Classic 510 Atomizer (atty dripper)

Classic 510 Atomizer  (Atty dripper)

P5256233Fabrikant:?
Website winkel: Easy Vapes
Soort: Atomizer
Type: 2.2 ohm dripping ‘coil’
Diameter: 9 mm
Lengte: 5 cm
Inhoud: 3-5 druppels
Aansluitingen: 510
Materialen: kunststof / metaal

Gebruik

P5256235

 

Waarom een Classic 510 Atomizer?
Stel je bent omringt door andere dampers. En je zou wel eens een smaakje uit hun collectie willen proberen. Maar al je tankjes zitten al vol. Wat dan? Dan heb je de Classic 510 Atomizer nodig! Je druppelt een beetje erin en je kan meteen proeven of de liquid voor jou is weg gelegd. Dit zal je nog meer helpen de weg naar de lekkerste liquids te doen ontdekken. Ik denk dat voor vele beginners dit een leuke stap is om kennis te maken met de RDA wereld. Hij is dan niet rebuildable… maar wel een dripper.

De atty dripper, zoals ik hem noem, past door zijn 510 aansluiting op elke batterij/ MOD. Het bevat een metalen omhulsel en een kunststof dop. In het metalen omhulsel bevind zich de atomizer, deze staat in contact met een soort mesh achtige wick; een bruggetje van metaal. Het kunststof gedeelte is de driptip/ mondstuk. Deze kan enkel gebruikt worden op de atty dripper. De kunststof dripper bevat aan de binnenzijde een ovale/ eclips achtige vorm. Je moet dus zorgen dat deze vorm precies om de wick-brug heen sluit. Anders zou het kunnen dat je de brug beschadigd. Ook de driptip ronddraaien is geen optie.

De atty bevat een coil van 2.2 ohm. Het is mij niet gelukt de coil er uit te krijgen en deze eventueel te recoilen. Voor mij ook niet noodzakelijk.

Op de brug van de atomizer druppel je een paar druppels liquid. Hoeveel hangt af van de dikte van de liquid, de grote van de druppels en hoe lang je van plan was de liquid ‘even te proeven’. Ik druppel meestal tussen de 3 en 5 druppels. Meer is ook niet mogelijk, lekkage komt dan al snel om te hoek kijken evenals het krijgen van liquid in je mond bij het nemen van een hijsje.

P5256232

Druppel altijd op de wick, deze zal het gelijkmatig verdelen over de gehele atomizer. Er is op YouTube ook een tutorial over in het Engels. Klik HIER om het filmpje te bekijken.

Ik gebruik de atty dripper vaak bij het even snel testen van een liquid. Het geeft mij niet dezelfde belevenis als op een volwaardig RDA, maar is zeker weten goed genoeg. Het is uitermate geschikt voor mensen die zelf niet kunnen of willen wikkelen van een RDA. Daarnaast is deze makkelijk mee te nemen en past deze op alle devices.

Een dryhit, is een teken dat er weer nieuwe liquid op gedruppeld moet worden. In tegenstelling tot silica, katoen en andere wicks blijft de smaak van de dryhit niet in de wick hangen. Zodra er weer liquid is toegevoegd kan er weer gedampt worden.

Uiteraard blijft dit een gebruiksartikel dat niet een leven lang mee gaat. Wat de levensduur is van de atty, is mij onbekend. Uiteraard kan de atty ook schoon gemaakt worden onder water. Of dit zijn levensduur verlengd is mij ook niet bekend. Ik probeer de atty zo min mogelijk schoon te maken met water. Enkel wanneer er echt een te overheersende smaak in heeft gezeten, dat spoel ik deze wel om met water en blaas ik de atty uit, gevolgd met een lichte dryburn.
Dit is zeker niet vaak nodig. Ik heb dit eenmaal gehad met een zeer sterke koffiesmaak, die in mijn beleving niet snel genoeg uit de atty verdween. Maar zelfs sterke methol smaken zijn snel ‘verdampt’.

Voordelen

  • makkelijk mee te nemen
  • makkelijk schoon te maken
  • handig om een smaakje te testen
  • oude smaakjes trekken snel weg bij een nieuw smaakje
  • je hoeft zelf niet te wikkelen
  • 510 aansluiting
  • mesh achtige wick (voorkomt blijvende smaak van dryhits)

Nadelen

  • Driptip moet recht op de atty blijven.

 

Stel een vraag of geef een reactie