Innokin iTaste VTR box MOD vol II

Innokin iTaste VTR – box MOD groen (vol. II)

10343529_10203836147133420_6202428512951445657_nFabrikant: Innokin
Website winkel: smokeless
Soort: Variabele MOD, accudrager
Type: Box-MOD
Diameter:
Afmetingen: 22,2 x 54,4 x 106 mm
Aansluitingen: 510, kan een EGO connector op
Materialen: RVS
Spanning: 3-6V
Vermogen: 5-15W
Minimale weerstand: 1 ohm

Gebruik
De VTR komt binnen in een luxe verpakking: een elegant kistje. Daarin zit de VTR, een iClear30s Clearomizer en een eGo adapter. De set wordt normaal zonder batterij geleverd, maar de winkel waar ik hem heb besteld heeft een speciale actie; de complete set inclusief 1 gratis batterij voor nog geen 90 euro (gratis verzending). De batterijen die er in kunnen zijn 18650 unprotected. Deze groene variant van de iTaste VTR is tevens een wat nieuwere variant. Zo kan deze wel, in tegenstelling tot de RVS, makkelijker button top batterijen accepteren. Een ander verschil is; het wieltje waar de clearomizer op gedraaid wordt, zit vast. Deze is niet meer te draaien zoals bij de RVS (oude) variant wel mogelijk is. Dit omdat bij het vorige model de weerstand die door het apparaat gelezen werd wel eens versprong. Het wieltje zorgde voor enige flexibiliteit bij de connectie tussen MOD en tankje.
itastevtr

Aan de onderkant van de VTR zit een klein schuifje, als je deze opzij doet, springt het batterijen klepje open. Je kunt hier je batterij (18650) in doen en vervolgens het klepje weer dicht klikken. Er zal meteen heel kort een LED lampje branden. Dit geeft tevens aan dat je de batterij er goed in geplaatst hebt; de plus als eerste erin.
Door middel van 3x kort achtereen te drukken op de vuurknop gaat de MOD aan. De vuurknop is het knopje aan de zijkant van de VTR. Op het moment dat de MOD is ingeschakeld, verschijnt er kort op het display: ON
Bij een volgeladen batterij zal nu elke keer als je de vuurknop indrukt het ledje boven de vuurknop groen licht geven. Naarmate de batterij leeg raakt zal deze (vanaf 3,7V) oranje licht geven en tot slot (3,4V) rood licht gaan geven.

De clearomizer die bijgeleverd is, zit al op de MOD gedraaid. Deze draai je er éénvoudig van af. De clearomizer is makkelijk te vullen via de bovenkant. Draai het mondstuk eraf en vul het tankje tot het streepje van 3ml. Doe er niet meer in, anders creeer je overdruk in de tank en gaat deze lekken.
Als de tank gevuld is en deze even een paar minuten de tijd heeft gehad om in te trekken kan deze weer terug op de VTR.

Druk op de menu knop. Deze zit boven aan op de VTR. Zodra je er op gedrukt hebt zal er meteen R X.X staan. Op de plaats van X zullen getallen staan. Zoals 1.8 of 2.4. Dit geeft de Weerstand aan. Het kan zijn dat de R lijkt op een A.
Kort daarna zal het menu uit zich zelf over gaan naar het Voltage of Wattage menu. Maar net wat je het laatste hebt gebruikt. Staat er een P (Power) dan is dat het Wattage menu, staat er een U (spanning) dan is dat het Voltage menu. Staat de MOD op P en wil je eigenlijk naar U (of andersom) druk je gewoon nog een keer op de menu knop. Met de menu knop kun je blijven switchen tussen U en P.
Begin rustig. Zorg dat de P niet boven de 9 watt zit of als je voor U kiets, niet boven de 4 volt. Het kan wel eens zo zijn dat van uit de fabriek het wattage of voltage vol open staat. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor de coil van de clearomizer. Deze zou bij een te hoog aantal door kunnen branden. Controleer deze dus voordat je begint. Uiteraard is het aan een ieder zijn persoonlijke voorkeur op te zoeken en te gebruiken.

Als de accu leeg is dient deze weer opgeladen te worden in een speciaal daar voor bedoelde oplader. Laat de accu altijd helemaal op; dat is het beste voor de accu.

In het kistje zit ook nog een lang staafje; eGo Connector.
De VTR wordt dan wel met een iClear30s clearomizer geleverd, dit neemt niet weg dat er geen andere tankjes op kunnen. Alle tankjes met een afmeting < 20mm en een 510 connector passen sowieso. Voor alle tankjes die breder zijn of een eGo aansluiting hebben, kunnen gebruik maken van de connector. Daarmee wordt het geheel wel wat langer.

Voordelen

  • Variabele Wattage & Voltage via wieltje makkelijk in te stellen
  • Duidelijk LED scherm
  • Weerstand aflezen
  • Ligt lekker in de hand
  • eGo adapter bijgeleverd
  • Zeer robuust, kan wel tegen een stootje
  • Batterij indicatie ledje
  • Gratis batterij bijgeleverd; alleen via smokeless

Nadelen

  • Zn gewicht is redelijk heavy
  • De coils van de iClear30s zijn niet te recoilen. Wel vervangbaar

Deze variant heeft dan wel geen draaiend wieltje onder de tank zitten, maar wel een groot pluspunt dat alle accu’s in de 18650 serie er in kunnen. De oude variant die ik ook heb, heeft nog al moeite met de button top batterijen. Je moet er van houden… en als je er van houdt ben je er meteen ook weg van ook.

 

Stel een vraag of geef een reactie