Dubbele dual Coil – Kayfun Lite Plus

Dubbele verticale dual Coil – Kayfun Lite Plus

 
 P2096627
 

Materiaal: Kanthal
Diameter draad: 20mm
Diameter coil/ boortje: 1,25 mm
Aantal wikkelingen: 2x 16
Weerstand: 2 ohm
Tank: Kayfun Lite plus
Wick:
Organic Cotton Pads

Waarom ik deze coil ben gaan maken weet ik niet meer. Het leek me wel leuk en ik had gehoopt op een ware knaller. Ik heb 2x 16 wikkelingen gemaakt. Ik denk dat in het vervolg 2x 14 wikkelingen meer dan genoeg is. Dit om de weerstand wat lager te houden.

Het is geen dampmonster, wel een liquid slurper en een hittebron. De liquid geeft een zeer warme damp af en boven de 15 Watt is deze ook scherp in de keel. Zelfs bij 0 mg nicotine liquids prikkelt deze nog steeds lekker. De smaak komt wel heel goed naar voren met deze coil.

Er zijn coils die met minder werk, meer damp afgeven, zuiniger zijn voor de batterij. Deze zware build, vuurt snel, vebruikt veel liquid en heeft voor mij helaas net een te hoge weerstand. Maar zoals gemeld, per coil 2 wikkelingen minder zou al een verbetering zijn.

Ik heb twee draden van 0,20mm kanthal gepakt en deze gewikkeld rond een 1,25mm P2096633boortjes. Ik heb juist voor wat dunner kanthal gekozen, zodat het sneller opwarmt. En uiteraard het dunne boortje om niet helemaal boven de 3 ohm uit te komen 🙂

Uiteraard kan het handiger zijn om iets als boortje te pakken waar je er meer van hebt! Dit omdat het makkelijker is dan om je coil te plaatsen op je deck.

P2096610

Eerst heb ik twee coils gemaakt met 16 wikkelingen.

P2096614

Vervolgens heb ik deze coil, door het midden te splitsen met schroevendraaier, dubbelgevouwen. Dit allemaal voorzichtig, anders knijp je je coil dubbel.

P2096615

Zorg ervoor dat je uiteindes beide naar de buitenkant wijzen, en dat de twee coil delen elkaar net niet raken.

P2096617

P2096616

Als dit allemaal gedaan is, heb je het makkelijkste gehad. Het moeilijkste is namelijk om zonder te vloeken die twee coils onder je Kayfun schroefjes te krijgen, zonder dat je de coils scheef trekt.

P2096618

Als het allemaal gelukt is, eerst kijken of je geen sluiting maakt. Dit doe ik altijd door de ohm meter er op aan te sluiten. Zo als je ziet, rond de 2 ohm. Ik had deze liever rond de 1,3 – 1,5 ohm gehad.

P2096619

Het is nog een rommeltje op het deck, en de uiteinden moeten nog afgeknipt worden. Dit doe ik nadat alle schroefjes goed vast zitten en de weerstand goed weer gegeven wordt. De uiteindes heb ik met een nagelknipper verwijderd.

Ik heb het deck op een variabele mod gezet (cloupor mini) en ben rustig een paar keer kan vuren. Tussendoor heb ik met een pincet mn coils gepositioneerd en recht gezet.

P2096621

P2096622

Onthoud goed; druk niet op de vuurknop op het moment dat je pincet de coil aanraakt. 🙂

Als alles op zn plek zit, zullen de coils tegelijk moeten oplichten en vanuit het midden moeten branden. Anders moet je nog even door peuteren met je pincet.

P2096627

P2096628

Laatste foto laat nog zien dat niet beide kanten gelijk  opgaan. De achterste worden sneller heet dan de voorste coils.

Als uit eindelijk alles naar wens is, is het tijd om te wicken. Ik heb gekozen om reepjes te knippen van mijn Organische Cotton Pads. Deze heb ik van bovenaf in de coils gestopt en deze met de pincet aan de onderkant er door getrokken. Elke coil heeft zijn eigen wick. 4 wicks in totaal.

P2096630

P2096631

Als de wick er in zit, even primen met e-liquid en tijd voor de eerste test. De build vuurt zeer snel, er komt genoeg damp vanaf zo op het eerste gezicht.

P2096632

Als de tank éénmaal in elkaar zit, komt er nog steeds ‘voldoende’ damp vanaf. Maar niet dat je zegt WOW. Het is een echte smaaksensatie coil met veel warmte.

 

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: