DIY LIQUID Flavours dampertje

DIY FLAVOURS – (DAMPERTJE)

IMAG2252 Naam: DIY Flavour
Merk: Flavour West
Winkel: Dampertje
Nicotine: 0mg
Inhoud: 10ml
Prijs: 3,99euro
Tankcracker: kan

Omschrijving product door verkoper.
De base die verkocht wordt onder eigen label en waar dus geen merk bij staat.
Wordt geproduceerd door Flavour West, Amerika.

Deze flavours hebben vanuit Amerika het advies op maximaal 25% gemixt te worden.
Onze ervaring leert echter dat dit vrij hoog is wij adviseren daarom rond de 10% te blijven.
Hierboven kan de smaak dusdanig sterk worden dat deze niet lekker meer is.

Bij de kruiden en de zure smaken kan de smaakstof schade toe brengen aan kunststof tankjes.

Omschrijving product door 2Vape.
Ik heb de flavours gekocht bij Dampertje zelf, niet via de site. Super leuk ontvangst had ik in hun winkel te Tilburg. Na wat bakjes koffie mezelf over laten halen om ook eens zelf een liquid te maken. Een dampmaat van mij had hier al goede ervaringen mee. Waarom ook niet. Ik heb 6 liquids gekocht en kreeg er zelfs nog één gratis bij.

Ik heb eerst een mengsel gemaakt van 50% PG en 50% VG. Beide waren 6mg nicotine, dus mijn hele mengsel is 6mg. Daarna heb ik verschillende naaldflesjes gevuld en in elk flesje 5ml PG/VG mengsel gedaan. Gevolgd door 10 druppels flavour. Per flesje weer een andere smaak/ flavour. De PG en VG is gekocht bij VapingBase onder het kopje “Base DIY”. Je bepaald bij aanschaf van je base, ook meteen je nicotine.
Vervolgens op elk flesje een etiket geplakt zodat ik weet welke smaak bij welk flesje hoort. En nu voor 3 weken lang weg gezet in een donkere kast op kamertemperatuur. Ik ben benieuwd! Ik heb de flesjes niet af en toe open gehad omdat dit beter zou zijn voor het steepen. Ik heb er totaal niet naar omgekeken.

De smaken van de flavours zijn:
Black licorice
Bubble Gum
Butter Cream
Caramel Candy
Cantalope
Vanilla Custard
Yoghurt

3 weken later… het resultaat:
Ik heb alle liquids getest in de Chi You dripper. Om geen mengelmoes van smaken te krijgen op den duur, heb ik steeds een nieuwe wick gebruikt. Ik heb de wicks van de voren op maat geknipt, deze vervolgens laten intrekken met de liquid, en deze steeds om en om in de coil gewurmd. Dit ging vrij makkelijk met mijn punt pincet.

Hieronder mijn bevindingen. Het blijft altijd heel persoonlijk. Wellicht had er ergens een druppel meer of minder in gemoeten, of had ik mijn base (pg/vg) een andere verhouding moeten geven. Zelfs de hoeveelheid nicotine had invloed kunnen hebben.
Alle gemaakte liquids bevatten; 10ml base van 50%/50% – PG/VG, 6mg/ml nicotine met 10 druppels flavour.

Naam: Black Licorice
Kleur: Transperant
Geur: Overheersend drop. Toen alle flesjes open stonden, rook je deze het meest.
Smaak Ja drop! Precies wat ik er van verwacht had. Iets fris in de verte. Niet echt zoet en zeker gelukkig geen zoute drop. Zeer tevreden over. Je voelt je na deze beproeving opeens een ware gifmenger. 🙂
Naam: Buble Gum
Kleur: Transparant en iets gelig
Geur: Bublegum
Smaak De geur verraadde al wat mij te wachten stond; Bublegum. Het smaakt naar bublegum, het is bublegum. Ook heeft het iets weg van een lekker zomerse frisse fruit cocktail. Het is lekker fris en zeer zoet tegelijk. Ik ben voor mezelf erg benieuwd hoe deze zou smaken i.c.m. een meloen liquid
Naam: Butter Cream
Kleur: Transparant en heel licht roze
Geur: Zacht, romig
Smaak Alsof je aan een blok roomboter likt, precies zoals de naam zou doen vermoeden. Ik denk dat deze flavour beter geschikt is als toevoeging bij een al bestaande liquid, of om met andere flavours te mengen. Om deze liquid zo te gebruiken, is een beetje saai.
Naam: Candy Caramel
Kleur: Oranje
Geur: Sterk, caramel
Smaak Zo, die komt binnen. Je voelt je longen er echt helemaal door vullen. Het is een wat zware liquid die ik met deze flavour heb gefabriceerd. De verhouding die ik gebruik heb, is meer dan genoeg. Ik zou er niet aan moeten denken nog sterker en zwaarder te gaan. Ik zelf zou de liquid niet als ADV kunnen gebruiken, te zwaar en te zoet. Met als voordeel voor mij dat het wel mijn eetlust wel neemt.
Maar de smaak, is het caramel? Ja het is zeker weten caramel. Het smaakt naar van die Fudge caramel blokken.
Naam: Cantalope
Kleur: Transparant
Geur: Lijm
Smaak Tja. Het smaakt naar chemische meloen. Eigenlijk meer naar een onrijpe galia meloen. De groene delen van een galia meloen. Wie weet dat ik deze liquid nog iets sterker moet maken, door er nog meer druppels flavour in te doen. Het is totaal niet vies, het is enkel heel wat anders dan ik had verwacht.
Naam: Vanilla Custard
Kleur: Licht rood / oranje
Geur: Werther’s Original, snoepjes
Smaak De eerste smaak en associatie die ik binnen kreeg was: potgrond. En als je dat blijft denken, dan smaakt het ook steeds meer naar potgrond. Toen ik mij er iets meer voor open stelde en ik de smaak wat rustiger op mij af liet komen, kwam het besef van vanille. Het smaakt naar gele vanille vla. Best lekker eigenlijk. De liquid die ik gemaakt heb met deze vanilla custard flavour zou ik nog meer op smaak kunnen brengen, of kunnen mengen met een andere flavour.
Naam: Yoghurt
Kleur: Transparant, lichte sisal kleur
Geur: De liquid ruikt naar niets, echter de pure flavour ruikt wel degelijk naar yoghurt
Smaak Dit zou zomaar een ADV van mij kunnen worden. Het geeft een mooie volle damp. Weinig gier en dat is precies wat ik fijn vind aan een liquid. Heel erg in de verte proef ik de smaak van yoghurt. Helaas nog net iets te weinig. Dus ik ben bang dat ik deze net met iets te weinig flavour heb gemixt. Ook zou ik de liquid iets meer body kunnen geven door deze te mixen met butter cream of caramel candy. De smaak is een beetje saai, maar zal mij echt niet gaan vervelen.

 

 

Stel een vraag of geef een reactie