Cloupor Mini

Cloupor Mini – Cloupor

P2096599Fabrikant: Cloupor
Winkel: www.smokeless.nu
Soort: Variabele MOD
Type: Box MOD 30W
Afmetingen: 77,7 * 36 * 22mm
Aansluiting tank: 510
Kleur: Zwart (bestaat ook in het zilver)
Spanning: 3,6V – 7V
Vermogen: 7W – 30W
Minimale weerstand: 0,45 ohm
Max output current: 10 Amps
Aansluiting oplader: Micro USB
Verwisselbare batterij:
ja 18650 flattop

Ik ben zo blij met dit dingetje! Meer hoef ik er eigenlijk niet over te zeggen. Toch een kleine review over de Cloupor mini. Makkelijk voor dagelijks gebruik.

(klik op de afbeelding om te vergroten)

Ik heb deze gekocht bij mij om de hoek bij Smokeless Vlissingen. Zij hadden deze alleen in de zwarte kleur voor een prijs van € 57,95.

De set bevat:

 • 1x Cloupor Mini
 • 1x Micro USB oplader
 • 1x Schroevendraaier
 • extra magneetjes
 • extra schroefjes
 • Hoesje
 • Verificatie code

(klik op de afbeeldingen om te vergoten)

De set is exclusief 18650 batterij. Ik ben er al achter gekomen dat deze Cloupor enkel flattops accepteert. Zowel van eFest als van Sony kunnen de button tops er niet in.

Ook wilde ik de box mod eerst goed zien. In de omschrijving op de website was duidelijk aangegeven dat het verwisselen van de batterij gemakkelijk ging zonder gebruik van schroefjes… waarom zitten er dan toch extra schroefjes en een schroevendraaier in de set?? Ah vanwege de verstelbare centerpin.

Gebruik

Even voelen hoe ik het magnetische kapje van de box mod schuif en ik kan mn batterij plaatsen. Omdat het allemaal een minimale afmeting heeft, zit er een handig lusje bij, waardoor je je batterij er makkelijk uit kunt halen.

P2096590In principe verwissel ik niet vaak mijn batterij. Dit omdat ik mijn Cloupor vaak oplaadt via de passtrough aansluiting. De bijgeleverde USB oplader vind ik zelf iets te kort, dus ik gebruik een ander snoer, wat langer is.

Het instellen van het wattage gaat vlot en gemakkelijk door de twee knopjes. Switchen naar voltage kan door middel van de vuurbutton en de ‘down button’ tegelijk in te drukken (de buitenste twee knopjes) gedurende een paar seconde . Je ziet het wattage nog wel staan op het moment van vuren. En andersom natuurlijk ook; als de Cloupor op Wattage staat in gesteld, zie je het voltage nog wel in het klein er bij staan op het scherm. Ook wordt de weerstand van de coil tot twee decimale nauwkeurig weergegeven en is de status van de batterij te volgen. Voor mij hoeft er ook niet meer op een display te staan. Je kan eventueel je instelde wattage of voltage ook ‘locken’ dit door de ‘up’ en ‘down’ button tegelijk in te drukken.

P2096594De centerpin is verstelbaar. Handig zou je zeggen. Ik denk dat ik dit het minste punt vind van de Cloupor Mini. Dit omdat je hierbij een schroevendraaiertje nodig hebt. Het betreft geen verende centerpin. Dus even snel switchen tussen tankjes kan niet altijd als deze een verschil in lengte centerpin hebben. Nu wissel ik niet zo snel, en is het uiteindelijk een kleine moeite.

Het aan of uit zetten gaat gemakkelijk met 5 clicks op de vuur knop. Ik zet de Cloupor eigenlijk nooit uit. Na 30 seconde valt de Cloupor uit zich zelf in slaap stand; z’n schermpje valt dan uit. Als je de Cloupor uit de slaapstand wilt halen druk je gewoon 1x op de vuurknop. Eerst dacht ik dat er een delay op zat, maar dit is enkel als je de Cloupor uit slaapstand moet halen. Hij vuurt altijd meteen en is zeer krachtig voor zn afmetingen.

Er is geen mogelijkheid om er eGo tankjes op te zetten. Uiteraard kun je daar wel adapters voor aanschaffen, maar ik denk dat de batterij juist beter is i.c.m. 510 aansluiting tankjes.

De boxmod is redelijk slijtvast. Al merk ik nu aan de onderkant dat ik wel een paar gebruikerssporen zie. Het stoort mij niet, het hoort erbij.

Over het schermpje zit een plastic folie ter bescherming. Hier kwam ik achter omdat ik dacht dat ik al in de eerste week een barst in mn scherm had… bleek het dat folietje te zijn 🙂

Ik gebruik de Cloupor voornamelijk voor mijn Kanger Subtank. De Cloupor Mini kan ook gebruikt worden voor drippers, toch kies ik dan nog liever voor mijn mechanische mods.

Cloupor familie

De Cloupor mini is niet alleen. Op het moment van schrijven bestaan er nog meer Cloupors:

 • Cloupor DNA 30 mod (HANA Clone)
 • Cloupor T6 (100W)
 • Cloupor T8 (150W)
 • Cloupor ZNA50 (50W)

Over de T8 hoor ik soms wisselende berichten. Deze zou niet altijd tot de 150 Watt kunnen als dit gemeten wordt. Een soort van Kat in de zak kopen.

Ook de Mini heeft niet altijd de beste lijn gehad. Zo zouden er ook een batch Cloupor Mini’s gemaakt zijn, waarbij bepaalde onderdelen smelten tijdens het opladen. Dit betreft slechts één batch. Ik heb er geen last van gehad en ben nu al een maand verder met mijn Cloupor. En gelukkig bestaat er altijd nog iets als garantie.

Voordelen

 • Verwisselbare batterij
 • Handzaam / afmetingen
 • Magneet klepje
 • Passtrough aansluiting
 • Vuurt snel
 • Verstelbare centerpin

Nadelen

 • Centerpin moet met schroefje gesteld worden.

4 gedachten over “Cloupor Mini

 1. ik heb de cloupor mini 30 watt, en na het vuren blijft het display ruim 2 minuten branden voordat het in de slaapstand valt. ik vind dat onnodig lang,kan dat bijgesteld worden?
  als batterij gebruik ik de NCR18650PF flattop, ik las dat je die maximaal kunt laden met 4.2V laad-adapter. Ik gebruik de 5.0V laad-adapter, is dat schadelijk voor de batterij?
  bedankt alvast voor uw antwoord.
  Mvg. Hans

  1. Beste Hans. Het scherm is zodanig in gesteld dat waarschijnlijk de gemiddelde damper er mee tevreden is. Het is voor mij persoonlijk ook behoorlijk lang. Betreft je accu: deze kan maximaal tot 4,2volt ‘vol’ geladen worden. Je oplader met 5volt kan hierop geen kwaad. Je kan beter kijken naar de ampere. Zorg dat je oplader niet meer dan 2A geeft. Daarnaast wil ik je aanraden om ‘high’ drain accu’s te gaan gebruiken die 30ampere of hoger kunnen. Dit omdat je met de cloupor tot 30W kan gaan met een coil van 0.5ohm. Uiteraard ben je niet onveilig bezig als je geen high drain accu hebt, gezien je nog net op de grens balanceert. Voorbeelden zijn: sony vtc5 18650 of de paarse eFest flattop 18650 accu. Check anders ook eens http://www.dampaccu.nl

   1. Bedankt voor de info. Ik heb een 0.8 ohm coil geplaatst alles op de laagste stand gezet. Damp is wow maar een verbrande smaak. Deze vervangen door een 1.5 coil voltage op 3.6 en wattage op 8 watt. Damp is voldoende smaak is prima. Ik laad de batterij op met 1 ampere lader hij is daar 6 uur mee bezig. Apparaat en lader worden nauwelijks warm. Batterij is een 2900 mha.

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: