FreeMax Twister 80W

FreeMax Tister 80W Review 2Vape

Twister.. Twister.. Als je er al vroeg bij was als damper dan doet de naam je waarschijnlijk denken aan de Vision Spinner eGo batterij. Wat een krachtpatser was dat zeg! Althans, dat was het in 2014. Nu zijn vele batterijen de Vision Spinner al gepasseerd en is er slechts een enkele (web)shop die de goede oude Twister nog verkoopt. Maar daar gaat deze review niet over. We gaan het hebben over de FreeMax Twister e-sigaret.

Twister

De term Twister refereert aan het het feit dat de batterij via een draaischijf (potmeter) aan de onderzijde in te stellen is. Je twist de onderkant om zo meer of minder damp uit je e-sigaret te krijgen. Deze twist mogelijkheid zie je eigenlijk alleen bij startersets met een matige dampproductie. Maar nu met de FreeMax Twister… ook dus bij een subohm set. Veelvuldig zijn instelbare subohm sets voorzien van een scherm en + en – buttons die digitaal het vermogen aanpassen. Nu dus een subohm set die het volledig analoog doet.

 

FreeMax Twister 80W

Whoop whoop denk je als je de kleurtjes ziet. Dat is een gezellige boel. De FreeMax Twister e-sigaret is verkrijgbaar in 6 diverse kleuren. Ik heb de kleur oranje tot mijn beschikking en daar zullen we het mee moeten doen.

Wat zit er in de verpakking…

 • 1x FreeMaX Twister 80W – 2000mAh batterij
 • 1x FreeMaX Fireluke 2 clearomizer 2ML
 • 1x X2 Mesh coil 0.2 ohm
 • 1x X1 Mesh coil 0.15 ohm
 • 1x Micro USB laadkabel
 • Reserve onderdelen
 • Handleiding

 

… En wat zit er niet in?

 • 1x Reserve Pyrex Glass

 

De reden waarom ik dit vermeld is omdat de verpakking dit wel aangeeft. Volgens de verpakking zou er een extra 2ml Pyrex Glass bij moeten zitten. Er is zelfs een vakje voor. De e-sigaret kwam keurig geseald binnen, kortom ik denk dat er op de lopende band iets niet goed is gegaan.

 

Specs

FreeMax Twister Batterij

 • Capaciteit: 2000 mAh
 • Instelbaar: Ja
 • Vermogen: 5 tot 80 watt
 • Functies: VW (instelbaar wattage)
 • Uitgebreid menu: Nee
 • Aansluiting: 510 connectie
 • Opladen: via micro USB poort
 • Scherm: Niet aanwezig
 • Instellen: via draaischijf aan de onderzijde
 • Min. weerstand: 0.1 ohm

 

FreeMax Fireluke 2 Clearomizer

 • Capaciteit: 2.0 ml
 • Airflow: bottom en instelbaar
 • Vullen: Top fill (slide)
 • Drip tip: 810 mondstuk
 • Materiaal tank: Pyrex Glass
 • Diameter: 24 mm
 • Coils: Alle FreeMax X coils

 

Gebruik

Het betreft hier een subohm set. Kortom veel damp, grote coil en groots e-liquid verbruik. Het is dus erg van belang dat je een nieuwe coil even goed laat intrekken alvorens je de e-sigaret gaat gebruiken. Doe in het begin alvast wat druppels e-liquid op de coil, dan kan deze even intrekken. Met dat de tank weer in elkaar zit en je deze gaat vullen, kun je hem bijna al meteen gebruiken.

Er worden twee coils meegeleverd. Een dual coil en een single. Eén coil zit al gemonteerd in de tank. Kortom je schroeft eerst de onderkant los van de tank om zo bij je coil te komen. Dan kun je deze even primen. Gooi er gerust 5 a 6 druppels e-liquid op. Ook aan de zijkanten een druppel per gaatje. Ben je bang dat je teveel e-liquid op je coil druppelt? Haal dan de coil uit de base. Zo weet je zeker dat er geen druppels doorlekken in de base.

Eenmaal de coil geprimed en gemonteerd kan de tank eenvoudig via de bovenzijde gevuld worden. Ergens op de tank zit een rode dot. Ik dacht eerst dat er een druppel verf gemorst was, het bleek het signaal te zijn naar de opening. Bij de rode dot kun je de bovenkant van de top cap van je af duwen. Je schuift als het ware de bovenste ring van de tank af. In het begin kan dit even stroef gaan. Vervolgens zie je het vulgat en kun je de tank vullen.

Vul de tank tot max 95% (ik blijf het toch zeggen hoor). Hiermee voorkom je dat er teveel druk in de tank ontstaat. Stel vervolgens de airlfow in aan de onderzijde van de tank. Ook dit kan erg stroef gaan.

Draai de clearomizer op de batterij. Zet de batterij even in het begin op een laag standje. Zo’n 20 tot 30 watt. Dan kun je even rustige opmerken of de coil de vloeistof goed pakt. Als je vol op de 80 watt zou beginnen, de coil niet goed doordrenkt is, dan hoop ik dat je jezelf filmt… goed voor Funny Home video’s. Iets smeriger dan een volle dry hit direct to lung nemen is er echt niet.

Over home video’s gesproken, hieronder een niet voorbereid filmpje. Hierin pak ik de FreeMax e-sigaret uit en maak ik deze klaar voor gebruik. Zowel mijn camera als ikzelf waren verrast dat we het gingen filmen 😉

Zoals ik in het filmpje al een beetje beetje liet doorschemeren; de smaak komt wat later goed tot zijn recht. Qua dampbelevenis moet ik een beetje denken aan de SMOK TFV12 tank. Volle smaak, dikke pluimen zonder dat je je lippen verbrand.

 

Conclusie

Alles gaat een beetje stroef in het begin. De airflowcontroller, het open maken van de tank, instellen van het wattage en de drip tip er op en af halen. Doe je dit zo’n 5x dan gaat het al wat makkelijker. De looks zijn gaaf als je van opvallen houdt.

Het kunnen instellen van het wattage a.d.h.v. een draaischijf heeft wel iets nostalgisch. Daarnaast is het eigenlijk heel makkelijk. Geen moeilijke menu’s of button combinaties.

In de bijsluiter wordt afgeraden de e-sigaret te gebruiken wanneer deze wordt opgeladen. Ik heb toch even getest of deze het wel doet terwijl de e-sigaret aan de lader hangt. Ja! Hij vuurt gewoon. Maar of het een zinnetje is wat de fabriek gebruikt om zich zelf in te dekken, of dat het echt niet veilig zou zijn, daar trek ik mijn handen van af. Sowieso vind ik dampen aan een snoer uiterst irritant. Kortom passthrough vapen is niet altijd een voordeel.

De smaak is goed, de damp is goed, de airflow is goed, het instellen werkt goed en er zit haast geen vertraging op het vuren. Allemaal pluspunten voor deze subohm set. Negatieve punten zijn: Het ontbreken van het extra Pyrex Glass en dat een nieuwe coil toch wel veel fabriekssmaak heeft in het begin.

Hieronder nog eens alle foto’s die gebruikt zijn in de review.

Getagd: / / / /

2 gedachten over “FreeMax Twister 80W

 1. Hallo heb een vraag mijn twister freemax gaat aan maar als op de knop druk voor te inhaleren pinkt die rood wat is de reden er van ?

  1. Beste

   Het kan zijn dat de batterij leeg raakt en opgeladen dient te worden. Mocht dit niet gebeuren, kan het ook altijd aan de oplader liggen dat de batterij niet volledig geladen wordt. Eigenlijk denk ik dat de contactpunten tussen batterij en tank niet helemaal lekker is. Kan komen door dat er vocht zit tussen coil en base (waar je de coil in draait). Of dat je even de contactpunten even met een tissue moet schoonmaken. Vervangen van coil kan ook ivm het zakken weerstand. Dus ik denk dat je het rond de coil al dan niet het contact ervan moet controleren. Succes!

Stel een vraag of geef een reactie