Eleaf LEMO 2 RBA tank REVIEW

Eleaf LEMO 2 RBA tank review

 eleaf Lemo 2 RDA clearomizer review 2vape_0001Fabrikant: Eleaf
Winkel: www.smokeless.nu
Soort: Clearomizer
Type: RBA
Diameter: 22mm
Inhoud: 3, 8 ml
Lengte: 76,2cm
Aansluitingen: 510
Materialen: RVS, Pyrex Glass

Smokeless Vlissingen

Het is de Dampersshop van Zeeland en zit toevallig bij mij om de hoek! Daarom mag ik soms voor hen een review schrijven. De producten mag ik dan houden en er zitten verder geen kosten aan verbonden. Bedankt voor de mooie Lemo2 Smokeless!
Zij verkopen de Lemo 2 al enige tijd voor een prijs van 42,95euro. Gratis verzending binnen Nederland en bij een besteding van 50euro of meer ook gratis verzending naar Belgie. Klik HIER om direct naar de Lemo 2 van Smokeless Vlissingen te gaan.

 

Eerste Indruk

Toen ik de Lemo 2 net in mijn handen had was mijn eerste gedachte; ‘voelt een beetje anders en vreemd aan’. Gewoon het voelde niet aan als mijn Kayfun. De Lemo 2 is erg licht als ik deze vergelijk met andere RBA’s. Dat was slechts mijn aller eerste gedachte. Snel door naar de rest, dan zul je zien dat we die eerste gedachte zomaar opeens vergeten zijn.

eleaf-lemo-2-inhoud-doosjeDe tank zit in een mooi stevig doosje, wat je gemakkelijk open schuift. Onder de tank, vind je de extra onderdelen en een gebruiksaanwijzing. Wat mij opvalt is het overdreven grote zakje waarin de reserve o-ringen zitten 😉 Wat ook op valt is dat er geen blauwe schroevendraaier in zit, maar de RVS-aan-beide-kante- te-gebruiken-sleutelhanger-schroevendraaier. Alles ziet er goed en compleet uit! En met de verkoopsprijs van 42,95euro, vind ik de prijs / kwaliteitsverhouding zeer degelijk. Natuurlijk voelt de buitenkant niet aan als mijn Kayfun. Het gaat natuurlijk ook om de binnenkant!
Rechts de afbeelding met alles wat meegeleverd is.

 

Gebruik

eleaf-lemo-2-bouwtekening

Ik heb eerst eens gekeken op de site van de fabrikante van de Eleaf Lemo 2. Duidelijke product details zijn daar te vinden over de tank. Ook over het vullen van de tank, staat beschreven hoe je dit het beste kunt doen. Het is namelijk de bedoeling dat wanneer je de tank vult, je de airflowcontroller dicht draait. Doe je dat niet, dan heb je sowieso lekkage door je airholes. Ook het helemaal nokkie vol vullen van de tank zorgt voor lekkages. Houd dus een aardige luchtbel over in de tank.

 

Driptip

elef-lemo-2-driptipDeze is wel erg groot. Absoluut niet te als het gaat om keiharde wolken blazen, maar kan mij voorstellen dat wanneer je rustig een dampje wil doen, dat je even de drip tip verwisseld met een wat minder groot gat. Ik raad wel een drip tip aan met twee o-ringen, zodat het goed klemt. Tevens is de drip tip van de Lemo niet geheel uniek, mijn Dreadnaut en Arctic tank hebben een net zo’n groot gat. En ik moet toegeven als ik lekker veel wil dampen en mooie wolken wil maken, is deze drip tip wel een pre.

 

Deck

eleaf-lemo-2-base-tweedelig

Dit deck bestaat uit twee delen. De bovenkant waar ook daadwerkelijk op gebouwd wordt en de onderkant die de airflowcontroller bevat. Ik zelf vind het heel fijn wat beter in de airholes te kunnen, dit om bijvoorbeeld bij lekkages deze ruimte goed droog te kunnen maken.
Het onderste gedeelte bevat twee grote sleuven; airholes. Deze kunnen d.m.v. een ring worden afgesloten of juist open gezet worden. Het verloopt iets stroef, dat is maar goed ook… een airflowcontroller die uit zich zelf steeds verschuift is ook niets waard.

eleaf Lemo 2 RDA clearomizer review 2vape_0017Op het dek wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde PEEK insulator. PEEK staat voor  Poly Ether Ether Ketone, en is bekend om het feit dat deze tegen hoge temperaturen kan. Hogere temperaturen als waar de standaard kunststof insulators tegen kunnen. Omdat de tank bedoeld is om te sub-ohmen, is dit zeker een pluspunt aan de tank. Het PEEK gedeelte is het kunststof gedeelte onder de luchttoevoer.

 

Op het deck zit al een prefab coil van 0,5 ohm. Voor het eerst dacht ik “waarom gebruik ik eigenlijk nooit de prefab-coils?”. En daarom heb ik besloten bij de Lemo 2 de door de fabriek gemaakte coil te gaan gebruiken. Inclusief de wick; gemaakt van Japanese Organische katoenen pads.

Je ziet duidelijk dat de prefab coil door de gaatjes zitten die dwars door het deck lopen. Het is dus mogelijk om je coils dus via deze gaatjes te monteren aan het deck, maar het kan ook op de ‘ouderwetse’ manier, gewoon onder de schroefkoppen. De Nederlandse Reviewer Vincent Teuben bekend van Vapen met Vinnie heeft hier een duidelijke video tutorial over gemaakt. Waarin hij laat zien hoe hij een coil maakt die geschikt is voor de kleine gaatjes die dus in dat deck lopen.

 

Airflowcontroller

eleaf Lemo 2 RDA clearomizer review 2vape_0036De Airflowcontroller is, zoals eerder vermeld, een sleuf. Eigenlijk twee tegen over elkaar staande sleuven. Door een ring kun je de airholes groter of kleiner maken. Hierdoor krijg je dus meer of minder lucht in je tank. Dit kan fijn zijn om de dampproductie te regelen, ook kan het fijn zijn om de gaten vol open te zetten zodat je makkelijker lung-hits kunt nemen. Het is een beetje spelen met de airflowcontroller om er achter te komen wat bij je past.

 

De Tank

eleaf-lemo-2-opbouwen-en-gereed-voor-vullen

De complete tank is natuurlijk waar alles omdraait. Omdat ik voor het eerst in mijn leven dus de bijgeleverde prefab coil ga gebruiken, kan ik de tank eigenlijk direct vullen. Ik doe wel even de tank zelf even omspoelen met water. Dit omdat er soms olie uit de fabriek op de tankjes kunnen zitten en dat geeft een bittere nasmaak.

De tank kan zeer gemakkelijk gevuld worden via de bovenzijde. Het is een ring die je makkelijk open en dicht draait om zo de tank te vullen. Ook al hoef je niet meer moeilijk te doen met een schroefje aan de onderkant… geduld is een schone zaak. Knijp namelijk niet te hard in je liquid flesje, top de tank niet helemaal tot aan z’n naad af en vooral (!!) houdt de airflowcontroller dicht tijdens het vullen. Anders krijg je nu bij deze de 100% garantie dat de tank gaat lekken. Ik zelf heb nu al drie keer een lekkende tank gehad, gelukkig ging dit gewoon over, door stug door te dampen. Iets wat ik normaliter bij mn Kayfun niet heb…  dat stug door dampen en dat het dan over is. Dat lekken van de Lemo 2 was overigens gewoon mijn eigen domme fout. De tank zelf heb ik nog niet op lekkages kunnen betrappen.

Tja en als je de watten even hebt voor geprimed, de tank gevuld is, kun je meteen beginnen met dampen. Dat primen (voorstrijken van de wick) is wel van belang, anders heb je kans op een dry hit meteen bij je eerste hijsje.

Mijn eerste hijsje smaakt wel naar fabrieks-coil, alsof er nog olie op zat. Een paar hijsjes verder en die olie smaak is al verdwenen. Prima dus!

Het dampen gaat zeer soepel, zonder moeite neem ik lung-hits en blaas ik volle wolken uit. En dit op 25Watt. Het zou hoger kunnen, maar dan brand ik mn lippen bijna aan de driptip. De smaak is erg goed, zeker weten! Uiteraard bepaal je bij RBA zelf of je sub ohm coils maakt of niet, maar deze tank is wel gericht op het maken van grote dampwolken, daar is geen discussie over mogelijk.

 

Conclusie

De Lemo 2 it is! Voor dit moment zeker. Ik loop er hele dagen mee rond, afwisselend met de Arctic tank. De Lemo 2 is een betaalbare RTA met een zeer gemakkelijk deck. Het vullen gaat in tegenstelling tot vele andere RTA’s lekvrij en gemakkelijk via de bovenzijde. Dit is denk ik wet één van de grootste pluspunten.

Tja en natuurlijk de smaak, dampproductie, temperatuur van de damp en de algehele sensatie spelen de grootste rol. Het is een wildebras deze tank. Een rustig dampmomentje kan wel gecreerd worden. Dit door de driptip te verwisselen voor een wat dunner exemplaar, de airflow iets toe te draaien en op een niet al te hoog wattage te gaan zitten. Maar daar is deze tank in mijn ogen niet voor bedoeld. Deze is wel voor een dampwolkje groter bedoeld dan die uit de kayfun komen. En dan moet ik toegeven, dan is de smaak wel heel erg goed. En ook de warmte die vrij komt, is zeer prettig.

Ik zou ook een ieder aanraden die nog een Kanger Subtank zou willen aanschaffen dit eigenlijk niet te doen en een Lemo 2 voor het RTA gedeelte te nemen. En bijvoorbeeld een Horizon Arctic Subohm Tank er naast te nemen voor de fabriek-coils-modus. Dit puur om de smaak en de temperatuur en wattages die deze tanks aankunnen. De Kanger Subtank valt qua smaak bij mij in het niets vergeleken bij deze Lemo 2.

En mijn Kayfun? Die is gewoon voor de relaxte rustige zachte damp momentjes. De Lemo 2 is nu de damp-knaller uit mijn collectie.

 

Voordelen

  • Sub-ohm RTA met smaak!
  • Vullen via handig systeem aan bovenzijde tank
  • PEEK insulator, resistent tegen hoge temperaturen
  • Mooie brede drip tip voor lung-hits
  • Makkelijk op de bouwen deck
  • Deck bestaat uit twee delen
  • Bijgeleverde coil is ook echt een toevoeging

 

Nadelen

  • Drip tip aansluiting heeft iets nodig met een dubbele o-ring, anders wankelt de drip tip teveel. Dit enkel als je niet de originele drip tip wilt gebruiken.

 

Stel een vraag of geef een reactie