Mini Jedi50 – Just Smoke Green – Review

Mini Jedi50 – Just Smoke Green- Review

 Mini Jedi50W Just Smoke Green review by 2Vape_0002 Winkel: www.justsmokegreen.nl
Soort: Variabele Mod
Type: box mod
Afmeting: 90*22*35mm
Aansluitingen: 510
Materialen:  Aluminium (Aircraft grade)
Spanning: gaat niet onder de 2 Volt
Vermogen: tot 50,0W
Minimale weerstand: 0,2 ~ 4.0Ω

Ik heb de Jedi50 ter review gekregen van www.justsmokegreen.nl, waarvoor mijn dank! Mocht je na het lezen van mijn review ook in het bezit willen komen van de Jedi, dan is deze HIER te bestellen voor slechts €54,95 (gratis verzending). Buitenom deze zwarte Jedi is de Jedi ook leverbaar in de kleuren Groen, Rood en Blauw.

 

Eerste indruk

Wat is dit apparaat licht! Meteen op de weegschaal ermee; 83gram, zonder accu en tankje. Met accu weegt deze slanke box mod 126 gram. Een Eleaf Istick van 50W weegt (incl. accu) 164gram. Kortom de Jedi is een lichtgewicht.

Het kwam binnen in een simpel maar zeker  stevig doosje, geen tierelantijntjes, geen beschrijving; slechts de mini Jedi50 boxmod en een micro-USB laadkabel.  En meer heeft men niet nodig. Aan de voorzijde van de Jedi staan alle specificaties die het modje heeft.

 

Mini Jedi50W Just Smoke Green review by 2Vape_0007Gebruik

Het is een variabele boxmod, niets meer en niets minder. Geen tempcontrole of bling bling stealth vape. Ook geen left of right modus voor het scherm. What you see is what you get…

 

1x 18650 Accu

Mini Jedi50W Just Smoke Green review by 2Vape_0009Via de achterzijde klik je makkelijk het batterij-klepje los. Deze heeft twee magneetjes waardoor het klepje makkelijk open gaat, en weer makkelijk sluit. Je ziet meteen dat er ruimte is voor één 18650 accu. Aan de voorzijde van de mod wordt d.m.v. de tekst “≥10C” al aangegeven dat het gewenst is een high drain accu te gebruiken.

Er staat duidelijk een + en een – teken, daar waar de accu geplaatst moet worden. Mocht de gebruiker per ongeluk de accu verkeerd plaatsen, geen probleem, de Jedi is hier tegen beschermd.

<

p style=”text-align: justify;”>Als de accu eenmaal geplaatst is, dient deze geklemd te worden door het stelschroefje dat aan de onderzijde van de mod is aan te draaien. Ik kan mij voor stellen dat wanneer men gebruik had gemaakt van een veer, de mod iets groter had moeten zijn, of dat het meer moeite zou kosten de accu te verwisselen.

Dat dit stelschroefje iets te maken zou hebben met het feit dat er ook button-tops in kunnen, lijkt mij sterk. Gezien je dan een uitstekend stelschroefje hebt, dat voor oneffenheden zorgt aan de onderkant van de mod. Hetgeen er voor zou zorgen dat de mod niet recht op zou kunnen staan.

Mini Jedi50W Just Smoke Green review by 2Vape_0012Het stelschroefje is dan wel een extra handeling, maar door het batterijklepje als schroevendraaier te gebruiken, draai je dit schroefje zo in of uit.
Uiteraard is het ook niet nodig je accu te verwisselen als deze leeg is. Via de meegeleverde micro-USB laadkabel kun je je accu ook via het netstroom of USB-poort opladen. Tijdens het opladen kan er gewoon verder gedampt worden; ook wel ‘Passtrough’ genoemd.

Mini Jedi50W Just Smoke Green review by 2Vape_0004

 

510 Aansluiting

Mini Jedi50W Just Smoke Green review by 2Vape_0006Via de bovenzijde kan men makkelijk ieder tankje monteren dat een 510 aansluiting heeft. De mod bezit geen verende centerpin. Wel kan bijna ieder tankje flush erop gezet worden, dit omdat de insulator van de mod enigszins verend is. Toch zou ik hier niet al teveel beroep op doen, het zou zo maar kunnen dat je de centerpin van de mod te diep naar binnen draait en dat deze niet meer terug veert. Kortom; handvast is meer dan genoeg.

Op het moment dat de tank geen contact maakt, of als er gewoonweg geen tankje op zit zal de Jedi ook niet vuren. ‘No Atomizer’ zal er dan op het scherm staan.

 

De knopjes

Het aan uit zetten van de mod gaat zeer snel en werkt simpel: 5x snel achtereen op de vuurbutton klikken en de mod gaat aan of uit. Op het moment dat er een batterij geplaatst is, zal de mod direct aanspringen.

Via de twee onderste knoppen kan het wattage ingesteld worden. Duidelijk is aangegeven welke de + en welke de – is. De mod kan niet lager dan 2.0 Volt vuren. Dit houdt dus in dat met een minimale weerstand van 0,2ohm, het laagtste wattage wat de Jedi kan geven 20,3W is. Sommige mods kunnen wel terug tot de 1V. Maar of dit nu echt nodig is? Waarom zou je een 0,2 ohm coil gebruiken om vervolgens op 10W een dampje te doen. Een step down tot de 2V is voor mij persoonlijk voldoende.

Mini Jedi50W Just Smoke Green review by 2Vape_0015

Ik heb helaas geen meetapparatuur om na te gaan of de vuurbutton een ‘delay’ heeft. Maar ik persoonlijk heb een beetje het gevoel dat er een kleine vertraging zit, tussen het moment dat ik de vuurknop in druk en het moment dat de Jedi ook daadwerkelijk op het gevraagde wattage zit. Alsof deze net een fractie van seconde nodig heeft om op gang te komen.

Op het scherm zijn geen overbodige dingen te zien. Heel duidelijk is aangegeven op welk wattage er gedampt wordt; met het daarbij behorende voltage. De weerstand van de coil is duidelijk af te lezen, en tijdens het vuren geeft de Jedi weer hoeveel seconde je de vuurknop hebt ingedrukt. Meer kan het ding niet, en meer wil je ook niet dat het ding kan.

Mini Jedi50W Just Smoke Green review by 2Vape_0005

De mod gaat na 10seconde inactiviteit vanzelf in de stand-by modus. Op het moment dat je één keer de vuurknop aanraakt, springt er scherm direct aan en kan er ook direct gedampt worden.

 

Conclusie

Het is een licht modje, misschien wel een van de lichtste met een bereik tot de 50W. Het fijne is dat wanneer de accu toe aan vervanging is, je deze zeer gemakkelijk kun verwisselen. Het opladen van de batterij kan prima via de meegeleverde laadkabel. Er zitten geen doelloze functies op, waar je dus ook niet voor hoeft te betalen.  De prijs / kwaliteitsverhouding is perfect! Daarmee wint deze slanke den het zeker weten van een Eleaf Istick 50W (ook van de 30W en 20W Istickes). Bij deze vergelijking is er rekening mee gehouden dat de Jedi zonder accu verkocht wordt, en de Eleaf Istick met interne accu verkocht wordt.

Het feit dat de accu verwisselbaar is op een zeer gemakkelijke manier, maakt een Aspire EPS of een Istcick al helemaal overbodig.

Voor mij lijkt het net alsof er een kleine vertraging zit op de vuurknop. De Jedi vuurt wel meteen, maar niet direct op het gevraagde wattage, deze wordt ‘rustig’ opgebouwd. Binnen een halve seconde zit je dan, naar mijn gevoel, op het gevraagde wattage.

Naast de Jedi dient er nog wel een losse 18650 accu gekocht te worden. Deze prijs ligt meestal tussen de 7,95 en de 10,95 euro. Houd er rekening mee dat deze accu een high drain accu dient te zijn. Dit is een accu die 30A (of meer) continue kan leveren.

Mini Jedi50W Just Smoke Green review by 2Vape_0008Voordelen

  • Lichtgewicht & bijbehorende slanke afmetingen
  • 22mm tankjes staan er goed op
  • magnetisch batterij klepje
  • Passtrough aansluiting
  • minimale weerstand: 0,2 ohm
  • Scherm valt uit na 10 a 12 seconde (stand-by modus)
  • Zeer helder scherm!

Nadelen

  • Knopjes rammelen iets
  • Kleine vertraging op de vuurknop
  • Geen meegeleverde gebruiksaanwijzing

Stel een vraag of geef een reactie