Wegwerpers & N-One review

In 2016 lagen ze voor het grijpen; de wegwerp e-sigaret. Diverse shisha pennen lagen in mooie glazen kasten voor 10 dagen lang op straat. Voor 50 cent kon je dan een ‘grijpje’ doen. Jong, oud, iedereen kon ze op de kermis met een beetje geluk bemachtigen in de grijpmachines.

Die tijden zijn voorbij. Je zult op de kermis geen shisha pen meer tegenkomen. Dit omdat ook de e-sigaretten zonder nicotine alleen geschikt zijn voor rokers en niet verkocht mogen worden aan personen onder de 18 jaar. Ondertussen is het assortiment shisha pennen ook in de winkels afgenomen. Shisha pennen zijn e-sigaretten die niet oplaadbaar zijn, niet hervulbaar zijn en vaak allerlei fruitige smaakjes bevatten. In tegenstelling tot alle andere wegwerpers, bevatten shisha pennen geen nicotine.

Wegwerp e-sigaret

De wegwerp e-sigaret had vaak de looks van een traditionele sigaret. Een staafje met dezelfde kleuren als die van de sigaret. Verkrijgbaar in diverse nicotinegehaltes en vaak met keuze uit tabak of menthol smaken.

De wegwerp e-sigaret is voor de consument iets prijziger dan een navulbare e-sigaret. En het is altijd spannend wanneer deze leeg is. Vaak wordt de inhoud met het aantal puffs weergegeven. Alsof je continue je hijsjes telt 😉 Ook het weergeven van de inhoud in milliliters zegt slechts iets bij weinig gebruikers.

Mijn ideale wegwerper

De wegwerper staat in de schaduw van alle andere e-sigaret soorten. Het is een product waar weinig vraag naar is, tenzij je het als winkelier niet hebt; dan is er wel vraag naar, dat zul je altijd zien. Maar hoe kan die wegwerper nu wat meer bestaansrecht krijgen binnen de grote vape wereld? Door er nog een functie aan te koppelen! Zo heeft de verkoper een extra reden om toch zijn assortiment compleet te houden met dit ondergeschoven kindje.

POD wegwerper met venster

De POD wegwerper kennen we al. N-One is hier een voorbeeld van. Later in deze blog volgt de review over deze wegwerpers. De POD wegwerper is niet opgevuld met watten, zoals de cartridge wegwerpers. Kortom er zit een tankje in. Als dit tankje voorzien zou zijn van een venstertje is het duidelijk voor de gebruiker hoeveel e-liquid er nog in zit. De onzekerheid neemt dus af en iedereen kan meteen ziet hoeveel waar hij koopt voor zijn of haar geld. Dat aantal puffs en ml is alleen maar theoretisch leuk. Maak het dus tastbaar en visueel.

Tester

Mag je nu wel of niet in de winkel de klant laten proeven? Er mag nu nog gedampt worden in winkels omdat dampen momenteel niet onder het rookverbod valt. Maar mag er echt een stelling in de winkel staan met 100 e-sigaretten waarbij de consument alles maar vrijblijvend kan proeven? Ohja.. tegen een redelijke vergoeding. Het is voor mij een grijs gebied en eigenlijk denk ik dat het niet mag of dat het snel aan banden gelegd wordt. Waar problemen zijn, dienen oplossingen aangereikt te worden 😉

Wegwerp POD’s met 1 ml of zelfs 0,5 ml dampvloeistof. En dan wel de e-liquid die ook in de schappen staan. Soort van Vape Shot. Zo kan je als consument een wegwerp POD kopen om zo de smaak even te testen, al dan niet buiten de winkel.

Ja maar…. een flesje e-liquid is doorgaans goedkoper dan een wegwerp e-sigaret. En dat klopt. Omdat we kijken naar de huidige wegwerpers… Maar zijn deze niet aan te passen? Een 90 mAh batterijtje, 0,5 ml vloeistof en zo klein als een parfum tester; zou dat niet een stuk goedkoper zijn dan? Of in een pakket van 10 verschillende wegwerp testers? Er is wel over na te denken. De coil dient wel van goede kwaliteit te zijn, anders wordt de smaak niet juist weergegeven.

Open POD wegwerp e-sigaret

Ja nu ga ik het echt bont maken. Een POD e-sigaret die niet oplaadbaar is, maar wel te vullen is. Het is precies als wat ik hierboven beschreef. Alleen dan zijn ze nog leeg. De detaillist kan dan gewoon lege POD wegwerpers inkopen en deze zelf vullen met de e-liquids die aanwezig zijn in het assortiment. Helemaal top toch? Deze kunnen dan gevuld worden naar keuze en verkocht worden. Ook voor fabrikanten is het makkelijk om lege wegwerpers te maken dan elke keer weer een nieuwe smaak erin te moeten doen. En het grootste voordeel is dat als deze wegwerpers in China gemaakt worden, ze niet  lekken tijdens transport. Want dat doen alle voorgevulde e-sigaretten met een automatisch vuren functie namelijk erg graag; lekken bij druk verschil in vliegtuigen.

 

Genoeg over mijn gedachtegangen. Tijd voor een reviewtje. Paar weken geleden heb ik verschillende N-One wegwerp e-sigaretten ontvangen. Nu is smaak iets waar niet over te twisten valt, dus trek je niks aan van mijn belevenissen het is namelijk erg persoonlijk.

 

N-One wegwerpers

Fancy kleurtjes, klein van formaat en niet oplaadbaar of navulbaar. De N-One wegwerpers zijn verkrijgbaar in diverse smaken:

  • Tobacco
  • Menthol
  • Ice Mango
  • Berry Blast
  • Ice Mint
  • Menthol
  • Black Ice

 

Ze bevatten een inhoud van 2 milliliter en hebben een basis van 50% PG en 50% VG. Het nicotinegehalte is 20 mg/ml. Dit klinkt als enorm veel, maar het betreft hier Nic Salt. Daarmee is het nog steeds een hoog nicotinegehalte, maar zo voelt het niet aan in de keel. Je lichaam zal dus wel de nicotine opnemen, maar je kunt het makkelijk wegdampen.

De N-One’s moeten even op gang komen. Kortom na 5 a 10 hijsjes begint de dampproductie en de smaak pas echt. Het zijn volle en zachte smaken. In het begin kan de N-One een beetje borrelig klinken. Gewoon doordampen, het trekt weg. Tenzij het borrelen alleen maar erger wordt en je uiteindelijk e-liquid in je mond krijgt.

De airflow zit een beetje tussen MTL en DL in. Het is een vrij luchtige e-sigaret als je alleen maar traditionele sigaretten gewend bent. Zie het als een erg los gedraaid shagje, dat trekt ook luchtig.

Aan de onderzijde bevindt zich een luchtgaatje en een klein ledje. Dit ledje zal oplichten op het moment dat je inhaleert. Ook zit er een klein klepje aan de onderzijde. En ik wil natuurlijk weten wat dat is. Het is een “don’t try this at home” klepje. Het is namelijk de ingang naar de tank toe… en dus ook de uitgang. Kortom klepje eraf is gegarandeerd lekkage.

 

De Smaken

Tobacco

Smaakt natuurlijk niet naar je eigen oude vertrouwde traditionele peuk, maar die oude peuk is dan ook echt vies. Dus je wilt ook niet dat het naar iets vies smaakt. Het dampt lekker weg, lichte cigarillo smaak; vooral als je via je neus uitademt. Weinig overdreven zoete nasmaak. Belevenis met roken is zeker aanwezig.

Ice Mint

De smaak van menthol of mint geeft bij het dampen een andere belevenis dan roken. Kortom als je niet van menthol sigaretten hield, kun je het bij e-liquids juist wel lekker vinden. Houd je niet van kauwgom, tandpasta en pepermunt snoepjes… dan vind je het doorgaans ook niet lekker om te dampen.

De term Ice doet vermoeden dat het heel sterk is. Ik persoonlijk heb ze sterker gehad. Het is een frisse mint smaak, maar heel ijzig zou ik hem niet noemen. Lekker zeker!

Berry Blast

Grenadine siroop is het eerste wat in mij op komt. Met een klein frisje op de achtergrond. Het is geen menthol of mint op de achtergrond, maar gewoon lekker fris. Ik zou deze smaak niet de hele dag doordampen maar af en toe even afwisselen. Hij is erg vol van smaak en je raakt snel verzadigd.

Ice Mango

Wat moet ik mij daar bij voorstellen? Het is een duidelijke mango smaak die je ook in fruitsap tegenkomt. Fris en zoet, ik hou er wel van. Helaas trok bij deze wegwerper het borrelen niet weg. Nee het werd erger en ik kreeg e-liquid in mijn mond. Jakkie. Door heel hard te zwaaien met de wegwerper vliegen de overvloedige druppels uit het mondstuk. Daarna kon ik wel weer verder dampen. Maar na zo’n ervaring met e-liquid in je mond met 20 mg/ml nicotine ben je wel even uitgedampt. Maar de smaak is echt yumyum.

Black Ice

Hij lijkt een beetje op de Berry Blast, maar dan donkerder van smaak. En met een duidelijk vleugje mint. De Berry Blast vind ik lekkerder dan de Black Ice. Black Ice heeft meer mint dan fruit smaak.

Menthol

Tja menthol is altijd lastig. De tandpasta van een ander smaakt nooit zo lekker als je eigen merk. Kortom bij het testen van een menthol e-liquid is het altijd even je vorige ervaringen uitschakelen. Het is een standaard menthol smaak, heeft wat weg van Sportlife kauwgom.

Conclusie

Zal ik heel eerlijk zijn? De smaken zijn prachtig, goed gemengd en ik zou alleen de smaken zeker aanraden. De wegwerper zelf is qua looks erg fancy en ook het mondstuk ligt lekker aan de mond. Maar… Helaas… van de 6 N-One wegwerpers die ik hier heb liggen, lekken er 3. Niet alleen uit het mondstuk, ook aan de onderzijde. Niet een paar druppels, gewoon veel. Even de N-One wegwerper in je broekzak en je hebt een natte kleffe broek die ruikt naar de hele regenboog serie van Fruitella. Het is zonde, deze batch heeft de vliegreis niet overleeft.

Het dampt heerlijk weg, juiste airflow, goede balans… ik hoop toch echt dan N-One met een beter lekvrij systeem gaat komen. Voor mij is het nu een no-go en ik zou het product dan ook niet aanraden.

Update: De samples betroffen de eerste test fase van het product. Inmiddels is versie 2 al in omloop, hetgeen voor niet tot nauwelijks lekkage zorgt. Ook zullen de smaken als e-liquids op de markt komen.. oelalala

 

Getagd: /

Stel een vraag of geef een reactie