Justfog 1453 Ultimate

Justfog 1453 Ultimate

IMAG2391Fabrikant:Justfog
Website winkel: smokeless
Soort:Clearomizer
Type: Top coil
Diameter: 14mm
Lengte: 7,5cm
Inhoud: 1,8ml
Aansluitingen: 510 (eGo)
Materialen: kunststof / metaal

IMAG2398

Ik heb deze tank gekregen van de Primera te Vlissingen (Smokeless). Hier voor mijn dank! De clearomizer komt binnen in een doosje en bevat een coil van 2.0 ohm.

IMAG2390

Gebruik

Na de Justfog maxi en de 1453, nu de Justfog 1453 Ultimate. De nog verbeterde versie van de top coil clearomizer. De centerpin met veer sluit beter aan op de batterij dan z’n voorloper. Dat is niet het enige verschil; de top cap en de base hebben beide een andere look voor meer grip en tot slot een heel belangrijk punt; ze hebben de aansluiting van de driptip veranderd. Daar waar Justfog eerst alleen zijn eigen driptips toe liet op zijn clearomizers is nu een verandering gekomen. Ze hebben hun afmeting aangepast naar de standaard 510 aansluiting voor driptips. Ideaal dus! Je kunt deze wederom gewoon lostrekken. Al dan niet met een wat draaiende beweging. De coil betreft een singel coil, dit zijn dezelfde als de maxi en de 1453. Tevens zijn de coils tegenwoordig ook verbeterd en hebben nu ook de term V2 gekregen. Dit heeft betrekking op een nieuwe lichting, niet op het feit dat er twee gloeispiralen (dual coil) in zouden zitten, want er zit maar één gloeispiraal in.

IMAG2395

Het voordeel is nu ook dat er dus andere driptips op kunnen. Je hoeft niet altijd meer met dat plastieken mondstuk te dampen. Je kan ook bijvoorbeeld eens kiezen voor een metalen driptip of een andere vorm.

IMAG2397

Daarnaast bestaat de Justfog 1453 Ultimate uit precies dezelfde onderdelen als de Justfog 1453. Helaas heb ik er daar geen exemplaar van liggen om de vergelijking op foto vast te leggen.

IMAG2392

De clearomizer bestaat uit een mondstuk (driptip), top cap, tank, coil en base. Deze zijn allemaal eenvoudig in en uit elkaar te draaien. Het betreft een top coil. Ideaal om lekkages tegen te gaan.
IMAG2393

Bij het vastdraaien van de coil kan het van belang zijn de coil goed bij het rubberen gedeelte vast te houden. Dit voorkomt dat je de wicks (de lontjes) per ongeluk mee draait. Het rubberen dopje zit wel los, dit hoort zo en het kan geen enkel kwaad als je dit per ongeluk eraf draait.

IMAG2394

De coil dient hand vast aangedraaid te worden. Strakker hoeft echt niet. En het moet ook geen moeite kosten deze vast te draaien. Vervolgens kan de hele tank weer in elkaar gedraaid worden en is de tank klaar voor gebruik. Het werkt allemaal goed, en draait lekker in elkaar. Ook de extra grip op de base en top cap zorgen voor een pluspunt bij dit product.

De tank heeft een 510 aansluiting, zoals alle Justfog’s hebben. Enkel wat mij hier aan stoort is dat deze ingebouwd is in een soort van eGo beautyring. Kortom het binnenste bevat het schroefdraad en het buitenste is enkel voor de sier.

IMAG2399

Wat op zich geen ramp is bij het gebruik van eGo batterijen. Deze tank is namelijk uitermate geschikt voor alle eGo batterije, maar dat later. Door die beautyring kan de tank dus niet op ander devices zoals MOD’s met enkel een 510 aansluiting. Zo kan ik deze tank niet monteren op mijn box MOD iTaste VTR zonder connector. Uiteraard verkopen ze ook altijd connectoren, enkel dat stoort mij in het zicht.

Waarom deze tank uitermate geschikt is voor alle eGo batterijen? Vanwege de verende centerpin. Deze zorgt dat er altijd verbinding is tussen de coil en de batterij. Mocht dit eens verschoven zijn, dan kun je dit altijd met een klein pinnetje terug tikken.

De coils zijn zeer makelijk te recoilen en natuurlijk ook gewoon los bij te bestellen.

Het schoonmaken van de tank gaat ook super eenvoudig. Alles kan gewoon onder de kraan, droog deppen en de tank is weer schoon voor een volgende tankbeurt. Let er wel op dat de coil altijd even wat langer nodig heeft om te drogen of kijk eens via verschillende YouTube tutorials hoe je deze kan dryburnen.

Het vullen van de tank is simpel. De meeste topcoils dienen langs de bovenkant gevuld te worden. Deze dus ook. Via de onderkant vullen heeft geen nut, dit zal, door gebrek aan de middelste buis, leiden tot lekkage.

 1. Draai de top cap met driptip los.
 2. Vul de liquid in de tank, aan de zijkant van het rubbertje. NIET IN HET MIDDEN
 3. Vul tot aan het ‘safe’ streepje dat op de tank staat.
 4. Draai de top cap terug.
 5. Wacht 2 minuten, laat de vloeistof intrekken
 6. Klaar om te dampen!

hoe de justfog te vullen

Kijk tussen de vulbeurten door altijd even of de tank niet gelekt heeft aan de onderzijde. Dit is natuurlijk niet gebruikelijk, maar voorkomen is beter dan genezen. Doe dit met een droge witte tissue. Veeg de onderkant van de tank schoon, als wel de aansluiting op de batterij. Hiermee zal de levensduur van de batterij en de tank enkel langer zijn.
Bij lekkage zou er kortsluiting op kunnen treden, het kan daarom geen kwaad om dagelijks de batterij even met een tissue te ontdoen van condens en of liquid door lekkage.

En dampen maar… tot dat. Jawel ik schroef de tank op mijn batterij, doet de tank het niet. Ik heb hem net gevuld, dat is even balen. Uiteraard was mij al bekend dat de centerpin soms net niet goed afgesteld is. Ik kan deze dus even een klein zetje geven met een schroevendraaier.

veer terug duwen

Door dit te doen maakt de centerpin weer contact met de coil. Door de veer maakt deze te aller tijde contact met de batterij. Advies is hierbij wel altijd te duwen op het moment dat er aan de andere kant van de base een coil bevestigt is. Anders kan men te ver duwen. Daar is natuurlijk ook wel een oplossing voor; gewoon terug duwen maar dan via de andere kant. (let op dit kan alleen bij een lege tank)

IMAG2411

Nu alles uitgeplozen is en ik gaan dampen kan, merk ik dat het een fijn tankje is. Goeie dampproductie en een smaak. Weliswaar vind ik de airflow iets te stroef. Dit ligt voornamelijk aan mijn gewenning. Het is een super tankje, geen lekkages, geen borrels. Als ik een beginnende damper iets zou moeten verkopen, zou het dit tankje zijn. De top coil zorgt voor de ietwat warme damp en in tegenstelling tot bottom coils, het borrelt niet. Bij een topcoil moet men wel beseffen dat als de tank bijna leeg is, dat de liquid niet meer bij de wicks (lontjes) komt. Even kantelen zorgt er voor dat de wicks weer liquid kunnen absorberen.
Het past op elke eGo batterij en heeft helaas af en toe een zetje nodig tegen de centerpin. Als dat alles is?!! Je kunt er hele harde hijsjes van nemen, zonder liquid mee te zuigen. Dat maakt deze juist zo geschikt voor beginnende dampers. Het is soms best even wennen om van sigaret over te stappen op een elektronische sigaret. En deze tank helpt je daarmee goed op weg.

De tank wordt verkocht zo rond de 10euro. Ik denk dat dit een zeer nette prijs is. De tank wordt los verkocht en in set-vorm. Het blijven te aller tijde gebruiksartikelen, daarom vind ik 10euro een zeer nette prijs.

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik
 • Topcoil: geen borrels
 • Goede grip
 • Coils zijn vervangbaar
 • Coils zijn te recoilen
 • Makelijk schoon te maken
 • Compatible met alle eGo batterijen
 • Maakt amper geluid tijdens het dampen

Nadelen

 • Geen glas tank
 • Centerpin moet soms afgesteld worden
 • niet compatible met MOD’s zonder connector

IMAG2400

Stel een vraag of geef een reactie