Schoonmaken spullen – Ultrasoonreiniger

Schoonmaken spullen – Ultrasoonreiniger

IMAG2494 Naam product: Ultrasoon reiniger
Materiaal: RVS
Winkel: HBM Machines
Prijs: 99,99 euro
Categorie: Schoonmaak

Winkel/ Leveringstijd:

Vandaag besteld, morgen in huis met 6,95 euro aan verzendkosten. Verder niet bekend met de winkel. We hebben maar gewoon het ding gekocht zonder echt naar de rest van de shop te kijken. Daarnaast is het onderwerp ‘dampen’ en niet allerlei schoonmaak manieren.

Beschrijving:

Er zit een instructie boekje bij. Voor de rest wijst dit ding zich zelf. Je kan er dus al je dampspullen mee schoon maken. Ideaal dus als je soms wel eens een workshop heeft, zoals 2Vape doet. Maar ook voor niet professioneel gebruik is deze ultrasoon reiniger een uitkomst. Ik heb de ultrasoonreiniger nu al een half jaar en ben er nog steeds erg blij mee.

Werking

IMAG2495Alle spullen die je schoon wil maken stop je in het metalen mandje. Dit kun je nog even afspoelen onder de kraan, zodat niet meteen alles loopt te weken in het vuil.

Ik zelf vul de ultrasoonreiniger tot 2/3 met warm water. Ik doe dit met warm water, zodat het al snel op de juiste temperatuur is.

Stel de tijd, temperatuur en frequentie in, doe het deksel op de ultrasoonreiniger en druk op start. Veel makkelijker kan eigenlijk niet. Als de machine klaar is, haal je met het mandje je spulletjes uit de machine en laat je deze drogen. Soms spoel ik ze ook nog even af, om het schoonmaakmiddel er af te spoelen.

 

Schoonmaken

Om je spullen schoon te maken, moet de temperatuur niet te hoog zijn. Denk bijvoorbeeld aan kunststof tankjes of o-ringen. Als deze te lang in een te hoge temperatuur zitten dan zwellen deze onderdelen op, met als gevolg dat het niet meer aansluit of past. Zo heb ik ooit mijn driptips met o-ringen voor 30min op 60graden in de ultrasoonreiniger gehad, geen enkele driptip past meer op een tankje.

Als schoonmaakmiddel kan er van alles gebruikt worden. Spul waar ze brillen mee schoonmaken, alcohol of zoals ik het doe; één druppeltje afwasmiddel.

Uiteraard zou je het liefst de heleboel willen ontsmetten met bijvoorbeeld Dettol. Ik raad dat iedereen af. Het probleem dat je dan ervaart is dat alles naar Dettol smaakt. En uit ervaring kan ik vertellen… er ook naar blijft smaken.

Als ik geen kunststof hoef schoon te maken dan zet ik het apparaat op 60 graden. Anders op 40graden Celsius. De tijd bepaal ik door te kijken hoe vuil het is, of ik kijk naar de hoeveelheid. Een half volle tot volle mand zet ik op 30 minuten. Een paar onderdelen slechts op 15 minuten.

Soms doe ik bij heel veel spullen ook twee keer wassen. Zodat ik tussen door mijn water even kan verversen.

De frequentie kan ook ingesteld worden. Bij mij staat deze altijd op Hoge Frequentie. Ik heb het eens op de lage getest, gaf mij nu niet echt een duidelijk verschil.

Liquid Steepen

Ook dit kan met de Ultrasoonreiniger. Houdt hiermee rekening dat je wel een ultrasoonreiniger hebt die ook warm kan worden.

Het steepen van liquids houdt in dat je de vloeistof laat rijpen. Liquids die je kant en klaar in de winkel koopt zijn over het algemeen al direct klaar voor gebruik, deze zijn al gesteept.

Als je zelf gaat mengen met PG, VG, nicotine en smaakstoffen zal je doorgaans 2 tot 3 weken moeten wachten totdat alles goed met elkaar gemengd is. Maar door de trillingen die de ultrasoon reiniger geeft zullen de moleculen sneller gaan matchen met elkaar. En door de warmte zal dit alleen maar makkelijker gaan omdat de vloeistof dan dunner wordt.

Bedenk wel dat je de ultrasoonreiniger niet te hoog zet. Dit kan namelijk nadelige effecten hebben op de nicotine.

Hoe lang moet je zelfgemaakte goedje steepen in de ulterasoonreiniger? Daar kom je snel genoeg achter. Per liquid en persoon kan dit wel eens verschillen. Op diverse fora’s kom je verschillende recepten tegen. Sommige pakken 2 x 30minuten. Andere 8 x 15minuten met afwisselt dopje eraf, dopje erop. Doorgaans wordt een temperatuur van 50graden Celcius gebruikt. Ik zelf heb het, op moment van schrijven, nog niet getest.

Eén tip! Zet je open flesjes klem zodat ze niet omvallen en gebruik glazen flesjes, dat is beter voor de smaak van je vloeistof. Ook kun je de flesjes makkelijk met een elastiekje aan elkaar binden.

 

Stel een vraag of geef een reactie

%d bloggers liken dit: