CdD Club Aroma’s

CdD Club Aroma’s – Zelf e-Liquids maken

P3316914

Zelf e-liquids maken; het lijkt moeilijker dan het is. In deze review deel ik mijn ervaring met CdD Club Aroma’s gekocht bij www.savevape.nl

Het mengen van Aroma’s met Bases is niets meer dan een paar druppels toevoegen aan PG/VG. De vraag is natuurlijk hoeveel druppels? En omdat de ene druppel niet even groot is als de andere druppel, is het handiger om te spreken over procenten. Op de pagina “Meng Tabellen” geef ik tabellen weer die je misschien wat op weg helpen met het mengen van e-liquids. Uiteraard is het ook heel makkelijk zelf uit te rekenen en zullen de tabellen voor de meeste overbodig zijn.

Ik heb een aantal e-liquids gemaakt met de Club Aroma’s van SaveVape. Hieronder geef ik weer wat ik van de smaken vind. Al deze e-liquids heb ik 3 weken laten rijpen door deze weg te zetten in een donker kast. Uiteraard blijft de rijp-tijd per e-liquid en per persoon verschillend.

AromaOplossing
in%                
Nicotine gehalte
in mg/ml
Smaak belevenis
 Peer2,5% in VG2,25mg Dit is een smaak soort die zowel in VG als in PG toch iets sterker mag. Het is een peerijsjes smaak, maar dan net iets minder zoet. Omdat het al zo’n waterige peer smaak is, komt deze niet heel sterk naar voren.
 Honing 2,5% in VG 2,25mg Iets muffig, zou sterker mogen zijn qua smaak. Heerlijk om mee te mengen; dan geeft het een beetje hetzelfde effect als buttercream alleen iets minder overheersend.
 Kers 2,5% in VG 2,25mg Kersensnoepjes en kauwgomballen. Het is de iets wat chemische kers die ik proef.
 Tropical Mix 2,5% in VG 2,25mg Zeker in de VG moet deze smaak toch echt wat sterker. Heeft wat perzik achtig en voor de rest smaakt het bijna hetzelfde als de bosvruchten thee van pickwick.
 Watermeloen 2,5% in VG 2,25mg Lekker! Iets romig zelfs. Deze kan nog wat hoger in concetraat, maar is ook zeker niet nodig. Ik vind het een lekker mix voor lung hits en cloudchasing momenten.
 ButterCandy 2,5% in VG 2,25mg Veranderd sterk in kleur na het steepen. Overheersende smaak en heeft iets weg van hopjes in de verte.  Lekker om te mengen. Ik zat er over te denken om hiermee mijn eigen snickers liquid te maken 🙂
 Butterscotch 2,5% in VG 2.25mg Ook deze neemt een donkere kleur aan na het mengen. Duidelijk een Butter scotch smaak! Als je van zoetigheid houdt, is deze zeker een aanrader.
 Limoen 2,5% in VG 2,25mg Chemische Limoen. Niet vies, maar het is niet de limoen uit de fruitschaal. Leuk om je zelf gemixde liquids iets meer een fris tintje te geven.
 Zure Limoen 2,5% in VG 2,25mg Tja, ik vind de gewone Limoen net iets lekkerder. Deze heeft iets mufs bij zich. Doet me denken aan afwasmiddel.
Drop2,5% in VG2,25mgRuikt en smaakt naar drop. Beetje boerderijdrop achtig. In de VG komt de smaak niet heel sterk naar voren.

 Tja niet alle smaken kwamen heel sterk naar voren. En toch had ik mij aan de aanbevolen procenten gehouden. De smaken waren zeker aanwezig, maar smaakte zeer verdunt.

Nu blijkt dus dat VG minder goed de smaak van je aroma naar voren laat komen. Dus als je met 100% VG aan de slag gaat. Is een 3 tot 4 % oplossingspercentage toch een iets betere verhouding dan de 1,5 tot 2,5% die ze bij SaveVape aanraden.

Stel een vraag of geef een reactie