HeatVape Invader Review

HeatVape Invader
MINI – Review

Heatvape Invader mini Just smoke Green review 2vape_0018Fabrikant: Joecig / Heatvape
Winkel: www.justsmokegreen.nl
Soort: Variabele Mod (temp control)
Type: Tube
Diameter: 39mm / 22mm beautyring
Lengte: 102mm
Aansluitingen: 510
Materialen: Silicone en chroom afwerking aan de
batterijcap
Spanning: 1,0V – 9,9V
Vermogen: 1,0W – 50,0W
Minimale weerstand: T: 0,1-1Ω — W: 0,16-2Ω
Prijs: €79,95

De Invader mini 50W is een krachtige, stootvaste, waterdichte en betaalbare mod.

En dat betaalbare zeg ik, omdat het hier gaat om een temperatuur gecontroleerde mod. Op het moment van schrijven, denk ik, dat de Heatvape Invader Mini de goedkoopste temp-control mod is. Daarnaast is deze mod ook nog waterdicht en stootbestendig.

Dat waterdichte betekent niet dat je de mod zomaar onder water kan dompelen. Het betekent dat de Invader ‘spat’ waterdicht is. Kortom, zit je in bad, heb je natte handen? Ivader! Wil je naar het strand maar wil je geen zand korrels aan je damper? Invader! Zoek je een robuuste mod die zo nu en dan tegen het vallen op de grond kan? Invader!

 Ik heb de Invader ter review gekregen van www.justsmokegreen.nl, waarvoor mijn dank!

 

Eerste indruk

Het is even wennen, de afmetingen zijn dan niet zo fors maar de Invader Mini heeft toch wel behoorlijk gewicht. De mod inclusief batterij en de kanger subtank wegen al snel 320 gram. Dit gewicht zorgt bij mij voor een stabiele ligging in de hand.

invader mini wikkelDe Invader Mini wordt geleverd in een doorzichtig kunststof doosje met een zwarte wikkel. Dit punt is best wel van belang, omdat er ook Invaders in omloop zijn met een witte wikkel. Die witte wikkels zijn van een serie eerder en kunnen wat mankementen vertonen; aldus Phil Busardo. Maar hier betreft het een zwarte wikkel, dus dat is goed.

De batterij cap en de beautyring steken een beetje af. Deze chroom uitziende onderdelen vallen op. Maar een paar uurtjes later ben je er dusdanig aan gewend, dat je niet eens meer beseft dat het afsteekt.

Heatvape Invader mini Just smoke Green review 2vape_0012In het doosje zit alleen de Invader Mini en een gebruiksaanwijzing. Op de achterkant staan de specificaties en dat is waar je het mee moet doen. Geen mee geleverde accu, geen oplader en uiteraard ook geen tankje; het is immers geen startersset. Die specificaties kunnen nog wel eens van belang zijn bij de aanschaf van een Invader Mini. Deze mod is dus niet bedoeld voor tankjes boven de 2 ohm! Houdt daar rekening mee. Met een Protank II en een 2,2 ohm coil erop, gaat de Invader niet werken. En daar is de Invader ook helemaal niet voor bedoeld. Verwar deze mod dus niet met een Vamo 2,3,4,5,6 o.i.d.

De minimale weerstand van de Invader hangt af van welk soort coil je gebruikt. De coils voor temp-control (T) moeten minimaal 0,10ohm zijn en de coils die van kanthal zijn gemaakt (W) en dus in de watt-modus gebruikt worden moeten minimaal 0,16ohm zijn.

 

Gebruik

Heatvape Invader mini Just smoke Green review 2vape_0001

 1. Draai de batterijcap los.
 2. Neem een 18650 flattop high drain accu (high drain = 30A of meer).
 3. Doe de batterij met de plus-pool naar voren in de mod.
 4. Draai de batterijcap weer vast.
 5. Klik 5x kort achtereen op de fire(round)-button; de mod gaat aan en zegt ‘HELLO’.

Tot zo ver het algemene gedeelte omtrent het gebruik van de Invader Mini. Ik heb ook buttontops geprobeerd, hiermee krijg ik de batterij cap niet helemaal dicht.

Het plaatsen van een tank gaat ook op de gebruikelijke wijze. De Invader beschikt over een 510 aansluiting, die er overigens keurig uitziet zonder bramen en nauw aansluit bij al mijn tanks. Enkel heeft de Invader geen verende of verstelbare centerpin. Hiervoor is een ander trucje bedacht; een verstelbare beautyring. Zodat ook de tankjes met een langere 510 connectie prima flush op de mod kunnen.

Je draait dus eigenlijk eerst je tank op de beautyring, vervolgens draai je de beautyring samen met de tank op de mod terug. In verband met de automatische detectie van de temp-control, is het noodzakelijk zorg te dragen voor een goed contact tussen de tank en de centerpin. De bovenkant van de beautyring heeft gleuven voor eventuele airflow. Diameter van de beautyring is 22mm.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Als dan de batterij en de tank gemonteerd zijn, kunnen we verder met de Invader Mini. Door 5x snel op de fire button te klikken zal de mod zich inschakelen. Het eerste wat de Invader aan je vraagt, is of je nog steeds hetzelfde tankje (en dus coil) gebruikt, of dat deze verwisseld is. “New Coil Up Same Down” is wat het display weer geeft. Druk op de + button als je een nieuwe tankje / coil gebruikt, druk op de – button als je hetzelfde tankje / coil gebruikt als in de periode voordat de Invader zich uitschakelde.

Heatvape Invader mini Just smoke Green review 2vape_0007

Zoals eerder al gemeld betreft het hier een mod met o.a. de functie: temperatuur controle of in het Engels: temperature control / temp-control.

Uiteraard hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van de temp-controle functie. Je kan ook de ‘standaard watt-mode’ gebruiken van de mod. Het slimme van deze Invader is, is dat deze zelf herkent of je er een nikkel (Ni200 /  temp-control) coil gebruikt of een standaard kanthal coil. Dus je hoeft niet zelf te switchen in een menu.

Op het display kun je duidelijk zien of de Invader een temp-control coil detecteert of een standaard coil zoals kanthal detecteert. Dit omdat er links onder in het scherm een F of een V staat. F staat voor Fahrenheit; de mod geeft nu de ingestelde temperatuur weer. V staat voor Volt; de mod geeft nu het bijbehorende voltage weer. De F krijg je dus alleen te zien bij nikkel coils, alleen deze kunnen de temp-control functie gebruiken. Bij alle andere coils zie je de V staan.

Dat automatisch switchen laat nog wel eens te wensen over. Soms detecteert de Invader niet dat ik er een nikkel coil in heb zitten. En blijft dus in Standaard Watt-mode hangen. Ook andersom wanneer ik een eerst een nikkel coil heb gebruikt en ik daarna een kanthal coil ga gebruiken wil de Invader soms de omschakeling niet maken.

Standaard watt-mode

Watt-mode is in dit geval enkel een term die er aan gegeven wordt om zo onderscheid te maken tussen de temp-control functie en de standaard functie. De watt-mode is gewoon de ‘normale’ variabele mod stand. Je stelt met de + en – snel en eenvoudig je gewenste wattage in en kan direct beginnen met dampen.

Temp-control mode

Het voordeel van temperature control is dat je o.a. er dry-hits mee kunt voorkomen.  Ook zal je bij de temperature control mode ervaren dat de eerste seconde van je hijsje hetzelfde smaakt als de laatste seconde. Iets wat vooral bij dual coils een issue kan zijn. Tot slot kun je zelf de temperatuur instellen i.c.m. de liquid die je gebruikt. Zo kun je voorkomen dat je liquid verbrand in plaats van verdampt.

Heatvape Invader mini Just smoke Green review 2vape_0009Je stelt bij temp-control dus de maximale temperatuur in. Bij de Invader kan dit tussen de 200 en 600 Fahrenheit. Als de coil de ingestelde temperatuur bereikt dan zal deze minderen in het wattage… en uiteindelijk op zo weinig watt uitkomen dat de mod niet meer vuurt.

Het instellen van die temperatuur ‘drempelwaarde’ kan gedaan worden in het ‘lock-menu’. Hierbij klik je dus 5x snel op de vuur-button; de Invader is nu ‘locked’. Er kan niet mee gedampt worden, maar wel kun je nu bij het menu. Vervolgens houdt je + en de – tegelijk ingedrukt voor 5 seconde; nu kun je de temperatuur instellen. Of zelfs uitzetten.

Voor de functie temp-control heb je wel nikkel coils nodig. De standaard kanthal of nikkel-chroom coils werken niet samen met de functie temp-control. Dit omdat alleen de warmtecapaciteit van nikkel  bekend is in de mirco-chip van de Invader.

In de gebruiksaanwijzing staat alles duidelijk verwoord hoe je de temperatuur instelt. Ook in het mogelijk om te dampen zonder dat het LED scherm aan gaat. Dit wordt de Stealth Mode genoemd. Voor de rest zit er geen fratsen aan. What you see is what you get.

Tot slot heeft de Invader een automatische switch-off. Na een goed kwartiertje ongebruikt schakelt de Invader zich zelf uit. Je zal weer 5x op de fire-button moeten drukken om de mod weer aan te schakelen.

 

Conclusie

Heatvape Invader mini Just smoke Green review 2vape_0011De Heatvape Invader Mini heeft geen verende centerpin, geen onboard USB lader en geen ventholes, dit uiteraard om de mod te laten uitblinken in wat deze wel kan; (spat) waterdicht en stootvast zijn!

Het is een leuke mod voor een ieder die wil overstappen van zijn eGo setje naar het geavanceerde spul. Ook is deze mod een betaalbare manier om temp-control te ervaren. Tot slot is deze leuk voor erbij; als je bijvoorbeeld naar het strand gaat.

De mod is niet weggelegd voor dampers die tankjes gebruiken met een weerstand boven de 2,0 ohm. Eigenlijk is deze 50W mod bedoeld voor de wolken-blazers onder ons.

Ik vind de Invader lekker in de hand liggen, 50W is meer dan zat voor mij. Ikzelf woon dicht bij het strand en vind deze Invader dan ook echt een uitkomst. Het zwarte silcone achtige hulsel van de mod wordt wel snel smoezelig, trekt veel stof aan. Geen minpunt perse, maar voor deze review lukte het niet om mooie stofvrije foto’s te maken. Prijs kwaliteit is zeker in verhouding!

Dat de Invader er soms iets langer over doet om te switchen tussen temp-control mode en standaard watt-mode kan even wat irritatie opwekken. Omdat je met je nikkel coil wel gebruik wil maken van de temp-control functie. Je kan wel gewoon door dampen, daar zit absoluut geen probleem in. Het is soms gewoon even wachten tot de “F” in een “V” veranderd, en andersom. Anderzijds, ik heb dit nu extreem getest, hoevaak komt het voor dat je 10x op een dag wisselt van nikkel naar kanthal? En van die 10x doet de Invader het 6x goed, en 4x fout. Ik zelf haal de tank er dan even af, en probeer het gewoon opnieuw. Soms is het ook zo dat de Invader na 3x een hijsje genomen te hebben detecteert welke coil het is.

Begrijpelijk dat je zoiets direct test, omdat het allemaal nieuw is. Maar deze slome omschakeling is voor mij in het dagelijks gebruik geen issue meer.

Het zwaarst wegende minpunt voor mij is wel dat de Invader zich zelf uitschakelt na 15 minuten inactiviteit. Ik zou het fijn vinden als ik deze ‘mee-denkende’ functie zou kunnen uitzetten.

Voordelen

 • betaalbare temp-control mod
 • (spat) waterdicht
 • stootvast
 • verstelbare beautyring
 • geschikt voor subohm
 • lekker formaat voor in de hand
 • 22mm tankjes staan er mooi op
 • leest de weerstand af van de coil
 • automatische detectie van temp-control coils

Nadelen

 • automatisch detecteren van nikkel coil is soms een issue
 • automatische uitschakeling na 15min (voor mij persoonlijk een nadeel)
 • trekt stof aan
 • geen vent holes
 • geen geïntegreerde usb lader
 • voor ons Nederlandse zou Celsius handiger zijn dan Fahrenheit

 

 

 

 

Stel een vraag of geef een reactie