Eleaf iStick Pico Set Review

Eleaf iStick Pico Set
Review

Te koop bij Just Smoke Green

 

eleaf istick pico review Eleaf iStick Pico Set de batterij
Fabrikant:
Eleaf
Winkel: Just Smoke Green
Soort: Boxmod
Aansluitingen: 510 en micro USB
Materialen: RVS
Accu type: 1x 18650 flat top
(niet inbegrepen)
Vermogen: 1W – 75W
Minimale weerstand:
0,05 – 1,5 ohm TC modus
0,1 – 3,5 ohm VW modus
Firmware Upgrades:
is mogelijk
Temperature range: 100-315℃/200-600℉ (TC modes)
eleaf istick pico review 1 Eleaf iStick Pico Set de tank
Fabrikant:
Eleaf
Winkel:
Just Smoke Green
Soort: Clearomizer
Type: Bottom coil
Aansluiting: 510
Materialen: RVS en Pyrex Glass
Inhoud: 2 ml
Drip tip: 510
Meegeleverde coils: 1x 0,3 ohm 1x 0,5 ohm

Prijs complete set = € 54,95
Sony VTC5 accu = € 9,95
Beschikbare kleuren: Grijs – Wit – Zilver – Zwart – Rood – Roze – RVS

Er is nu ook een update beschrikbaar voor de Eleaf iStick Pico, klik hier voor meer info.

 

 Just Smoke Green

JustsmokegreenIk dank Just Smoke Green voor het toesturen van de Eleaf iStick Pico Set. Ik heb deze mogen ontvangen om er een review over te schrijven.

Just Smoke Green is een jong bedrijf met vele producten op de e-sigaretten markt. Zowel voor de particulier als voor de ondernemer. Ze verkopen producten voor de beginner, de gevorderde en zijn gespecialiseerd in e-liquid. Zo hebben zij hun eigen liquid lijn op de markt weten te brengen en met groot succes!

Voor 16:00 besteld bij Just Smoke Green is altijd de volgende dag in huis!

bestellen-2vape

 

Eleaf iStick Pico Set

Soms pak je een product uit en dan voelt het meteen goed. Zo ook bij de Eleaf iStick Pico Set. De boxmod ziet er solide uit. Er rammelt niets en ligt lekker in de hand. De tank past er zeer goed bij en heeft een mooi ontwerp door de weg gewerkte airflow.

 

De verpakking

Het zit verpakt zoals we van Eleaf gewend zijn. Een zeer stevig kartonnen doosje netjes in plastic. Het pakketje past niet door de brievenbus, dus wie besteld, zal moeten wachten op de postbode.

Als we het doosje openen zien we direct de mini boxmod en de Melo III mini clearomizer liggen. Hieronder zitten de reserve onderdelen, de gebruiksaanwijzingen (in het Engels) voor de Pico en de Melo III. Daarnaast hebben we ook nog een extra coil van 0,5 ohm en een micro USB laadkabel. In de clearomizer zelf zit ook al een coil een gemonteerd, deze heeft een waarde van 0,3 ohm.

Op de achterkant van het doosje zien we wat specificaties en de vermelding van wat er allemaal in het doosje zit. Ook is er een scratch code aanwezig. Als je deze open krast verschijnt er een code die je bij Eleaf op de website kunt invullen voor een Authentification Check.

Persoonlijk hecht ik meer waarde aan het feit of een apparaat het goed doet dan of deze authentiek is.

 

De tank

JSG Eleaf Istick Pico Melo III mini review by 2vape _0032

De Melo III mini, een tank van 2 ml die gebruik maakt van fabriekcoils. De tank is makkelijk uit elkaar te halen, dit zorgt er onder andere voor dat de tank gemakkelijk schoon kan maken. Het tijdig schoonmaken van de tank zorgt er voor dat je coils wat langer mee gaan. Daarnaast is het ook wel zo hygiënisch dit minimaal 1x per week te doen.

De tank is gemaakt van RVS en het glas is het welbekende Pyrex Glass. Glazen tanks hebben als voordeel dat deze beter zijn voor de smaak. Ook kan het glas niet aangetast worden door zure e-liquids.

Over het schroefdraad niet meer dan goeds! Geen bramen of speling. Wel is het aandraaien van de coil even opletten. Dit omdat de airflowcontroller mee draait op het laatst, je denkt dan de coil al vast genoeg gedraaid te hebben, terwijl deze nog net een tikje kan hebben.

 

Airflowcontroller

Het design is mooi. Je ziet de sleuven van de airholes niet. En dat is heel mooi als het een kunstwerkje je zou zijn voor op de kast. Maar dat is het niet. Het is een e-sigaret waarbij je graag zou willen zien hoever je airholes open staan, zodat je het beter kan afstellen. Uiteraard kun je ook puur op gevoel afstellen en ben ik wellicht de enige die het visuele belangrijk vind. Het is namelijk zeer moeilijk te zien of je airholes nu open, half open of dicht zijn. Vooral bij het vullen van de tank, wil je je airholes nog wel eens dicht hebben.

Op de afbeelding zie je de volgende varianten: open, half open en dicht.

Je kunt het best goed zien als je enkel de de airflowcontroller bekijkt. Als de tank er op zit, blokkeert dit het zicht.

 

Top cap

JSG Eleaf Istick Pico Melo III mini review by 2vape _0037Het vullen bij de Melo III gaat via de bovenkant. De top cap draai je er makkelijk van af en zo kun je via de twee grote gleuven de clearomizer vullen (niet in het middelste gat).

De top cap biedt ruimte voor een standaard 510 drip tip (mondstuk). De RVS drip tip die meelevert is, ligt lekker aan de mond. Houd je niet van RVS of metaal aan je mond, dan kun je dus ook een kunststof drip tip met 510 aansluiting monteren.

 

schematische weergave EC head eleay picoCoils

In de verpakkingen zitten twee coils. Ze worden EC heads genoemd. Ik denk zelf dat EC staat voor ‘Eleaf Coil’. Het zijn dual coils, die verticaal zijn opgebouwd. Op de site van Eleaf zelf wordt dit middels een afbeelding duidelijk weergegeven. Er zijn twee coils mee geleverd. 1x 0,3 ohm en 1x 0,5 ohm.

De coils hebben vier juice holes met een doorsneden van circa 2 mm. Dit zorgt ervoor dat 100%VG e-liquids ook gedampt kunnen worden. Weliswaar niet op de hoogste wattage, omdat daar de wick niet snel genoeg voor absorbeert. De coils in de verpakking zijn kanthal coils en de wick die gebruikt is, is van 100% organisch katoen. Deze zijn dus geschikt voor de watt en bypass modus op de boxmod. Niet voor de temp control modus.

De eerste 10 hijsjes die ik nam, hadden nog een beetje een fabriekssmaak. Kwestie van gewoon door dampen, het trekt vanzelf weg.

Op de coils staat de wattage-range alsmede de weerstand in ohm weergegeven. Erg handig, zo kun je ze niet door elkaar halen.

 

Deze EC heads zijn geschikt voor de iJust2, Melo III, Melo III mini en de Melo II clearomizers. En naast de standaard kanthal coils levert Eleaf ook coils voor de temp control functie. Zo hebben ze ook fabriekcoils met nikkel en met titanium. Je herkent de EC head aan de kleur van de insulator (het rubbertje).

ec head eleaf pico

 

Wit = Kanthal

Blauw = Nikkel

Rood = Titanium

 

 

Eleaf iStick Pico Set Daarnaast hebben de coils die geschikt zijn voor temp control een gold-plated connection pin. Dit zorgt voor een beter contact. Deze gouden connection pin wordt ook gebruikt bij de ECR head.

Naast de fabriekcoils is Eleaf ook gestart met het ontwikkelen met een los RBA deck, dit wordt de ECR Head genoemd. De ECR head ziet er aan de buitenkant uit alsof het een fabriekscoil is, maar dan wat groter. Aan de binnenzijde verschilt het echter wel. Het is hierbij de bedoeling dat je zelf je spoeltje wikkelt.

 

 

De accudrager

De accudrager of in dit geval boxmod wordt verkocht zonder accu. Deze moet je er zelf nog los bij aanschaffen. Er wordt gebruik gemaakt van één 18650 accu. Let er wel op dat je gebruik maakt van een High Drain accu; zoals bijvoorbeeld de Sony VTC5. High Drain accu’s zijn accu’s die 20 ampère of meer kunnen leveren.

Het is echt een heel mooi modje. Het ligt lekker in de hand. Zowel in een grote als in een kleine hand. Hij is super mooi afgewerkt, geen bramen en geen scherpe randjes. De Pico boxmod bevat een verende centerpin en ook de 510 aansluiting is gewoon goed afgewerkt. Iets wat direct opvalt is dat de + en – buttons aan de onderkant van de mod zitten. Dit is even ongemakkelijk als je door het menu heen wilt scrollen, of d.m.v. een knop-combinatie iets wil instellen. Maar eenmaal ingesteld, zul je merken dat je toch niet zo vaak aan de + en – button zult zitten. Ik persoonlijk vind het wel mooi staan.

De batterij cap ligt als het ware boven op de mod. Hetgeen een apart uiterlijk geeft. Maar in gebruik totaal niet storend is. Je kunt hier je duim op laten rusten, of je wijsvinger. De top cap is net als de rest van RVS. Als je deze los in de hand neemt voelt het wat lichter aan dan verwacht, maar nog steeds stevig. Het is niet van blik gemaakt, gewoon dunner RVS.

Het open en dicht schroeven van de batterij cap gaat zonder moeite. Iets anders zou me dan ook teleurgesteld hebben. Niets is zo irritant als een batterij cap die niet gemakkelijk erop of eraf draait.

Houdt er rekening mee dat wanneer je de accu plaatste deze met de + pool eerst naar binnen moet. Kortom de – pool van de accu is wat tegen de batterij cap aankomt. Gelukkig heeft de mod een reverse-battery-protector, dus abusievelijk verkeerd om plaatsen richt geen schade aan. Ook het plaatsen van een button top batterij is een no-go. Only flattops accepted 😉

JSG Eleaf Istick Pico Melo III mini review by 2vape _0006Het opladen van de 18650 accu kan via een externe oplader zoals een Nitecore Charger, maar ook via de USB poort aan de voorzijde van de Pico boxmod. Meegeleverd is een micro USB laadkabel die hier geschikt voor is. Je hebt enkel nog een stekkerblokje nodig. Geadviseerd wordt een stekkerblok te nemen met een maximale output van 1 Ampère. Het laden via een externe lader gaat vaak wel sneller dan wanneer je de accu oplaad via de USB kabel.

De micro USB kabel aan ook aangesloten worden voor firmware upgrades.

 

Het menu

De kleine iStick Pico boxmod heeft aardig wat instellingen. Dit in tegenstelling tot de andere kleintjes uit dezelfe familie. Het doorlezen van de gebruiksaanwijzing kan daarom best een must zijn als je bijvoorbeeld je temp-memories wilt instellen. Helaas is de gebruiksaanwijzing alleen in het Engels.

Hieronder zullen we kort de opties van de iStick Pico doornemen.

 • Aan / uit zetten van de mod: Druk 5x kort achtereen op de vuurknop

 

 • Stealth aan/uit zetten: Druk de vuurknop en de – button tegelijk in en wacht een aantal seconde. Stealth modus houdt in dat tijdens het vuren het display uit blijft.

 

 • Buttons lock/unlock: Druk de + en – button tegelijk in en wacht een aantal seconde tot dat er ‘lock’ of juist ‘unlock’ op het display te voorschijn komt.

 

 • Links of rechts display: Druk de + button enkele seconde in als de mod uit staat. Als je de mod weer aan zet zul je zien dat het display is gedraaid.

 

 • Verschillende modus: Druk 3x kort achtereen op de vuurknop als de mod aanstaat. Nu kom je in het menu waarbij je uit diverse modi kunt kiezen: VW, Bypass, TC Ti, TC Ni, TC SS, TCR-M1, TCR-M2, TCR-M3. Je kunt door dit menu bladeren door de de + en – buttons te gebruiken.

 

 • VW. Standaard modus waarbij het wattage ingesteld kan worden. Weerstanden tussen 0.1 ohm en 3.5 ohm kunnen worden gebruikt. Het wattage kan ingesteld worden tussen de 1W en 75W. Het VW menu wordt op het scherm weergegeven als wattage.

JSG Eleaf Istick Pico Melo III mini review by 2vape _0020

 • Bypass. Een soort van mechanische mode, waarbij de accu het voltage afgeeft zo vol als deze nog is. Als de batterij leger raakt, geeft deze ook minder voltage en langzamerhand ook minder damp. Deze modus heeft een weerstand bereik van 0.1 ohm tot 3.5 ohm.

JSG Eleaf Istick Pico Melo III mini review by 2vape _0019

 • TC Ti, TC Ni, Ti SS. TC staat voor temperature control of kortweg temp control. Coils van titanium, nikkel en stainless steel 316 (RVS) zijn enkel te gebruiken in de temp control modus. Hierbij is de juiste temperatuur coëfficiënt al ingevoerd. Weerstand bereik: 0.05 ohm tot 1.5 ohm.
 • TCR. Met Temperature Coefficient of Resistance (TCR) kun je zelf je temperatuur coëfficiënt invoeren. Dit om zo nauwkeurig mogelijk met temp control te dampen. Er zijn drie geheugen banks hier voor beschikbaar gesteld; TCR M1, TCR M2, TCR M3. De M staat voor memory. Weerstand bereik: 0.05 ohm en 1.5 ohm.

 

 • TCR M1, TCR M2, TCR M3. Zet de mod uit en druk de vuurknop en de + button tegelijk in. Hiermee kom je in het menu om de memories in te stellen. Met de + en – button kun je eerst scrollen tussen M1, M2 en M3. Druk vervolgens op de vuurknop en je kunt de waarde instellen. Door lang op de vuurknop te drukken sluit je het menu weer af.
Materiaal Nikkel Titanium NiFe SS(303,304,316,317)
TCR Value Range 600-700 300-400 300-400 80-200

N.B. De getallen in de tabel dienen met een factor 105 vermenigvuldigd te worden voor de werkelijke TCR. De totale range van de TCR op de Pico is 1-1000*105.

 

 • Wattage instellen in TC modus. Druk 4x kort achtereen op de vuurknop. Nu kun je met de + en – button het wattage instellen van de mod.

 

 • Temperatuur instellen in TC modus. Met de + en – button.

 

 • Switch tussen °C en °F. Met de + button de temperatuur zo hoog mogelijk zetten en dan blijven drukken, je komt zo vanzelf in Fahrenheit modus. En andersom in Celsius.

 

 • Resistance lock. Voor het locken van je weerstand druk je de vuurknop en de + button tegelijk in voor een paar seconde. Dit kan alleen als de mod in een TC modus is. Doe dit alleen als de weerstand op kamertemperatuur is. Zo krijg je een meest nauwkeurig TC verloop.

 

Ik geef toe het is allemaal wel veel. En ik vind het iets te omslachtig dat de mod voor sommige functies eerst uitgezet moet worden. Voor de rest; je kan het allemaal maar aan boord hebben! Voor mijzelf zal ik de mod hooguit gebruiken voor de VW/Wattage modus. Maar het is prijstechnisch zeker een leuk modje om met TC en TCR te kunnen spelen.

 

Gebruik & Ervaring

Als je het modje uit de verpakking haalt en er een batterij in doet, springt de mod meteen in temp control modus. Dit is enkel de eerste keer, daarna bij een batterij wissel onthoudt de mod in welk menu je bent gebleven. Door 5x te klikken op de vuurbutton kom ik in het menu en kies ik voor het wattage/ VW menu. Want de bijgeleverde coils zijn van kanthal gemaakt en niet geschikt voor temp control.

JSG Eleaf Istick Pico Melo III mini review by 2vape _0015

Beginscherm van de eLeaf iStick Pico

Tijd om de tank te vullen. Allereerst is het verstandig om de tank <zonder coil> eerst even om te spoelen onder de kraan. Hiermee zorg je ervoor dat er wat aanklevend machine olie wegspoeld. En anders heb je kans dit in je smaak terug te vinden.

JSG Eleaf Istick Pico Melo III mini review by 2vape _0038Ik heb de coil van 0.3 ohm geplaatst en deze geprimed. Dit primen is het voorstrijken van de coil met e-liquid. Dit zorgt ervoor dat de coil in het begin sneller wickt en het kan een dry hit meteen in de eerste hijs voorkomen. In elke juice hole doe ik een druppeltje e-liquid. Daarna zet ik de tank verder in elkaar. Dan haal ik de top cap eraf en draai ik de airflow dicht. Het dicht draaien van de airflow voorkomt eventuele lekkages. Lekkages kunnen ontstaan bij het te vol vullen van de tank.

Het vullen doe je via de zijkanten van de tank. Dus niet in het middelste buisje. Voor vele is dit al eigen, maar een beginnende damper zal hier rekening mee moeten houden.

Een naaldflesje en een unicorn flesje zijn ideaal om mee te vullen. Het gebruik van een pipet kan net, maar handig is het niet. De chimney loopt iets door, waardoor het bijna onmogelijk is te lekken in de chimney, pluspuntje dus!

Eenmaal gevuld kan de top cap dicht gedraaid worden en de airflow open gezet worden. Voor de zekerheid zet ik mijn set eerst even nog 5 minuten weg. Daarna begin ik op een laag wattage van 20W en een vrij dichte airflow. Dit om zo zeker te weten dat de coil goed wickt, na een paar hijsjes ben ik zeker van dat de coil goed wickt en kan het wattage omhoog.

Ik heb de eLeaf iStick Pico twee volle dagen gebruikt. Met mijn favoriete Tribeca e-liquid (50PG- 50VG). Tijdens dit gebruik heb ik wat gespeeld met het wattage. Theoretisch zou de coil een bereik hebben van 30 tot 80 watt. In praktijk red ik dat met mijn uitgekozen e-liquid niet. De smaak komt het beste tot zijn recht tussen de 30 en 40 watt. Boven de 40 watt krijg ik een duidelijke vervorming in mijn smaak. En boven de 65 watt begint de smaak mij tegen te staan.

Door te spelen met de airflowcontroler kan ik de grootte van mijn dampwolken beïnvloeden. De dampproductie is perfect voor dit modje!

 

Conclusie

Eleaf iStick Pico Set Het is een fantastisch modje in zijn soort. Ligt lekker in de hand. Of je nu met je wijsvinger of met de duim wilt vuren, het kan allemaal. Ook geschikt voor grote handen! De hele set inclusief 2ml e-liquid weegt 182 gram, het geen ook zeker mee valt. Het vuren gaat zonder vertragingen en de knop klikt ook lekker.

Het dampt, is krachtig, is met temp control instelbaar tot de max , geeft grote wolken en is vooral van degelijk formaat. En vanwege dit formaat kan de mod prima mee in de broekzak!

De tank is zeer makkelijk te vullen en is mooi van design. Al had het wegwerken van de airholes van mij niet gehoeven.

De bijgeleverde coils komen niet helemaal tot het theoretische maximale wattage. Enerzijds is dit geen probleem omdat de hele dag dampen op 75W met een 2ml tankje en maar ruimte voor 1x 18650 accu, ook niet een succes is.

De smaak is iets minder dan in een RTA. Maar wat wil je met een fabriekscoil. De dampwolken kunnen wel reusachtig zijn, dit hangt ook sterk af van welke e-liquid je gebruikt.

Prijs is 54,95 euro voor het setje en ik vind dat een zeer nette prijs!

 

Voordelen
 • Complete set waarbij de mod en tank geschikt zijn voor elkaar.
 • Fijne vuurknop, zonder vertraging
 • Geschikt voor dikkere vloeistoffen.
 • Duidelijk afleesbaar scherm.
 • Klein formaat en robuust tegelijk.
 • Kan in de broekzak mee (al is dit een persoonlijk geval).
 • Eventueel los aan te schaffen de ECR (RBA deck)
 • Verwisselbare batterij (i.t.t. interne accu’s die niet verwisselbaar zijn)
 • Reverse-battery-protector.
Nadelen
 • Geen visuele feeling met de airflowcontroller.
 • Sommige menu functies van de mod zijn wat omslachtig te bereiken.
 • Fabriekcoils halen hun maximale wattage range niet.
 • Het kan even wennen zijn dat de + en – button aan de onderzijde zitten.

Eleaf iStick Pico Set

De kleine eLeaf iStick Pico naast de grote Smok X Cube II

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)

88 gedachten over “Eleaf iStick Pico Set Review

 1. Hoi, ik heb de eleaf pico nu een ruime week in mijn bezit. Ik ben er erg blij mee: goede smaak, veel damp. Het enige wat opvalt is dat de na een paar keer dampen het tankje erg warm wordt. Ik heb al verschillende liquids geprobeerd en heb een andere clearomizer van kangertech geprobeerd. Beide worden warm, erg warm. Hij staat slechts op 16 watt. Wat kan het probleem zijn?

 2. Hoi,
  Ik zelf ben, net als jij, erg tevreden over de Pico. Ik heb de melo tank maar even gebruikt en ben daarna de kanger subtank gaan gebruiken op de pico. Buitenom deze setup gebruik ik vele ander mods en clearomizers. En ik kan je vertellen, vele worden warm. Na een paar hijsjes kan de tank/clearomizer warm worden. Ook op (slechts) 16 watt. Naast het vermogen (wattage) telt ook de weerstand van de coil mee. Hoe lager de weerstand in ohm, hoe warmer de coil wordt op een constante wattage.
  Mijn tankjes worden zelden heet, als in dat je je lippen er aan verbrand. Dit gebeurt mij enkel als ik een RDA gebruik met zeer lage weerstand en boven de 60watt kom.

  Tja, ik heb helaas niet het antwoord wat je zoekt. Warm en ‘heel warm’ mag een tank worden als je onder de 1 ohm aan coil hebt en boven de 15 watt gaat zitten. Het hangt samen met het materiaal van de tank: deze geleid immers de hitte van de coil. De coil wordt namelijk bij het dampen gloeiend heet, en die hitte moet ergens heen.

  Het warm worden van de tank gebeurt mij na ongeveer 5 grote hijsjes.

  Als je een coil van 1,2 of 1,5 ohm zou gebruiken op 16W, zou de hitte ook moeten afnemen. Maar dan heb je minder damp 😉

  Ik zou mij geen zorgen maken.

 3. Heb nu een kleine week deze pico en al 2 coil verbrandt , ben wel maar een leek in dit wereldje daar ik nog maar een 6 tal weken aan het dampen ben.

 4. Beste,
  Dit klinkt niet goed en erg zonde van de coils. Als ik even met u mee mag denken….

  Het kan liggen aan:
  *Dat de coil niet geprimed is. Dit houd in dat u druppels e-liquid direct in de gleufjes/gaatjes van een nieuwe coil, alvorens deze te monteren in de tank. Zo is de coil al wat vochtig.

  *Een nieuwe coil niet lang genoeg laat ‘intrekken’. Als u een nieuwe coil gebruikt is het van belang dat wanneer u de tank gevuld hebt, deze even 2 tot 3 minuten laat staan. Zo kan de coil eerst even goed in trekken.

  *Te hoog wattage. Boven de 40W a 50W kan het zo zijn dat niet de coil, maar het rubbertje in de schoorsteen van de tank een verbranden smaak afgeeft.

  U zou de coil ook sneller kunnen laten intrekken door de airflowcontroler dicht te zetten en dan zonder de vuurknop in te drukken, licht te hijsen aan de tank. Hierdoor trekt u de vloeistof de coil in. Neem 5 hijsjes op deze wijze, zonder de vuurknop in te drukken.

  Begin met een net nieuwe coil altijd op een wat lager wattage (20W) en ga daarna pas omhoog indien gewenst.

  Ik hoop dat u hier iets aan heeft.

 5. Best .
  Bedankt voor de goede en interessante uitleg.
  Nog een vraagje, ik zit wat rond te neuzen om een tankje bij te hallen heb wat rond geneusd op het net en ben zo op de smok TFV 4 micro uitgekomen.deze lijkt me ideaal voor bij deze pico en ook naar wat ik zo een beetje wil doen en bij leren .

 6. Hoi Johnny,

  Die Smok TFV4 micro klinkt als een leuke stap vooruit. Als ik het goed begrijp zit bij die tank een RCA, waarbij je zelf coils kan maken. Ideaal dus om te kunnen leren zelf coils te maken.

  Hoop dat je klachten met de coils in de toekomst over zullen zijn.

  Ben benieuwd of de Smok TFV4 je bevalt. Ik zelf heb deze niet, maar de specificaties zien er goed uit.

 7. een goede avond met jurgen ik heb druppeltjes op de gatjes van de coil gedaan en mijn vraag is wat ik nu moet doen

 8. Bedankt voor deze uitgebreide review, die heeft mij erg geholpen! Ik damp inmiddels 3 jaar en heb de afgelopen 2 jaar verschillende versies van de Joyetech eGrip gebruikt. Helaas is de niet-verwisselbare accu nu echt aan het einde van zijn leven, dus is het tijd voor wat nieuws. Ik heb daarom net de iStick Pico besteld, maar heb eigenlijk nog een vraag, wat is het verschil tussen de 0,3 en 0,5 ohm coils? Ik heb er een setje van 5 0,5 ohm coils bij besteld, maar vraag me nu af of dat eigenlijk wel een goede keuze is geweest?

 9. Hoi,

  Doorgaans is het zo; hoe lager de weerstand (ohm) hoe meer dampontwikkeling er ontstaat. De 0.3 ohm coil zal dus meer damp afgeven dan de 0.5 ohm coil. Ik zelf ben erg tevreden met de 0.5 ohm coils, het hoeft voor mij niet nog meer damp af te geven.

 10. Mooi al die uitleg zeer goede beschrijving , maar hoe stel ik mijn Weerstand in bij wattagemodus ? Groetjes

 11. GDa vapers .
  ben intussen een kleine 3 maandjes aan het vape
  en bevalt me heerlijk.
  De justfog en yotech zijn ook nog dagelijks in gebruik krijg er niet genoeg van 😉
  Bij de i stick 75 watt .
  Heb voor mij de ideale watt in stelling gevonden en die ligt rond de 15 watt.
  en nu ook het probleem met die verbrande weerstand opgelost zo .
  Repareer en draai de weerstandjes zelf en vind dit alles leuk ook de eLIQUID , brouwen we zelf ,
  Ben best tevreden met deze nieuwe hobby of verslaving .
  Zeker als het mij van die stink sigaretten af houd .

  vrg

  johnny

 12. Beste Kenny,

  Sorry voor mijn late reactie. De weerstand is een vast gegeven (een feit). Deze is daarom niet in stelbaar. Je coil heeft een bepaalde weerstand, deze wordt weer gegeven op je display.
  Veel succes

 13. Beste Johnny,

  Blij dat het opgelost is met de verbranden coils!
  En ik ben er ook nog niet over uit of het nu een hobby of verslaving is 😉
  En zoals je zegt; alles beter dan die oude brandpeuk!

  Vape on!

 14. Thanks voor je reply , exact ja men vriendin haar coil was aan een eerste vervanging toe (nog maar een week bezig) bleek deze een coil van 0.5ohm. Vandaar dat natuurlijk de weeerstand veranderd en de voltages , dumb ass dat ik ben haha loll.. ja ben nog in leer toch dank voor je reply ! Grts

 15. Beste allemaal,
  Een aantal korte vraagjes: 1. In hoeverre is de istick pico vatbaar voor ontploffing? 2. Wat doen de bypass mode en de smart mode (versie 3)? 3. Stopt de istick pico als de temperatuur te hoog word?
  Dank voor jullie antwoorden alvast. Veel damp plezier. Louris

 16. Beste Louris,

  1. De iStick Pico is niet vatbaar voor ontploffing bij normaal gebruik.
  Kies voor een high drain 18650 accu (>20 Ampere). Hoe je verder met accu’s omgaat kun je ook vinden op de volgende link: https://www.2vape.nl/vape-info/e-sigaret-batterijen/

  2. Bypass mode; hierbij maak je geen gebruik van de VW (variabele wattage) functie. Kortom hoe leger de accu raakt, hoe minder damp je krijgt. Zie het als een zaklamp. Als je deze aan laat staan, zie je dat het licht steeds minder fel wordt.
  Smart modus: Hierbij onthoud de Pico welk wattage je bij een specifieke weerstand (coil) hebt gebruikt. Stel je hebt tank A met een een weerstand van 0.5 ohm op 25Watt staan, je haalt deze eraf en doet Tank B met een weerstand van 1 ohm er op, ingesteld op 40Watt… en je keert na een tijdje weer terug naar Tank A, dan doet de Pico automatisch terugschakelen naar de 25Watt die toen ingesteld was.

  3. In temp control modus wel.

 17. Heb de indruk dat ik van coil moet veranderen omdat mijn Istick Pico Melo 3 mini niet veel rook meer geeft . Dit is de eerste keer dat ik dit tegen kom en heb hem al een tijdje ( maand of 2). Zit wel met 1 probleem, weet niet hoe ik dit moet doen omdat deze er in zat toen ik deze kocht en zit nu ook muurvast. Hoe kan ik dit oplossen?

 18. Hoi,

  Ik hoop dat je probleem inmiddels is opgelost en dat de coil is gekomen. 2 Maanden met een coil doen, is best lang. Ik zelf doe er 4 tot 5 weken mee. Maar dat is per persoon erg verschillend. De coil moet sowieso los kunnen komen van de tank. Eventueel kun je ook een tang gebruiken. Zet de tang wel op de coil en niet op de onderkant van de tank. De coil gooi je immers toch weg. In principe kun je niets per ongeluk slopen. Succes!

 19. Hallo (… weet je naam niet)

  Dank voor je super uitleg! Ik heb nog een vraag. Je schrijft dat je de coil van 0.3 ohm hebt geplaatst en de smaak het beste tot zijn recht tussen de 30 en 40 watt. Bij mij is de 0,5 geplaatst, en ik werd dringend geadviseerd om het voltage tussen de 2,5 en 3.5 te houden. In dat geval kan de wattage niet hoger dan rond de 20. Her en der lees ik ook dat je het niet hoger moet maken omdat het dan ongezond wordt, smaak slechter enz (er zijn van die schema’s te vinden). Klopt dit laatste nou? Ik zou de wattage graag wat hoger zetten (meer en krachtigere damp) maar ik wil mijn apparaatje ook niet verkloten…

  Dank alvast voor je antwoord!

 20. Beste Esther,

  Mijn naam is Alisha 😉
  Vroeger deed ik alles ook volgens het tabelletje. Maar vroeger (3 jaar terug) waren de coils ook van mindere kwaliteit. Het was om aan te geven tussen welk voltage je moest blijven voor je ideale smaak; zat je te laag, kreeg je amper damp. Zat je te hoog werd dat vaak gevolgd door een verbrande smaak. De coils van nu zijn dusdanig beter, dat tabelletjes van toen eigenlijk er niet meer toe doen. Hier vind je meer info over zo’n tabel: https://www.2vape.nl/vape-info/ohm-volt-damptabel/

  Tegenwoordig staat vaak op de coil zelf welk vermogen (watt) deze aan kan. Bij de Pico is het zo dat deze niet tot het maximale kan. Bijvoorbeeld op de 0.3 ohm coil staat 30 – 80 Watt… ik zelf damp deze niet hoger dan 60 Watt ivm verbranding. Als ik kijk naar de smaak, kom ik uit rond de 40 Watt.

  Persoonlijk advies; ga zelf op onderzoek uit. Kijk op welk wattage jij de smaak het lekkerst vind. Je stopt snel genoeg als iets verbrand smaakt. Ik zelf maak mij niet zo snel zorgen over het feit dat het ongezond wordt. En als ongezond inherent is aan ‘slechte smaak’, kom je daar snel genoeg achter.

  Tot slot schrijf je ‘ik wil mijn apparaatje ook niet verkloten’. Het enige wat je kunt verkloten is de coil. En die is makkelijk vervangbaar. De rest van je set zal met welke wattage stand dan ook geen moeite hebben.

  succes!

 21. Ha Alisha!
  Dank voor je snelle antwoord. En van wat je schrijft word ik heel blij.
  Ik ga je zeker volgen!

 22. Dag tim.
  Als je het over de lemo 3 heb , deze lekt zelden of nooit
  Had enkel eens een wat vochtig gevoel toen ik hem in mijn zak had en de lucht niet dicht stond , ja dan klink het wel logische dat hij wat lekt , plus ik had er een rda coil in zitten horizontaal is maar een een snoretje watte , he.

 23. Ja ik heb hem sinds gister de istick pico. Constant als ik hem op wil laden krijg ik een batterij met een uitroepteken in beeld. Heb nu al drie x een nieuwe batterij geprobeerd. Hij geeft wel stroom als die op de lader zit. Maar zonder zwart scherm. Heeft u enig idee wat het betekend?

 24. tim , ben zelf nog maar een maandje of 3 aan het dampen , ( gelukkig , ook nog zo van die stinksigaretten af geraakt) Ik laad mij batterijtjes met een oplaad apparaatje op en niet rechtstreeks aan de pico.
  Heb ergens gelezen en gezien dat rechtstreeks opladen niet ideaal is.

  misschien straks wat meer uitleg voor je van 2 vape

 25. Beste Tim,

  Ik heb zojuist gekeken naar mijn eigen Pico, deze geeft geen uitroepteken weer. Ik weet dan ook niet wat het betekent. Ook heb ik getest of de pico iets anders weer geeft als de batterij verkeerd om er in zit, maar hierbij doet de Pico helemaal niets. Ook heb ik even gegoogled, maar niets sluit aan bij je vraag.
  Zorg sowieso ervoor dat de Pico (met accu) opgeladen word met een stekkerblokje niet meer dan 1A (ipad stekkerblokjes kunnen niet gebruikt worden)
  Het is spijtig om te zeggen dat ik je niet verder kan helpen.

  Wellicht is het een idee om contact met de winkel op te nemen en aan hen de vraag voor te leggen.

 26. Oké ga strKs even terug naar de winkel iig bedankt voor u antwoord. Ben blij als die het doet hahaha

 27. Zo ben nu begonnen met dampen. Het is heerlijk. Echt heerlijk. Klopt het dat de voltage niet instelbaar is? Zo wel wat kan je hier dan mee bepalen? Ik mis wel een beetje de scherpte van een sigaret in me keel. Zijn hier oplossingen voor? Alvast bedankt

 28. Hallo,
  Sinds gisteren heb ik de pico. En als ik damp ik vw of ni dan dampt hij soms ineens niet meer. Ik kan wel vuren en de displey zegt dat er wordt gedampt maar er gebeurd niets.
  Als dan 2 x trek op bypass dan kan hij wel weer op ni of vw. Hoe komt dat?

 29. Beste,

  Leuk dat je bent overgestapt!
  Het voltage is niet instelbaar, enkel het wattage. Met dat je het wattage hoger zet, zet je automatisch ook je voltage hoger. Deze twee staan in verband met elkaar.

  Je volgende vraag betreft scherpte in je keel; ook wel gier of throat hit genoemd. Dit hangt samen met je e-liquid. Zo kun je er voor kiezen een e-liquid met een hogere nicotine gehalte te nemen, of te letten op de PG/VG verhouding in de e-liquid. PG zorgt juist voor de prikkel in de keel. Daarnaast kunnen sommige smaakstoffen ook zorgen voor de kriebel, een andere smaak nemen kan dus ook helpen.

  Succes en fijne avond!

 30. Beste Jeannette,

  De pico wordt standaard geleverd met kanthal coils. Dus als je geen Ni (nikkel) coils er los bij hebt aangeschaft, kun je de ni functie ook niet gebruiken. Ni functie werkt alleen bij Nikkel coils en zal er voor kunnen zorgen dat deze afslaat bij kanthal coils. Daarnaast, mocht je wel nikkel coils hebben; wordt dit sterk afgeraden deze op de VW functie te gebruiken ivm de schadelijke gassen die vrij kunnen komen. Dat terzijde

  In principe als je met de bijgeleverde coils gewoon in de VW functie blijft, zal de e-sigaret het blijven doen.

 31. Dankjewel voor jouw reactie maar hij dampt helemaal niet meer in vw. En ja het zijn de standaard bij geleverde coils.

 32. Oke, het scherm zegt dat er gewoon gedampt wordt, maar er komt in VW modus geen damp uit.
  Misschien een stom vraagje; maar staat het Wattage wel hoog genoeg? Als dit te laag staat, krijg je ook niets tot minimale damp. Als je niet zeker bent, zet hem even 10 Watt hoger dan nu…

  Dit soort foutmeldingen omtrent de Pico zijn mij niet bekend. Als het probleem zich voor blijft voordoen zou ik terug gaan naar de winkel.

 33. Goedemiddag ik ben een dag lekker aan het vapen geweest en geen sigaret aangeraakt. Alleen ik wou hem schoonmaken en een nieuwe liquid proberen nu krijg ik de melding atomizer short

 34. Beste Tim,

  Ik denk dat:
  1. Er vocht zit tussen de coil en de base. (onderkant van de tank)
  2. De coil niet goed vast gedraaid zit. (handvast, niet vaster)
  3. Ze tank niet goed genoeg contact maakt met de batterij
  of 4. Je coil kapot is. Maar omdat het nog allemaal nieuw is, kan ik mij deze laatste niet voorstellen.

  Even alles uit elkaar, goed de coil onderkant en in de base droog maken. Ook de centerpin even controleren, dat is het puntje met schroefdraad aan de onderkant van je tank.
  Handvast op je mod draaien en testen maar!

 35. Heb me dit weekend redelijk ingelezen maar als pasgeboren damper heb ik nog een paar vraagjes.
  Als ik op de ´hit´ knop druk gaat hij na een seconde of 4-5 een beetje sissen en gorgelen. Is dit normaal?
  Ik las dat je zelf dampt tussen de 30 tot 40 watt. Als ik dat doe begint hij dan vrijwel direct met gorgelen. Normaal? (Staat nu ingesteld op 14.4)
  Is er een onderkant aan wattagesterkte?
  Ik gebruik nu een 50/50 mix maar vind de throathit nog best heftig. (En nu niet lachen, ik doe t pas een dag) 😉 Mocht ik de throathit zachter willen dan moet de VG omhoog. Right?
  Gebruik ik in dat geval een andere coil of volstaat deze? (0,47ohm)

  Zo eerst maar even.
  Alvast bedankt voor de genomen moeite om te antwoorden!

  Vriendelijke groet Sander

 36. Beste Sander,

  Leuk dat je de Pico ook hebt. Dat sissen en gorgelen qua geluid is heel normaal. Het moet niet zo zijn dat bij het gorgelen ook spetters vrij komen in de mond. Hoe hoger het wattage, hoe meer geluid er vanaf komt. Ook gebeurd dit sneller dan.
  Of er een onderkant aan wattagesterkte zit, is eigenlijk een beetje persoonlijk. Vergelijk het met een gasfornuis, een pan en een stuk vlees. Zetten we het gas (te lang) te hoog, dan verbrand het vlees. Zetten we het gas te laag, dan duurt het een tijd voordat het vlees gaart. Kortom je zoekt een ideale middenweg en die is heel persoonlijk voor iedereen.

  Betreft de throat hit; je hebt je aardig ingelezen. Het klopt dat PG voor die prikkel in de keel zorgt en dat VG juist verzachtend werkt. Maar PG/VG zijn niet de enige twee die mee werken aan de throat hit. Zo speelt de nicotine ook een grote rol. Hoe meer nicotine, hoe meer kriebel in de keel. Ook kan het zijn dat sommige smaakstoffen meer prikkelingen geven dan andere. Tot slot kan een hoger wattage ook mee werken aan de throat hit.

  Succes ermee!

 37. Ik zelf zet bij temp control de temperatuur altijd rond de 230. Veel meer is er niet in te stellen in het menu “Temperature Ti”

 38. Goedendag,

  Ik heb sinds gister de Pico geprobeerd te installeren, maar krijg telkens de melding “No Atomizer”.

  Heb wat rond gekeken op YouTube naar soort gelijke problemen in instructie video’s en heb toen de standaard coil die er in zit wat strakker aan gedraaid en heb de tank wat losser op de Mod gedraaid, maar op beide methodes geen resultaten.

  Is er iemand bekend met het zelfde probleem of weet iemand wat ik anders kan proberen om zo eindelijk te kunnen Vapen?

  Alvast bedankt!

 39. Beste Don,

  Ik hoop dat je probleem inmiddels is opgelost. Ik zelf heb dit nog niet mee gemaakt met mijn Pico. En ik zal je ook niets nieuws kunnen vertellen dan:
  * controleer of de coil goed vast gedraaid zit
  * Controleer of er op de aansluiting van de tank geen viezigheid zit, zodat deze goede connectie gemaakt met de mod.

  werkt diet niet:
  * probeer een andere coil, wellicht is je coil defect.

  Blijft het probleem, dan zou ik contact opnemen met de verkoper.

  Succes!

 40. Bedankt voor je reactie! Ik merk nu dat het misschien aan m’n Mod of batterij ligt.. Ik heb namelijk een Samsung 30Q 18650 batterij gekocht, alleen reageert mijn Mod niet op de batterij..

 41. misschien overbodig: maar stop je de batterij er wel ‘goed’ in? Met de pluspool naar beneden. Anders doet de mod niets.

 42. Beste Dee,

  De pico kan een licht pruttelend geluid maken. En hoe hoger het wattage, hoe harder dit geluid kan zijn. Ik kan niet beoordelen of jouw geluid buiten proportie is.
  Het geluid is afkomstig van de coil die de e-liquid opwarmt.

 43. Ik overweeg om de Pico aan te schaffen. Vraag me alleen af welke clearomizers er nog meer op passen. Ik wil niet direct in mijn longen dampen maar MTL (Mouth to lung).
  Ben erg verknocht aan Justfog C14. Past deze er ook op? En wat voor resultaat kan ik dan verwachten?

 44. Beste Joske,

  Op de Pico passen alle tankjes met een 510 aansluiting. De Justfog C14 beschikt over een ego-aansluiting, hetgeen geen 510 is. Om het verschil weer te kunnen geven tussen 510 en ego aansluiting kun je het best even op google afbeeldingen zoeken.
  Daarnaast, zou ik zelf de Pico niet gebruiken i.c.m. een Justfogtankje (bijvoorbeeld de Q16 past wel). Dit omdat de coils van Justfog niet de power aan kunnen van de Pico. Uiteraard kun je de Pico op een laag standje zetten, maar dat is dan zonde van de Pico.
  De tank (Melo) die bij de Pico geleverd is, heeft een aiflowcontroller, deze zou je wat dichter kunnen zetten waardoor MTL eventueel mogelijk is.

 45. Hoi,

  Ik heb de pico en ben helaas niet tevreden..

  Allereerst veel liquid in mn mond en pruttelend geluid. Soms(vaak bij eerste gebruik na tijdje) klapt die. Schrik er dan gewoon van.

  Heel veel dingen geprobeerd en niks lijkt te helpen.

  Nu lekt hij ook nog..

  WAt kan dit zijn? 😐

 46. Hoi Dee,

  Ik heb zelf deze klachten nog niet gehad met de Pico en Melo tank. Dat de coil ‘klapt’ is iets wat bij bijna alle coils wel eens gebeurd, zeker als deze een tijdje niet gebruikt zijn. Dit staat los van de Pico.

  Als een e-sigaret spettert met e-liquid, zodat het in mn mond komt, zwaai ik altijd heel hard met de e-sigaret, zodat de ‘spetters’ er uit vliegen. Dit werkt voor mij bij alle e-sigaretten die er last van hebben. Gewoon een paar keer hard zwaaien.

  Betreft het lekken heb ik niet echt een oplossing. Uiteraard moet je de tank niet tot het uiterste vullen, dan ontstaat er een bepaalde druk in de tank.
  Wat ik vaak aanraad bij topfillers, is; voordat je gaat vullen de airflow helemaal dicht te draaien. Dan ga je vullen. Dan draai je het deksel (topcap) erop. Vervolgens houd je de tank op zijn kop en dan draai je de airflow weer open. Houd de tank 2 minuten op zn kop, zodat de druk zich kan herstellen.

  Succes

 47. Oke dank voor je snelle reactie!

  Is het trouwens normaal dat het glaasje kan draaien?

 48. Ja je kunt het glaasje ook gemakkelijk eraf halen/schuiven, dat zit niet vast. Het glaasje moet natuurlijk niet te los zitten, de rubberen ringen moeten het wel op zn plaats houden

 49. Hoi ik heb sinds drie dagen de Eleaf pico gebruik hier in de 0,5 brander (die mee geleverd is) en hij staat op 35whatt
  Hier voor heb ik een vollisch Carbon V2 gebruikt zon ander half jaar ik wilde wat meer damp dus gekozen voor de pico maar ik moet zeggen als ik inhaleer voelt dat goed maar heb weinig damp mijn oude geeft voor mijn gevoel nu meer damp af wat doe ik verkeerd en heb al twee keer gehad dat ik het gedeelte waar de brander in zit niet open krijg lijkt vacuüm getrokken en klopt het als ik de knop in druk het normaal is dat hij pas na twee tellen begint te werken

 50. Nog een vraagje klopt het dat de tank vrij snel leeg is dus veel vloeistof verbruikt

 51. Beste Sandra,

  De pico zou meer damp af moeten geven dan de Vollish. Wellicht dat je iets kunt spelen met de airflowcontroler.

  Dat het gedeelte waar de coil in zit soms moeilijk open gaat, kan met de nieuwigheid te maken hebben. Dit zou in de toekomst makkelijker moeten gaan. Ik had dat in ieder geval niet.

  Betreft het e-liquid verbruik; zo’n 0,5 ohm coil (brander) slurpt best veel eliquid. Hoe hoger het wattage, hoe meer deze verbruikt. Omdat deze meer e-liquid verbruikt zou er automatisch ook meer damp van af moeten komen.

 52. Dank je voor je snelle antwoorden super
  Mijn air flow staat helemaal op ondanks dat minder damp ik damp over mijn longen wellicht sarcast er iets mee te maken heeft maar baal er wel van zeg maar evt iets wat ik kan proberen de 0,3 branden evt gaan gebruiken ? Verbruikt die minder of nog meer

  In de winkel hebben ze mij gezegt dat je zeker niet onder het aan gegeven whatts moet gaan dampen klopt dit want lees vaak dat men toch onder die 30whatt dampt

 53. De 0,3 ohm coil (brander) iets meer damp kunnen geven, en iets warmere damp. Verwacht niet een heel groot verschil. Maar ook het hoger zetten van het vermogen (watt) geeft zeker meer damp.

  Uiteraard kun je onder de 30 watt dampen, maar het advies is om daar boven te blijven anders krijg je niet genoeg damp. De coil krijgt dan niet genoeg vermogen om goed te verdampen.

  De airflow helemaal open is bedoeld voor DL (direct to lung). Hiermee neem je niet eerst de damp in je mond en dan naar je longen. Je inhaleert in 1x direct naar je longen toe. Door de airflow iets dichter te zetten, trek je meer vloeistof naar je coil, en kun je makkelijker MTL (mouth to lung) dampen.

  Ik blijf het vreemd vinden dat je minder damp uit de pico krijgt dan hoort. Misschien iets krachtiger inhaleren?

 54. Wederom dank je wel
  Zal idd is proberen krachtiger te inhaleren 💪🏻💪🏻💪🏻

 55. hallo beste, ik heb dit nieuw van gisteren alles ging goed ,tot plots mijn liquide vol tankje 2ml volledig uit liep ,heel het pakket moeten kuisen, maar ik krijg mijn melo 3 niet meer los ,daar waar je een coil moet plaatsen
  ik heb de coil 0,5 ohm ik rook niet DL maar nu ik kan niet meer doen die O ringen zitten die er ook zelf in ? ik heb een geheel zwarte (had beter zawar met zilver gekocht )
  wat moet ik doen mijn kit komt niet meer los heb alles gedaan met vods en komt niet open .

  en hoe damp je het beste op hoeveel temperatuur en welke TC /NI ?? ik ken e rniet veel van en watage 30 iwas goed

  ik krijg het niet meer los heb het nu een nacht en dan laten drogen maar niet los te krijgen
  en die liquide liep er uit zelfs mijn USB kabel moeten weg smijten, kan deze niet in water steken voor te kuisen he dat kan gevaarlijk zijn heel het spul 2ml liquide op mod enzo

  maar hoe krijg ik deze los aub ?

 56. Beste Robi,

  Klinkt als een vervelend verhaal. Dat er eliquid gelekt heeft kan te maken hebben met het feit dat deze tank iets te vol gevuld was…. Kan… Maar wat waarschijnlijker is; als je de tank vult via de bovenzijde, dien je er zorg voor te dragen dat de airflow aan de onderzijde dicht is. Pas als de tank gevuld is, de bovenkant er weer op zit, dan draai je de tank op zijn kop en doe je de airflow open, dat zou het lekken moeten voorkomen.

  Je usb kabel kun je schoonmaken (kuisen) met een licht vochtige doek.

  Maar je wil weten hoe je je tank los krijgt. Alles kan los van de tank, de bovenkant, de onderkant en zelfs het glaasje kan er van tussen uit. Omdat ik je op afstand moet helpen, wat vrij moeilijk is, is mijn enige advies om even langs de winkel te gaan, zij zullen je het wel laten zien. Er is geen extra trucje of iets om het los te krijgen…. Ik denk dat de tank gewoon te vast gedraaid is. Zorg ervoor dat je naar links draait (links is altijd los). Mocht je je tank met veel kracht los krijgen…. Draai deze de volgende ronde ‘handvast’ terug… Niet strakker. Enfin ik kan je er niet op afstand echt mee helpen.

  Betreft de Ni en Ti… Standaard zitten er bij de Pico set geen Ti en Ni coils bijgeleverd… Dus je hebt ook niets te maken met die menu’s. Het wattage menu is wat geldt voor je. 20W tot 60W is allemaal goed.

  Succes

 57. Hoi, zou graag goede tip krijgen over een bewaardoosje / etui o.i.d. voor de Eleaf iStick Pico, zodat ik zeker weet dat ik geen lekkage in mijn kleding of tas krijg en dat hij schoon blijft…
  Vr.gr. Marijke.

 58. hoi,
  De pico van mijn vriendin geeft telkens een zware,kriebeld effect in de keel.
  echt irritant.
  Als ik dit met mijn wismec Reuleaux rx mini vergelijk is er wel een groot verschil.
  Mij vriendin vaped op 35 watt, ik op 65 watt
  Vandaag nieuwe coil geplaatst, goed laten intrekken maar blijft hetzelfde;
  Tank is 2ml.

  Kan ik er iets aan doen?

  Grtz

  steven

 59. Welke verhouding in liquid raad jij aan? Heb de pico met melo3 mini sinds dinderdag en hij lektte heel de tijd. Ik had >45% PG/ >30%VG van flavourtec. Nu ik meer vg gebruik gaat het beter nu 60 vg/40 pg. Hij lekt nog soms uit de airflow maar ook heeeeeel veel druppels liquid op en in de driptip. De tip na t vullen doe ik ook altijd, echter hield ik m veel korter dan 2 minuten op zijn denk eerder 10sec. Dat ga ik proberen nog, jij nog tips verder? Airflow dicht als je m mee neemt in je broek/jas? Nog meer VG? Of is dit prima voor deze tank? Andere tips?

 60. Hoi Steven,

  Ik neem aan dat je zowel bij de Pico als bij de Reuleaux dezelfde tank gebruikt met de zelfde vloeistof en de zelfde coil?
  Ik zelf heb dat ook. Precies deze zelfde set up maar bij een andere mod een andere beleving.

  Ik heb verschillende theorieën:

  1. Het kan zijn dat de Pico en Reuleaux de weerstand van de coil verschillend meten. Dat het op het scherm er hetzelfde uit ziet, hoeft niet te betekenen dat de mod het daadwerkelijk ook zo in zijn berekening mee neemt.

  2. Het kan zijn dat de ene mod wat constanter zijn stroom afgeeft dan de ander. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zijn dat de Pico pieken vertoont, minimaal, waardoor de coil toch warme wordt en dus een ruwere smaak afgeeft.

  Kortom het is sowieso gebruikelijk dat je verschil in mod’s hebt. De ene heeft gewoon simpel weg een betere chip dan de ander.
  Vaak, als je niets te vergelijken hebt, wen je hier best snel aan. Anders is het kijken naar een lager nicotine gehalte en/of een hogere VG concentratie in de e-liquid.

  Succes verder & Vape On!!

 61. Beste Dennis,

  Oei.. dat klinkt als iets waar ik niet mee zou kunnen leven… een lekkende Melo 3.
  De meest voor de hand liggende oplossing was je zelf ook al achter:
  Bij het vullen van de tank:
  1. Eerst airflow dicht draaien
  2. Dan top cap eraf
  3. Dan vullen
  4. Dan top cap er op
  5. Dan de tank op zijn kop houden
  6. Airflow open draaien
  7. 2 minuten wachten
  8. Dampen maar!!

  Maar als dat niet werkt ga ik toch kijken naar het verdere gebruik. Zitten alle rubbers goed? Zit alles goed handvast vast gedraaid? Niet te strak (want dat zorgt ook voor lekkage) en zeker niet te los. Enfin dingen waar je vast en zeker al naar gekeken hebt.

  Dan kom ik nog bij het puntje ‘hoe damp jij?’
  Trek je heel hard aan je e-sigaret? En staat daar bij de airflow minimaal open? Dan trek je wellicht te veel vloeistof je coil binnen en dat zorgt dus voor lekkage in de airflow en overvloed onder de drip tip. Evenals eerst trekken en dan pas de fire button indrukken.

  Vloeistof… Tja moeilijke. Want je denkt dat bij een dunnere vloeistof (minder VG) je sneller een lekkage zou kunnen verwachten. Dit is ook zeker zo. Maar een dikkere vloeistof kan net zo hard lekken als er één van mijn bovenstaande punten aan de hand is. Ik zelf damp 80% VG in de Melo 3, geen problemen mee.

  Dat er vloeistof onder de trip tip terecht komt, is echt normaal. Ik deed dit elke dag even droogdeppen zodat het niet alsnog in mijn mond komt. Vaak is dit condens wat terug slaat. Als je echt al vrij snel e-liquid door je drip tip in je mond krijgt is het raadzaam te kijken of de airflow controller verder open kan, of wellicht een wat hoger wattage nemen, zodat de vloeistof sneller verdampt en je het niet als bij een rietje naar binnen slurpt.

  Het is voor mij erg moeilijk om je op afstand te helpen. Bovenstaande is wat mij allemaal even snel te binnen schoot.
  En op je vraag of je airflow dicht moet bij vervoer (broek/jas); ik doe dit nooit, bij geen enkele tank en heb ook geen lekkages hierdoor gehad. Dus nee lijk mij niet noodzakelijk.

  Succes en Vape on!

 62. Dank voor uw reactie!

  Nu ik de vacuum methode gebruik dus topcap erop na het vullen (en tijdens het vullen airflow dicht) en daarna op zijn kop zetten idd minimaal 2 minuten met de airflow open en daarna proberen wanneer ik zin heb. (soms meteen als ik denk dat de wick al goed verzadigd is en soms een uur later bv) Het helpt wel wat merk ik. Er komt wel 1 a 2 druppels liquid uit de driptip bij schudden maar een collega zegt dat dat normaal is hij zegt het is condens, nja ik proef toch meer liquid als het bv op het randje van de driptip zit.

  Alle O ringen zien er uit de verte goed uit, om de tank nu helemaal uit elkaar te halen lijkt me niet nodig omdat ik zelf denk dat het daar niet aan ligt. Nu lekt hij als hij thuis staat niet meer langs de airflow, uit de driptip ook weinig zoals ik net al zei, behalve veel liquid/condens binnen in de driptip. De coil is goed handvast aangedraaid, geen tang oid gebruikt wel gewoon goed vast. Zelfde voor topcap en onderste kapje. Maar daar zit dus het probleem niet denk ik, het meeste heb ik verholpen door andere vloeistof en manier van vullen, alleen het volgende stelt me teleur:

  Vandaag de proef op de som genomen en vanmiddag mijn vaper mee naar het werk genomen, voor de zekerheid airflow dichtgezet als ik hem in mijn broekzak had. Toen ik naar huis reed van het werk zag ik al wel wat druppeltje op de airflow rand zitten. Tankje net eraf gedraaid thuis en weer zit alles onder. Ik heb de batterijcap maar ff goed vast gedraaid (met de hand wel) want ben angstig dat daar anders liquid indrupt.

  Hoe ik vape? Ik trekt niet erg hard, soms wel wat meerdere hijsjes achter elkaar (maar als het tankje en of batterij warm word dan wacht ik sowieso ff, is denk wel verstandig?) Airflow staat nooit bijna dicht, maar speel nog wat met de wattages en airflow. Momenteel staatie op 40watt en airflow bijna helemaal open. Misschien toch meer structureel op 45-50 watt met de airflow volledig open, jij bedoeld denk ik dat als je hem te laag zetten op dit apparaat dat de verdamping dan minder kán zijn?

  In ieder geval bedankt voor je reply!

 63. Hoi Dennis,

  40 Watt en de airflow bijna helemaal open is helemaal top! Daar ligt het dus niet aan. Ook begrijp ik dat je niet te hard trekt, dus ook die oorzaak kunnen we weg nemen.

  In de auto heb ik ook wel eens gehad dat er een tankje lekte. Dit was een ander merk. Ik heb dus mijn e-sigaret toen der tijd op zijn kop vervoert. Nogmaals; airflow open of dicht maakt tijdens het vervoer niet uit. Wel maakt het uit of er e-liquid door de coil naar de airflowcontroller kan lopen, door de e-sigaret op zijn kop te houden kan dit dus niet.

  Ik had nog een punt waardoor een tankje kan lekken, namelijk als je deze te vol vult. Een top-fill tank kun je maar voor 85 tot 90% vullen anders krijg je een overdruk en zal de tank een keer onverwacht gaan leeglopen via de airflow gaten.

  Je dript tip ‘lekkage’ klinkt als een voorval waar je mee moet leven. Als ik met mijn e-sigaret schud/zwaai, vliegen er zo de druppels uit. Condens is inderdaad wat het is. Maak onderscheid tussen vloeistof dat echt je drip tip uit vliegt en druppels die een beetje in je drip tip ronddwalen. Dat laatste is bij vele e-sigaretten onvermijdelijk. Tenzij je puft als een oud vrouwtje 😉 dan zul je er maar weinig last van hebben. Mocht je lekker aan het dampen zijn, komen er iets teveel druppels uit je drip tip; zwaai dan even hard een paar keer met je e-sigaret: zwaai de druppels eruit zeg maar. Dan is het weer even voor korte tijd over.

  Tot slot, mocht je op de 0,3 ohm coils zitten zou je ook de 0.5 ohm eens kunnen proberen. Maar dat lijkt me een oplossing die het minst waarschijnlijk is.

  Je had het er over dat je dat je tank niet zomaar uit elkaar gaat halen. Ik doe dit wekelijks om het goed schoon te houden. En zo er zeker van te zijn dat alle rubbers goed zitten. Dit hoort heel makkelijk te gaan.

  Conclusie: condens is oke (drip tip en soms ook airflow). Keiharde druppels en lekkage is echt niet oke!

  Fijne Avond, Groetjes Alisha – 2Vape

 64. Thanks wederom! Ik denk als ik jou zo hoor dat mijn driptip goed/normaal is. Dus mijn voorzichtige conclusie is dat het apparaat rechtop thuis goed functioneert nu ik deze stappen doorneem. Maar hoe kan het dan dat als ik onderweg ben dat er toch vloeistof onderaan in de buurt van de 510 pin zit en op de airflow? Het was niet enorm veel maar wel redelijk wat (was geen condens) nu rammelt het in je broek /jaszak wel wat en soms hangt ie miss zonder da je het merkt op zijn kop of scheef maar dat moet toch geen issue zijn? Ik weet dat er vape koortjes zijn maar dat vind ik niet zo handig en mooi staan. Dus vraag me oprecht af hoe dit kan, met al die andere tankjes had ik dit nooit. Ik denk als ik alles analyseer dat er niks mis is met mijn tankje maar het lijkt erop dat ik iets over t hoofd zie. Je wil dat ding toch kunnen meenemen onderweg zonder lekken.

 65. Ik heb de Pico vandaag pas besteld en vraag me af met welke coil ik t fijnste DL kan dampen. Maakt t veel verschil in voor bv n nikkel of ander metaal te kiezen wat betreft de damp en smaak beleving?
  Alvast bedankt

  Groetjes Lizanne

 66. Hoi Lizanne,

  Leuk een Pico! DL is direct to lung. Ik zelf kan met elke coil DL dampen. Het zit hem namelijk in de airflow. Als je de airflow helemaal open zet of misschien vanaf de helft al, kun je direct naar je longen hijsen. Met het wattage kun je dan instellen hoeveel damp (hoe zwaar) je in je longen wilt voelen. Let wel op dat elke weerstand van een coil zijn eigen maximale wattage grens heeft voordat deze een verbrande smaak krijgt. Ik zelf damp met de Pico niet boven de 50 a 60 watt, anders krijg ik een verbrande smaak. Natuurlijk kun je af en toe een hijsje nemen op 75W. Maar als je er 3 in zeer korte tijd doet en het zijn ook nog lange haaltjes, kun je rekenen op verbrande coils. Lagere weerstand (in ohm) zorgt voor snellere en meer damp dan hogere weerstand. Ik zelf damp gewoon rond de 25 a 30 watt met de airflow ongeveer 80% open. Je zult hier zelf een gevoel bij krijgen.

  Bovenstaande verhaal ging over standaard coils.

  Nikkel. Ik zelf damp eigenlijk nooit met nikkel en titanium. Want dat moet op temperatuur control. Iets waar ik zelf maar niet aan kan wennen. Vind het damp genot gewoon niet lekker.

  Onthoud goed dat je nikkel coils nooit op wattage stand of bypass mag dampen. Dat is giftig! Alleen op TC (temp control) . Het is voor je zelf testen of je dat fijn vind. Maar het staat los van DL of niet.

  Succes.

  Groetjes Alisha
  2Vape

 67. Heel erg bedankt Alisha voor duidelijke en uitgebreide uitleg!!
  Eigenlijk heb ik nog n vraag. Ik wil graag zelf coils wil gaan maken kun je me misschien n goede begin tank aanraden voor rta?
  Het is dan voor de Pico mega 80W daar zit nu dus standaard de melo 3 op. Maar ik had begrepen dat ik daar n rba in kon kopen maar past dat dan ook in mijn melo 3 van 4 ml?

  Groetjes Lizanne

 68. Ik zou inderdaad beginnen met het kopen van de Eleaf ECR coil. Die kun je voor 3 euro al kopen. En dan kun je er een beetje feeling mee krijgen. Die ECR coil is even groot als de fabriekscoils die je nu al gebruikt, dus die past in de 2 ml en 4 ml variant.

  Verder damp ik dagelijks nog met de Vaporesso Gemini RTA. Super DL tank is dat. Ik geloof dat ik daar ook een review van heb geschreven op deze site.
  Kun je mooie dual builds in maken. Vroeger kocht ik draad op rol en maakte ik heel mijn coil zelf. Tegenwoordig, iets luier geworden, en koop ik ze kant en klaar. Dit is eigenlijk nog van betere kwaliteit dan als ik ze zelf wikkel, vooral bij een dual coil is het van belang dat beide coils precies dezelfde weerstand hebben.

  Als je over gaat op RTA, voel je dan vrij om mij te Whatsappen. Mijn nummer staat bij ‘contact’. Middels foto’s of filmpjes kan ik je dan beter verder op weg helpen. En uiteraard zou je eens op dampforum.nl kunnen kijken. Grote groep mensen die graag iedereen met dampen helpen.

  Die ECR is volgens mij te koop bij Zwoofs.

  Succes weer & vape on!

 69. Nogmaals heel erg bedankt voor de uitleg en t aanbod voor je hulp heel erg fijn om op iemand terug te kunnen vallen of van te voren al te kunnen vragen voor t allemaal mis gaat 😉 ik ga zeker even je nummer noteren en vast n ecr bestellen. Fijn weekend!!😀😀

 70. hoi,
  heb de istick pico 75 watt vandaag gekocht.
  nu is mijn liqude bijna op,mag ik dat gewoon bijvullen of moet ik weer eerst de coil insmeren in die gaatjes?is wel de zelfde liquide dat ik er bij doe.

 71. Hoi hoi,

  Gewoon bijvullen! In de graatjes druppelen doe je alleen bij een nieuwe coil die helemaal droog is. Er zit nu nog liquid in de watten van je coil, dus je kan gewoon doorgaan.

  Succes en nog een fijne avond

 72. Ohja… En dezelfde of andere e-liquid maakt niet uit. 😉

  Zie het als een beker waar je eerst koffie uitgedronken hebt en daarna cola… Je proeft de koffie er nog even door. Maar 6 slokken verder is de koffie smaak weg

 73. hoi,
  ik gebruik de 0,3 coils en in de watt stand.
  Welke verhoudingen PG/VG mag ik gebruiken als ik een flesje Liquide koop?
  50/50, 40/60 of 30/70 of 80/20,70/30 of 60/40.en hoeveel nicotine mag ik gebruiken?

  Alvast bedankt

 74. Hoi hoi,

  Verhouding PG en VG maakt niet zo heel veel uit bij de Pico. Al zal de coil misschien wat moeite hebben met 100% van PG of VG. Het ene is te dun, het ander te dik. Alle verhoudingen die je aangaf zijn dus prima. Het is ook erg smaakafhankelijk. VG geeft meer damp en is wat zachter in de keel. PG is wat ruwer in de keel, maar geeft vaak wat beter de smaakstoffen weer.

  Als je hoog in het PG gehalte gaat zitten, kun je vaak wat mindere met nicotine. Ivm de gier in de keel.

  Hoeveel nicotine? Zoveel jij aan kan of nodig hebt. En eigenlijk hangt het ook samen met het wattage wat je gebruikt. Ook dit is persoonlijk. Ik zelf hoef geen 18mg/ml nicotine boven de 10W. Wordt ik echt onwel van. In de Pico is het vaak 6mg/ml of lager wat ik voorbij hoor komen
  Ik zelf damp alles op 3mg. Maar als jij 12mg beter vind omdat je nog af moet bouwen, geen probleem, je Pico kan het zeker aan!

  Ohja…pg kan irritatie opleveren. Mensen met psoriasis of exceem krijgen extra last. Soms kunnen er mensen ook hoofdpijn of misselijk van worden. Dus meer dan 50% pg is dan vaak teveel… Maar zie dit een beetje als mensen die overgevoeligheid voor appel-moes. De een heeft er last van, de ander totaal niet.

  Hoop dat je er wat aan gehad hebt… gewoon uitproberen en je vind vanzelf wat bij je past

 75. bedankt voor de info admin,heb er zekers wat van opgestoken.
  prettige feestdagen verder hoor.

  ulrik

 76. Hoi. Ik heb de batterij verkeerd geplaatst en ik had het niet door. Probeerde het aan te zetten en rook opeens een verbrande geur. Gelijk de batterij eruitgehaald. En GOED eringedaan. De batterij ruikt niet verbrand meer de eleaf zelf wel aan de onderkant naast de + en – button. En het gaat niet aan. Wat moet ik nu doen.
  Groetjes
  Kees

 77. In principe zou de Pico beschermd moeten zijn tegen het verkeerd er in stoppen van de batterij. Reverse batterie protection heet dat. Wellicht kun je even in jouw eigen gebruiksaanwijzing opzoeken of dat zo is. En indien dat zo is, zou ik terug gaan naar de winkel en voor de garantie gaan (als deze nog binnen termijn valt). Volgens internet zou de pico hier zeker beschermd tegen moeten zijn.

  Door een onjuiste polariteit is de binnenkant van de mod ergens op zn printplaatje kapot gaan. Dit zal een kleinigheidje zijn, maar te groot om te vinden en te repareren. Ik denk niet dat je het software matig zou kunnen oplossen (door een update te doen) dit omdat je verbranding rook. Die verbranding zou voor mjj echt een teken zijn de mod absoluut niet meer te gebruiken. Ik zou deze (vanaf afstand) als onveilig bestempelen.

  Succes met de garantie! Want zo hoort een Pico natuurlijk niet te werken

Stel een vraag of geef een reactie