uit op een afmeting van 2,5cm bij 4cm. Die 2,5cm is de hoogte van mijn centerpin. De 4cm pas ik altijd toe bij diameters van 1,8 – 2,0 mm. Met een gasbrander heb ik de stukjes vooraf geoxideerd.

Daarna is het een kwestie van rollen. Net zo lang blijven rollen totdat het past in de gaatjes van de Kraken. Het moet met een zeer lichte weerstand in de gaatjes passen. Ook is het van belang dat je de mesh niet vouwt, maar goed rolt, zodat er een heel klein openingetje in het midden blijft.

P3316889

Op het einde van opgerolde mesh maak ik altijd een kleine vouw naar binnen toe. Ik sla het laatste stukje mesh naar binnen toe. Dit voorkomt eventuele kortsluitingen en dus hotspots.P3316890

Ik werk eerst deze coil helemaal af voordat ik aan de tweede begin. Zo weet ik ook beter waar ik op uitkom m.b.t. de weerstand. Ik test eerst of mijn rolletje goed in de Kraken past. De lengte was voor mij in het begin al correct. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog een stukje afknippen. Ik zorg ervoor dat de mesh niet de bodem van de tank raakt, gezien dit ook van metaal is.

Dan ga ik de mesh nog eens in de brander houden. DIt hoeft niet persee. Maar ik neem liever het zekere voor het onzekere. Omdat dit minder tijd kost dan wanneer ik achteraf nog moet pielen. Hierbij gebruik ik alvast wat liquid. Kortom ik prime de mesh en steek dat vervolgens in brand. Dat doe ik 3 keer. Daarna kijk ik nog even of er rafels aan m’n mesh zitten en deze haal ik er met een schaartje van af. Dit opnieuw branden e.d. hoeft niet, maar het brengt mij wel veel sneller bij de smaak die ik wens.

Vervolgens is het dus kijken hoe we hier een coil omheen gaan wikkelen. Ik heb gekozen voor 28gauge kanthal. Ik zorg ervoor dat de kanthal goed gepositioneerd is onder de negatieve post en draai deze goed stevig aan. Knippen komt later wel. Dan maak ik uit de losse pols 4/5 wikkelingen naar de positieve center post. Hier klem ik de kanthal ook goed onder. Ik zorg ervoor dat de afstanden van coil tot posts minimaal is, dit om hot legs te voorkomen.

Vervolgens is het een kwestie van gaan vuren op een MOD. En het kanthal met behulp van een schroevendraaiertje te herpositioneren. Het is van belang dat de coil mooi opgloeid dat de hitte goed verspreid wordt over elke ring. Als je enige ervaring hier mee hebt, gaat het sneller dat wanneer het de eerste keer is.

(klik op een foto om deze te vegroten)

Tussen door even de eerste coil doormeten op een ohm-meter. Bij mij kwam er 1,04 ohm uit. Als ik aan de andere kan dus een identieke coil bouw, zou mijn gehele weerstand op de 0,5 ohm zitten. Voor mij precies genoeg om deze kunnen vuren met mijn Cloupor Mini.

Na een beetje priegelen en 30minuten verder te zijn, gloeien beide kanten even snel op en is het tijd om de tank te vullen.

Ook doe ik de coil aan de bovenzijde een beetje voorzien van e-vloeistof. En uiteraard even testen of deze wel knettert.

Ik zelf ben er achter gekomen dat niet elke e-liquid is weggelegd voor mesh. Mesh haalt voor mij de puurste smaak naar boven uit een liquid. En bij sommige liquids is dit weer juist niet de bedoelingen. Mesh in de Kraken geeft voor mij dezelfde smaaksensatie als die in de RDA. Alleen dan handig met een tank eronder. Nouja.. handig…?? De tank is natuurlijk niet neer te leggen, dan stroomt deze direct leeg.

De Kraken met deze build is wel een e-liquid slurper! Je bent zo door de 3ml heen als je even lekker een dampje neemt.

Ik zelf vind mijn gemaakte build het fijnst op 15Watt. Dat blijft voor ieder persoonlijk. Ook is er goed te spelen met de airflowcontroller op de Kraken. Ik krijg de beste wolken als ik de airholes aan beide kanten vol open zet. De smaak is iets beter op het moment dat ik ze beide een heel klein beetje dicht doe.

P3316879

Het voordeel aan een mesh wick is niet alleen de smaak. Ook het onderhoud is veel minder. Mesh gaat heel lang mee en is makkelijk schoon te maken in een ultrasoonbadje. Het kan zijn dat je in het begin nog een beetje wrange smaak hebt. Ik probeer dit zelf dus te voorkomen door mijn mesh wicks van te voren met e-liquid te branden. Anders is het gewoon een kwestie van even ‘indampen’.

Ik heb al eerder een review over mesh geschreven; Mesh in de Kayfun. Daarbij ging mijn mesh een maand mee, na een ultrasoonbadje, weer een maand. enz enz.

Getagd:

Stel een vraag of geef een reactie